Bilim, hiç tartışmasız geçmişten günümüze insanoğlunun hayatını şekillendiren temel yapı taşlarından biri. Günümüzde sahip olduğumuz, hayatımızı kolaylaştıran her teknolojiyi bilime borçlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Bilim hemen her alanda çalışma gerçekleştiriyor. Seyahat sektörü de bunlardan bir tanesi. 

Geçtiğimiz günlerde İngiltere merkezli seyahat şirketi Kuoni, dünyanın en ünlü 50 seyahat rotası üzerinde bir inceleme gerçekleştirdi. Bu çalışmanın en can alıcı noktası ise bu seyahat rotalarını insanlardan oluşan bir heyetin incelememiş olması. Araştırma kuruluşu, inceleme için insanların en çok dikkat ettikleri doğa harikalarını dikkate alarak bir yapay zeka programı gerçekleştirdi. Geliştirilen yapay zeka binlerce veriyi inceledikten sonra dünyanın en güzel 10 seyahat rotasını belirledi. İşte bilimsel verilere göre yapay zekanın seçmiş olduğu 10 harika seyahat rotası…

EL YUNQUE ULUSAL ORMANI, PORTO RİKO

Porto Riko’nun tropikal yağmur ormanlarının bir parçası olan El Yunque ilk görüşte ziyaretçilerini kendine hayran bırak eşsiz bir doğal güzelliğe sahip. Yapay zekanın neden bu alanı listeye aldığını şaşırmamak gerek. Denizi, yeşili ve iklimi ile kelimenin tam anlamı ile dünyanın korunmayı başarmış doğal cennetlerinden biri olduğunu kabul etmek gerek. Sierra de Liquello Dağları’nın eteklerinde yer alan bu alan her yıl dünyanın farklı köşelerinden yüzlerce farklı ziyaretçiye kapılarını açıyor. 

MERMER MAĞARALARI, ŞİLİ

Mermer Katedrali olarak da isimlendirilen bu karmaşık mağaralar dizisi, eşi benzeri olmayan doğal bir oluşum. Bölgeye adımınızı attığınızda kendinizi bir illüzyon gösterinin içerisinde gibi hissediyorsunuz. Buz mavisi ve mavinin farklı tonları bir araya gelerek gözlerinizi kamaştırıyor. Masal dünyasından fırlamış gibi duran bu enfes görüntünün tamamen doğal bir süreç sonucunda ortaya çıkmış olması da onu daha da ilgi çekici hale getiriyor. 

PUERTO PRİNCESA YERALTI NEHRİ, FİLİPİNLER

Puerto Princesa, Filipinler’de yer alıyor. Binlerce yıllık bir tarihi süreç boyunca oluşmuş olan bu muazzam doğa harikası, milli park içerisinde koruma altına alınmış durumda. Kaşiflerin modern yüzyılda keşfettiği bu alan yer altında akan bir nehir olarak ziyaretçilerine büyülü bir yolculuğa çıkma fırsatı sunuyor. 

SNOWDON, GALLER

Galler’in en yüksek zirvesi olarak bilinen bu bölge 1.085 metre yüksekliği ile dikkat çekiyor. Bölgenin en tepe noktasından yeşil bir denizi andıran doğa manzarasına bakma fırsatı sunan alan, huzurlu saatler geçirmek isteyen doğa tutkunları için bulunmaz bir fırsat sunuyor. 

NİAGARA ŞELALESİ, KANADA

ABD ile Kanada sınırı arasında yer alan Niagara Şelalesi, belki de dünya üzerindeki yüzlerce şelale içerisinde en ünlü olanı. Öyle ki her yıl turist akınına uğruyor diyebiliriz. Doğanın insanlığa sunduğu bu armağan gerçekten de ilk görüşte insanları büyülüyor diyebiliriz. Heybetli görüntüsü, etrafını kuşatan bozulmamış doğal yapısı, insanı heyecanlandıran yapısı ile kesinlikle görülmesi gereken noktalardan bir tanesi. Tüm bu özellikleri yanı sıra enerji üretiminde de önemli bir nokta olduğundan bahsetmek gerek. 

TEKAPO GÖLÜ, YENİ ZELANDA

Yeni Zelanda’nın Güney Bölgesi’ndeki üç büyük gölden en fazla alanı kaplayan göl olan Tekapo Gölü, 83 kilometrelik bir alanı kaplıyor. Deniz seviyesinde 710 metre yükseklikte bulunan göl, ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Yeni Zelanda’nın genel olarak dünyanın sayılı doğal cennetlerinden biri olduğunu da belirtmek gerek. Ülkede korunmayı başarmış çok sayıda doğal alan bulunuyor. Tekapo Gölü ise kendine özgü, benzersiz doğal yapısı ve inanılmaz renk ahengi ile bunların içerisinde sıyrılmayı başarıyor. Yapay zeka uygulamasının oldukça yerinde bir seçim yaptığını belirtmek gerek. 

YOSEMİTE ULUSAL PARKI, ABD

Yosemite Ulusal Parkı, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinin orta ve doğusundaki Tuolumne, Mariposa ve Madera ilçelerinde bulunan ulusal park. Sierra Nevada sıra dağlarının batı yamaçlarındaki park, 3.081 km² yüz ölçümüne sahiptir.18 km²‘lik Yosemite Vadisi, her yıl 3.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilir. Bu harika alan özellikle doğa tutkunlarının mutlaka görmesi gereken alanlardan biri olarak kabul ediliyor. Pek çok macera hikayesine konu alan bu park, gezginler tarafından dünyanın en çok fotoğraflanan noktalarından bir tanesi. 

JURASSİC SAHİLİ, İNGİLTERE

2001 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran Jurassic Sahili, Güney İngiltere’nin Manş Denizi kıyısında yer alıyor. Kıyı boyunca uzanan yeşil alanlar, ziyaretçiler için özel olarak düzenlenmiş ve her noktasında yeşilin bitiminde başlayan mavi denizi izleyebileceğiniz bir patika barındırıyor. Bu patika boyunca içinizi huzur ve temiz hava ile dolduran uzun bir yürüyüş gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu doğal alanı pek çok romantik komedi filminde arka plan olarak görmeniz mümkün. 

MEERU ADASI, MALDİVLER

Maldivler başlı başına bir turizm cenneti olarak kabul ediliyor. Meeru Adası ise bölgenin en gözde turistik noktası denilebilir. Tropikal bir tatil isteyenlerin hayallerini süsleyen bu ada, iklimi, denizi, yeşili ve mavisi ile kelimenin tam anlamı ile harika denilebilir. Bu nedenle ki; her yıl dünyanın farklı köşelerinden çok sayıda insan adayı tatil için seçiyor. 

PEYTO GÖLÜ, KANADA

Peyto Gölü, Kanada sınırları içerisindeki kalan Kayalık Dağlar kapsamındaki Banff Milli Parkı’nın bir parçası olan bu alan dünyanın mutlaka görülmesi gereken doğal harikaları içerisinde ilk sırada yer alıyor. Dağlık bir alanda yeşil bir vadi içerisinde konumlanmış olan göl, yetkililer tarafından son derece titizlikle korunuyor ve doğal yapısının bozulmaması için büyük çaba sarf ediliyor. Göl adını Banff bölgesi izcisi Ebenezer William Peyto’dan alıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin