Evet, bugüne kadar yapılan listelerde genellikle dikkat çeken, en çok ziyaret edilen, en beğenilen noktaları listeledik. Ancak şu bir gerçek ki; bir gezgine rota çizmek oldukça zor oluyor. Farklı zevkleri olan gezginlerin olması da oldukça muhtemel ki; yalnızca bütün insanlardan uzak sakin bir noktada tatil yapmak istemiş bile olabilirsiniz. Bu nedenle bugün bir farklılık yaparak sizler için Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütüne göre dünyanın en az ziyaret edilen noktalarını kısaca listeliyoruz.

Marshall Adaları

Nauru Cumhuriyeti : 160 ziyaretçi

Nauru Cumhuriyeti devasa okyanusun orta yerinde küçücük bir ada ülkesi ve adada yaşayanların sayısı 10 binden daha az. Hal böyle olunca bu ada ülkesine yalnızca bir tek havayolu firması uçuş düzenliyor. Ada içerisinde otel ve restoran bulmakta hayli zor. Ancak bu adada tatil yapmamak için pek de bir bahane sayılmaz. Eğer sörf meraklısı iseniz gayet güzel bir nokta olduğunu ya da İkinci Dünya Savaşı dönemine ilgi duyuyorsanız adada çok sayıda savaş kalıntısının bulunduğunu söylemeliyiz.

Somali : 400 Ziyaretçi

Somali son dönemler yaşadığı iç savaş, katliamlar, terör olayları ile dünya gündemine oturdu. Bu nedenle bu kadar az ziyaretci gitmesi oldukça normal. Ancak ülkenin geçmişine baktığınızda bu durumun uzun bir süredir devam etmediğini görebilirsiniz. Yalnızca 90’lı yıllarda Afrika’nın en cazip turizm merkezlerinden biriydi Somali. Egzotik yapısı, renkli kültürel gelenekleri, göz alabildiğine uzanan sarışın plajları ile dünyanın farklı noktalarından bir çok insanı ağırlıyordu. Ancak, yeniden o günlerine kavuşması en azından kısa dönem içerisinde pek de mümkün görülmüyor.

Tuvalu : 2.000 Ziyaretçi

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Tuvalu aslında harika bir turizm merkezi olabilecekken ne yazık ki; sınırlı sayıda insana ev sahipliği yapıyor. Bu adaya yalnızca Fiji üzerinden haftada 2 kere kalkan pervaneli uçaklarla ulaşım sağlama imkanınız var ve bu da neden ziyaretçi sayısının az olduğunu gösteriyor. Tuvalu’nun harika bir plajı bulunuyor, bunun yanı sıra dünyanın en güzel dalış noktalarından birisi. Bu ülkedeki mercan resifleri eşine ender rastlanır türden ve eğer bir dalış meraklısıysanız kesinlikle görülmeye değer noktalardan bir tanesi.

Kiribati : 4.000 Ziyaretçi

Kiribati

Büyük Okyanusta takım adalardan oluşmuş bir ülke olan Kiribati oldukça izole bir konumda yer alıyor diyebiliriz. Adaların oldukça uzak bir konumda yer almasından ve ulaşımın da bir hayli zor olmasından dolayı turist sayısı oldukça düşük. Ancak Kibati son derece güzel bir yer ve yerel halkı da bir o kadar misafirperver diyebiliriz. Ada halkının yerel dansı turistlerin ilgisini çekiyor ve adaya gelen ziyaretçiler için bu danslar özel olarak sergileniyor. Buraya ulaşabilmek için Fiji Adalarından haftanın belirli günlerinde yapılan uçuşları yakalamanız gerekiyor.

Güney Sudan Cumhuriyeti

Öncelikle belirtmemiz gerekiyor ki; Güney Sudan tatil için pek güvenli kabul edilen yerlerden biri değil. Ancak Türk, Mısır ve Etiyopya’dan etkilenmiş zengin mutfağı ve zengin antik kültürel kalıntıları ile dikkat çekiyor. Karışık siyaset durumları yüzünden bir kaos dönemi içerisinde olan ülke yazık ki turistlerin güvenliği konusunda pek bir güvenceye sahip değil.

Ekvator Ginesi : 5.700 Ziyaretçi

Ekvator Ginesi, sahip olduğu küçük çaplı yağmur oramanları ile oldukça fazla hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle küçük çaplı bir keşif yapmak isteyen fakat yağmur ormanlarının derinliklerinden de uzak kalmak isteyenler için özel bir bölge. Yalnızca bununla da sınırlı değil, dünyaca ünlü plajlara sahip Ekvator Ginesi. Ancak yeterli tanıtım sağlanmadığından olsa gerek ziyaretçi sayısı potansiyeline oranla bir hayli az.

Marshall Adaları : 6.000 Ziyaretçi

Öncelikle belirtmek gerek ki; bir şekilde Marshall Adaları hakkında bir bilgi edinmiş ve burayı ziyaret etmek istiyorsanız, elinizi çabuk tutmanız gerekebilir. Bu bölge Amerika’nın nükleer silahlarını denediği bölge olarak tanınıyor ve bu durum bazı iklim değişikliklerini de beraberinde getirmiş. Buzulların erimeye devam etmesi ile birlikte dünya üzerinde varlığı tehlikeye giren yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Ancak adaların gerçekten görülmeye değer doğal zenginliklere ev sahipliğini de söylemek gerek.

Libya : 6.250 Ziyaretçi

Libya

Özellikle Roma dönemine ilgi duyan gezginlerin başka yerde bulamayacakları kadar iyi korunmuş şehir kalıntılarını; Leptis Magna’nın bulunduğu Libya etkileyici bir tarihi geçmişe sahip. Bu da beraberinde zengin bir kültürel birikim getiriyor. Önceleri çok sayıda turist ağırlayan Libya günümüzde sürekli olarak yaşadığı silahlı olaylar ve iç çatışmalar nedeni ile ziyaretçi sayısının büyük bir çoğunluğunu kaybetti. Ayrıca ülkenin yüzde doksanının kuru çöl ile kaplı olması da gezginlerin burayı tercih etmeme nedenleri arasında.

Listemizde yer alan yerlerden birine yakın zamanda bir seyahat düşünüyorsanız yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin