Geceleri semayı aydınlatan yıldızların bizi izlediğine inanır mısınız? Biraz okuduğumuz romanlardaki süslü cümlelere benzediğini kabul etmek gerek… Soruyu ufak oynamalarla değiştirelim. Burçlara inanır mısınız? Pek çok insan için bu sorunun cevabı, “hayır” olacaktır. Ancak kabul edelim ki okuduğumuz gazetenin bir köşesinde ya da internette gezinirken hepimiz en az bir defa burcumuzun özelliklerine, gelecekte başımıza nelerin gelebileceğine dair burç yorumlarına bakmıştır. Sonuçta işin ucunda insanın en temel duygularından biri olan merak var. İnanmıyor olsak dahi her zaman bir yerlerden beklediğimiz bir haber olacak ve bunun sonucunu bir şekilde zamanından önce öğrenmeyi arzulayacağız. Hal böyle olunca, “başak burcu bu hafta Merkür etkisinde, aşk hayatı tepetaklak” şeklinde bir haber gördüğümüzde ister istemez okumaya başlıyoruz. Bazıları burcunun özelliklerini okuduğunda, “ben böyle biri değilim,” dese de bazıları da, “kelimenin tam anlamı ile beni anlatıyor” demekten kendini alıkoyamıyor. Biz de kararsız kalan ve yakın zamanda tatile çıkmak isteyenler için burçlarının özelliklerine göre gitmesi gereken yerleri listeledik.

Koç Burcu Tatili

Bilenler bilir, koç burcu için hayatın yegane amacı hareketli olmak, sürekli bir macera bulmaktır. Onun için durağan bir tatil olacağına hiç olmasın daha iyidir diyebiliriz. Enerjik, cesur, özgür yapıları nedeni ile koçlar kendini özgür hissedeceği, sınırsızca eğlenebileceği bir lokasyonda tatilini geçirmek isteyecektir. Bir koç burcunu tatilinde bütün gün otel odasında manzara karşısında dinlenirken görmek neredeyse imkansızdır. Bu nedenle koç burçları tatil için Türkiye’de Antalya Kaş gibi zengin aktivite seçeneklerinin bulunduğu bir noktada, yurt dışında cesur maceralara atılabileceği Güney Afrika ya da Avrupa’da eğlencenin başkenti sayılan Amsterdam’da harika bir tatil geçirebilir.

Boğa Burcu Tatili

Geldik en sakin burca. Sıcakkanlı, damarına basmadığınız sürece son derece anlayışlı olabilen boğalar bilenler bilir ki genelde gurme olurlar. Bu nedenle tatilinde bol bol serilip dinlenirken aynı zamanda  harika yemeklerin tadına bakabileceği bir yerde olması onun için harika olacaktır. Türkiye’de Antalya’da sakin bir otelde zaman geçirmek, bölgenin ünlü restoranlarında en gözde yemekleri yemek yurt dışında ise Zanzibar, Sicilya, Tanzanya gibi yerlerde bulunmak onlara iyi gelecektir.

İkizler Burcu Tatili

İkili ilişkiler içerisinde adeta diğer burçların belalısı olan İkizlere geldik. İkizler, gel-git kelimesinin canlı kanlı yegane örneğidir bilirsiniz. Eğer bir ikizler ile ikili ilişki içerisinde iseniz hayattan bezmeniz an meselesi olabilir. Bu kadar kararsız, bu kadar çabuk karar değiştiren bir insanı başka bir burçta bulmanız mümkün değildir. Ancak sizi seven bir ikizler burcunun yanında da asla sıkılmayacağınızı belirtelim. İkizler burcu Türkiye’de kararını her değiştirdiğinde pişman olmayacağı geziler yapabileceği İstanbul gibi bir şehre yurt dışında ise her noktasında farklı bir keşifte bulunacağı New York gibi şehre gidebilir.

Yengeç Burcu Tatili

Hem kendini asla belli etmeyen ama son derece yoğun şekilde yaşanan bir duygusallık olabilir mi? Eğer söz konusu yengeç burcu ise buna kesin gözü ile bakabilirsiniz. Yengeç burcunun ilginç bir tatil beklentisi olduğunu söyleyebiliriz. Onlar bulunduğu her noktada, “Evinde gibi hissetmek” istiyorlar. Bu nedenle Yengeç burçları tatil için Türkiye’de Bozcaada, yurt dışında Yunan Adaları, İtalya, Almanya gibi noktaları tercih edebilirler.

Aslan Burcu Tatili

Aslan ormanların kralı olarak tanınabilir burçlar için de öyle midir bilinmez ancak kendisini öyle gördüğü kesin. Bir aslan için günün başlangıcından sonuna hayatın nereye vardığından daha önemli bir şey yoktur. Daima yöneten, daima ilerleyen biri olmak beklentisinde olan aslanlar için tatil liderlik ettiği bir grup ile doyasıya eğlendiği, hareketin eksik olmadığı yerde başlar. Aslan burçları tatil için Türkiye’de Alaçatı, yurt dışında İbiza, New York, San Francisco gibi noktaları tercih edebilir.

Başak Burcu Tatili

Evet, detaylarda boğulmaya hazır mısınız? Merkür’ün sevimli bilgeleri olan başaklar ya çok sevilir ya tümden nefret edilir. Ayaklı kütüphane deyiminin karşılığı olan bu burç öylesine mükemmelliyetçidir ki tatilinin kötü geçmesini engellemek için tüm detaylarını düşünürken bütün tatilini harcayabilir. Başak burçları bol bol bir şeyler öğrenecekleri, müzelerin bol olduğu kültür başkentlerini sevebilir. Ancak onlar için bilgiye ulaşmak hiçbir zaman zor olmayacağından tatilini el değmemiş ormanlara, uçsuz bucaksız denizlere, yeşile ve doğaya doyabileceği bir yer seçmelidir. Başak burçları Türkiye’de Bodrum, Kaş yurt dışında Roma, Floransa, Japonya gibi yerleri tatil için tercih edebilirler.

Terazi Burcu Tatili

Terazi için tatilin anahtarı keşfetmek kelimesinde yatıyor. Bir hayli entelektüel olan Terazi burçları kimi zamanda ani kararlara biraz da olsa dengesizliğe açık. Bu nedenle terazi burçları tatil boyunca yeni insanlarla tanışıp, farklı şeyler keşfedebileceği yerleri tercih etmelidir. Türkiye’de Marmaris, yurt dışında ise İspanya ve Küba gibi yerler terazilerin tatili için son derece ideal destinasyonlar.

Akrep Burcu Tatili

Tutkunun ayaklı timsali olan bu burcun tatil anlayışı da bu şekilde şekilleniyor. Akrep burcu tatilinden istediği her şeyi alabilmeli yoksa asla tatmin olmayacaktır. Bir yandan romantik dakikalar yaşarken bir yanda da doğayla bütünleşmeli fakat tatil ise şehir konforunu aratmayan lüks bir otelde olmalıdır. Akrep burcu tatil için yurt içinde Bodrum, yurt dışında Amalfi sahilleri ya da Miami gibi yerleri tercih edebilir.

Yay Burcu Tatili

Tatilin hayatta büyük yer kapladığı burçların başında Yay burcu gelir. Açıkçası öneri yapmaya gerek yoktur çünkü havaalanlarını evi gibi hisseden bu burç çoktan bizim tavsiye edeceğimiz yerleri gezmiştir diye tahmin ediyoruz. Biz de gene Yay burcu için yurt içinde Eskişehir, yurt dışında Çin ve Rusya gibi destinasyonları tavsiye ediyoruz.

Oğlak Burcu Tatili

Oğlak burcu insanlar için aile ve yakın arkadaşlar ile beraber olduğu sürece tatilin nerede geçtiğinin pek de önemi yoktur aslında. Ancak şu var ki,  popüler olan yerleri sırf merak ettikleri için görmek isterler ve gittiklerinde ise her noktasını gezeceklerinden size harika bir rehber olabilirler. Oğlak burcu için yurt içinde Antalya Kaş, yurt dışında ise Londra, Barcelona, Amsterdam, New York gibi destinasyonları öneriyoruz.

Kova Burcu Tatili

Spontane yaşamak onların kaderinde var. Merakları, özgürlüğe düşkünlükleri nedeni ile aynı yere iki gitmeleri Kova burcundan asla beklenmeyecek bir davranıştır. Aslında onlar için tatil tavsiyesi vermek de pek anlamlı değil. Çünkü kova burcu siz ne derseniz deyin aklına estiğinde, çantasını kapıp gitmek istediği yola doğru ilerleyecektir. Onlar için Türkiye’de Fırtına Vadisi, yurt dışında Hindistan, Kamboçya tavsiye edilebilir.

Balık Burcu Tatili

Geldik en duygusal burca. Bu grupta yer alan insanların tatil alışkanları duygularına göre şekilleniyor diyebiliriz. Bir balık burcu için tatil için en önemli nokta insanlardan uzakta, gerçeklerden kaçabileceği, bol bol düşler kurup geleceği hayal edebileceği bir yer olmalı. Balık burcu Türkiye’de tatil için Datça, yurt dışında Tayland’ın Krabi, Meksika veya Güney Amerika’da Belize gibi noktaları tercih edebilirler.

Burcunuza en uygun tatil bölgelerine zaman kaybetmeden bir seyahat düzenlemek için yolculuğunuza NeredenNereye.com uygun fiyatlarla uçak bileti satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin