Hepimizin bildiği gibi 2 yıla yakın süredir tüm dünyada etkili olan Covid – 19 pandemisi ile mücadele ediyoruz. İnsanlık için son derece zorlu geçen pandemi döneminde hem devletler hem de insanlar farklı tedbirler aldı. Hatta seyahat alışkanlıklarımız bile büyük ölçüde değişti. Her ne kadar güçlü aşılar bulunmuş olsa da sosyal mesafe, maske ve kişisel hijyen hayatımızın ayrılmaz bir parçası halinde. Üstelik ülkemizde son dönemde aşı karşıtlığı ile beraber vaka sayıları da tekrar yükselişe geçmiş durumda. Tüm bunlar haliyle insanlarda bir panik havası yaratıyor. Elbette resmi kurumların aldığı kararlar son derece önemli. Ancak yalnızca korona değil tüm hastalıklarla mücadele için insanın en önemli yardımcısı şüphesiz güçlü bir bağışıklık sistemi. Vücudumuzda meydana gelen herhangi bir hastalıkla savaş halinde olan bağışıklık sistemi küçük çocuklarda ve yaşlı insanlarda son derece büyük önem arz ediyor. Bu nedenle evde ya da tatilde her zaman kolaylıkla hazırlayabileceğiniz basit içeceklerle bağışıklık sisteminizi zinde tutmak özellikle bu dönemde son derece önemli. NeredenNereye.com ailesi olarak sevgili ziyaretçilerimiz için kolayca hazırlayarak bağışıklık sisteminizi güçlendireceğiniz 5 içeceği kısaca listeledik. 

Golden Milk 

Büyük bir tencere içerisinde sütü hafif kaynatarak hazırlayabileceğiniz bu içeceğin faydaları arasında yok yok diyebiliriz. En önemlisi de özellikle çocuklarda ve yaşlılarda bağışıklık sistemini güçlendiriyor olması. Badem sütü tercih edilen bu içeceği büyük bir tencerede sütü fazlasıyla fokurdamadan kaynattıktan sonra içerisine zencefil, tarçın, zerdeçal katıp karıştırarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Son derece leziz olan bu içecek golden milk ismini hak ediyor diyebiliriz. Özellikle bağışıklık sisteminin zayıfladığı soğuk kış günlerinde sevdiklerinizle beraber tüketmek için harika bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Dünya üzerinde birçok insan tarafından gıda takviyesi olarak kullanılan golden mil ne yazık ki, ülkemizde fazlası ile tüketilen bir içecek değil. Ancak bu kolay tarifi ile bir kez denedikten sonra sıklıkla tüketmeye başlayabilirsiniz. 

Pamuk Prenses

Çocukluğumuzun en sevilen masallarından birinin adını taşıyan bu içecek, ismini yapımında kullanılan özenle seçilmiş kırmızı elmalardan alıyor. Elma, özellikle sağlıklı beslenme konusunda dikkatli olan kişilerin vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Elbette bunun haklı bir nedeni var. Organik bir elma vücudumuz için son derece faydalı. İçeceği hazırlamak için öncelik titizlikle seçmiş olduğunuz elmalarımızı yarım ay şeklinde doğramanız gerekiyor. Geniş bir tencerenin içerisinde hazırladığınız elmalar ile birlikte tarçın, kurutulmuş vişne, tarçın ekleyerek kaynatmanız gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri ise tüm bu malzemeleri kaynattığımızda içeceğin fazla soğumasına fırsat vermeden tüketmemiz gerekiyor. Pamuk Prenses vücudunuzu zinde tutmak için damak tadınıza uygun harika bir içecek. 

Antioksidan Kırmızı

İsminden de anlaşıldığı gibi bu içeceğin yapımında özellikle kırmızı rengini veren malzemeler kullanılıyor. Bu malzemelerin ne olduğunu merak ediyorsanız ana malzemelerin pancar ve domates olduğunu belirtmekte fayda var. Taze pancar ve domatesin kabuklarını soyduktan sonra kapya biber ve kırmızı lahana ile birlikte sıkacağı atarak sıkıyorsunuz. İşlem tamamlandıktan sonra üzerine toz chili biber ekleyerek içeceğinizi servis edebilirsiniz. Ancak tadı alışık olmayanlar için bir hayli garip gelebilir. Sakıncası yok, sağlınız için son derece faydalı olan bu içeceğin tadına zamanla alışabilirsiniz. 

Zencefil Çayı

Zencefil başlı başına bağışıklık sisteminin en iyi dostlarından biri diyebiliriz. Hal böyle olunca sıcak bir çayı da vücudumuza son derece iyi geliyor. Hazırlanması son derece basit olan zencefil çayına bu kez roka ve su teresi de ekliyoruz. Bin bir  faydası dillerden dillere dolanan bu bitkilerin bir arada olduğu çay elbette ki en az ilaçlar kadar etkili oluyor. Özellikle üst solunum yolu hastalıklarında kişilere rahatlık verdiği ve kolayca terlemeyi sağladığı için mikropların vücuttan atılmasını kolaylaştırdığı biliniyor. 

Ayvalı Adaçayı

Adaçayı insanı rahatlatan etkisinden dolayı ülkemizde de son derece fazla şekilde tüketilen içeceklerden biri. Ancak bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi için bu tarifte adaçayına ayva da ekliyoruz. Çayı hazırlamak için en önemli püf noktalardan biri ayvaların titizlikle seçilmiş olması ve kabukları soyulmadan çekirdekleriyle beraber kaynatılması. Geniş bir tencerede büyük parçalar halinde doğradınız ayvaları, tarçın, kakule ekleyerek güzelce kaynatmanız gerekiyor. Ayvaların kokusu burnunuza tütmeye başladığında adaçayını tarife ekliyorsunuz. 5 – 6 dakika kaynadıktan sonra karışım tüketilmeye hazır hale geliyor. Böyle sağlıklı bir içeceği tatlandırmak isterseniz rafine şeker kullanmak yerine 1-2 çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Böylece özelliğinden bir şey kaybetmeden son derece lezzetli hale gelecektir. 

NeredenNereye.com aile tüm Türkiye’ye sağlıklı ve mutlu günler diler….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin