Evlenip çocuk sahibi olduktan sonra içimizdeki çılgın yanları biraz olsun törpülemeye çalıştığımız bir gerçek. Gençlik ateşi tüm dünyayı hoyratça dolaşma hayalleri biraz geride kalıyor. Ancak bu tümüyle seyahat etme tutkumuzu bir kenara gömdüğümüz anlamına gelmiyor. Özellikle de gençliğinde tüm dünyayı gezmek gibi bir arzusu olan insanın birden seyahat tutkusunu hayatından çıkarması söz konusu olamaz. O ya da bu şekilde seyahat ve keşfetme arzusu hayatımızın bir köşesinde yer alıyor. Aileye bir de çocuklar eklendiğinde seyahatin çok daha zor bir hale geldiğini unutmamak gerek. Başlı başına bir sorumluluk olan çocuklar tatil planlarınızı yeniden gözden geçirmek için oldukça güçlü bir neden. Biz de çocuklu aileler için 7 harika tatil rotasını kısaca listeliyoruz.

Amalfi Sahili – İtalya

İtalya, başlı başına harika bir tatil için biçilmiş kaftan olarak tabir edebileceğimiz lokasyonlardan bir tanesi. Aslında özellikle genç yetişkinlik dönemlerinde olan çocuklarınız varsa her adamı ayrı sanat ederleri ile dolu olan Roma ve Floransa şehirlerini gezebilirsiniz. Ancak çocukların yaşları biraz küçükse bir yandan eşsiz manzaralara doymak bir yandan da çocukları eğlendirmek istiyorsanız Amalfi Sahilleri size çok daha uygun olacaktır. Çocukların hem eğlenceli bir tatil geçirip hem de kültürel birikimini zenginleştirmesi sizleri de birer ebeveyn olarak mutlu edecektir.

Çin Seddi – Çin

Geçmiş, geleceğin aynasıdır,derler. İnsanlar, medeniyetler tarihlerine bakarak geleceklerine yön vermeye çalışırlar. Bu nedenle tarih kültürel birikim açısından oldukça önemli. Evet, Çin biraz uzak bir konumda yer alıyor ve çocuklarla ulaşım sağlamak durumu zorlaştırabilir. Neyse ki, günümüzde uçaklar var. Çok küçük yaşta çocuklar için olmasa da ergenlik döneminde bulunan evlatlarımız için tarihin inşa edilmiş en büyük eserlerinden biri olan Çin Seddi’ni gezmek bir ayrıcalık olacaktır. Ayrıca yalnızca Çin Seddi ile değil, binlerce yıllık geçmişi  ile Çin baştan sona keşfedilmesi gereken bir kültür.

Paris – Fransa

Paris dediğimizde aklımıza artık şehrin sembolü haline gelmiş olan Eyfel Kulesi geliyor. Bu şehri insanların zihninde biraz daha sıkıcı bir konuma getirebilir. Oysa Paris yalnızca Eyfel Kulesinden ibaret değil. Şehir oldukça renkli bir yaşantıya sahip olmasının yanı sıra özellikle Orta Çağ sanat dünyasının bir parçası gibi. Sayısız müze ve galeri ile eğer çocuklarınıza sanat sevgisi aşılamak istiyorsanız Paris bunun için en uygun konumlardan bir tanesi.

Hong Kong

Kalabalık bir şehir olduğunu kabul etmek gerek. Ancak aynı zamanda dünyanın en renkli şehirlerinden biri olduğunu söylemeden geçmeyelim. İğne atsan yere düşmez şeklinde tanımlayabileceğimiz bu şehirde çocukların gerçekleştirebileceği pek çok etkinlik bulunuyor. Sokak sanatçıları, sihirbazlar, ışıklandırılmış gökdelenler, canlı ve farklı bir kültür çocuklarınızın son derece keyifli bir tatil geçirmesini sağlayabilir.

İzlanda

Söz konusu çocuklarımız olduğunda her şeyden önce onların sağlığını düşünüyoruz. İzlanda soğuk bir ülke ve bu durum çocukları zorluyor. Ancak aynı zamanda dünyanın en değerli termal tesislerinin de burada yer aldığını unutmamak gerek. Yer altından çıkan sıcak su kaynakları barındırdıkları mineraller ile birlikte sağlınıza oldukça faydalı oluyor. Üstelik böylesi soğuk bir yerde bu sıcak termal kaynaklar içerisinde koca bir gününüzü geçirmek isteyebilirsiniz. Elbette bu güzel ülkede onca tarihi ve kültürel güzellik yer alırken zamanınızın tamamını termal kaynaklarda geçirmeniz pek yerinde olmaz.

Marakeş – Fas

Her zaman batıya doğru yolculuk yapmak olmaz elbette. Malumunuz çocuklarımız, ailemiz söz konusu olduğunda da güvenli bölgelere seyahat etmek son derece önemli. Ne yazık ki, Orta Doğu coğrafyasında savaş ve tehlike eksik olmuyor ancak bu topraklar oldukça değer eserlere de ev sahipliği yapıyor. Hem sıkılmadan renkli zamanlar geçirebileceğiniz hem de doğunun mistik dünyasının kapılarını aralayabileceğiniz Marakeş aileniz birlikte yolculuk yapabileceğiniz güvenli bir rota.

Londra – İngiltere

Tarihin batmayan güneşi, yıllardır süregelen bir imparatorluk İngiltere. Hali ile en gözde şehri olan Londra’nın tüm dünyada bu kadar popüler olmasına şaşmamalı. Tarihin eski dönemlerinden günümüze taşıdığı yüzlerce ve hatta binlerce harika esere ev sahipliği yapıyor bu şehir. Çocuklarınızın dünyayı keşfetmeye başlaması için harika bir başlangıç noktası sayılır. Bir yandan eğlence hayatı ile sizi kendine bağlarken diğer yandan mutlaka görmeniz gereken tarihi yapıları ile büyüleyebilir. Aynı zamanda çocuklarınız bilime ve eğitime olan tutkularının körüklenmesi adına dünyanın en saygın üniversitelerine de ev sahipliği yaptığını unutmamak gerek.

Listemizde yer alan şehirlere ailenizle birlikte zaman kaybetmeden bir seyahat düzenlemek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden online uçak bileti alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin