Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte gezginlerin sayısında da bir hayli artış oldu. Biliyorsunuz gerçek bir gezgin için zamanın ve yerin pek de bir önemi yoktur. Ancak insanların ekseriyeti soğuk kış günlerini evlerinde geçirirken sıcak yaz günlerinde denizin ve kumsalların tadını çıkarıyor. Olsun, seyahat etmek her zaman için iyidir diyelim. İnsanoğlunun vazgeçilmez bir parçası yolculuklar. Elbette herkesin hayallerini gerçekleştirme tarzı farklılık gösteriyor. Kimileri kalabalıktan kaçmak için kendini tek başına yollara vururken kimileri de sevdikleri ile unutulmaz anılar oluşturmak için çaba sarf ediyor. Bugün yolculuğu sırasında yanında eşi/sevgilisi olanlar için kısa bir içerik hazırladık. Belki ilişkinizin ilk zamanlarında harika vakit geçirmek için belki de balayı için Avrupa’da bir yer tercih etmek istiyorsanız, tam sizlik bir paylaşım. Tatili boyunca romantizm dolu zamanlar geçirmek isteyenler için Avrupa’nın en romantik 10 Kasabası…

Giethoorn – Hollanda

Hollanda’nın kuzeyinde yer alan bu kasaba geçmişi boyunca birçok farklı isimle anılmış. Günümüzde ise bu kasaba için kullanılan “Kuzeyin Venediği” tabiri oldukça yaygın. Kanallar, ağaçlar, özenle süslenmiş çatılara sahip şirin evleri ile birlikte bir masal dünyasından çıkmış gibi duran bu yer çiftlerin için son derece romantik dakikalar vaat ediyor. Son derece sessiz, sakin bir yer olan Giethoorn özellikle şehrin karmaşık yapısından kaçan gezginler için ideal bir seçenek sunuyor.

Hallstatt – Avusturya

Avusturya’nın doğal güzellikler bakımından ne kadar zengin olduğunu gezginlerin bildiğini düşünüyorum. Hallstatt ise kelimenin tam anlamı ile harika bir manzaraya sahip. Bu şirin kasabada yer alan buz gölü ve çevresinde sislerle çevrili olan dağlar görenlere mistik bir dünyanın kapılarını aralıyor. Göl üzerinde kano ile gerçekleştireceğiniz geziler romantizm için harika fırsatlar sunabilir. Kasabada yapımı 12. Yüzyıla dayanan çok sayıda kilise olduğunu da hatırlatalım.

Sintra – Portekiz

19’uncu yüzyıldan kalma bir kasaba olan Sintra ünlü şair Lord Byron tarafından dünyanın en güzel kasabası olarak tanımlanıyor. UNESCO Dünya Tarih Mirası listesinde bulunan kasabada yer alan Pena Sarayı bahçesinde yer alan 500 çeşit ağaç türü ile ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yer.

Taormina – İtalya

İtalyan sinemasından birkaç örnek bularak izlediğinizde farkına varıyorsunuz ki, İtalya baştan sonra romantizm için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz bir ülke. Sicilya’da yer alan Taormina bir sahil kasabası olarak bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Kasaba öylesine bir manzaraya sahip ki, otel odanızdan hiç çıkmasanız dahi oldukça romantik dakikalar geçirebilirsiniz.

Colmar – Fransa

Romantizmin olmazsa olmazlarından biridir kırmızı şarap… Fransa’nın kuzeydoğusunda yer alan Çolmar ise hem muhteşem doğası ile hem de harika şarapları ile ünlü. Ayrıca kasaba yer alan ve her biri tarihi değer taşıyan eski evler kesinlikle görülmeye değer. Kasaba bir yandan yeşil doğa ile buluşma noktanız olurken diğer yandan Rönesans dönemine bir yolculuk yapmanıza izin veriyor.

Soglio – İsviçre

Soglio, “Cennetin Kapısı” anlamına geliyor. İtalya sınırında yer alan bu kasabayı ziyaret ettiğinizde kendisi için neden bu ismin uygun görüldüğünü daha iyi şekilde anlıyorsunuz. Bregalia Vadisinde yer alan kasabada temiz havayı içinize çektiğinizde farklılığı hissetmeye başlıyorsunuz. Ayrıca tüm kasabayı saran gül kokuları zihninizi başka diyarlara getiriyor.

Korcula – Hırvatistan

Daha önce Game of Thrones dizisi çekimlerinde kullanılan Dubrovnik için detaylı bir yazı hazırlamıştık. Korcula ise yerel halk tarafından küçük Dubrovnik olarak adlandırılan neşeli bir Hırvat kasabası. Ancak burayı eşsiz kılan yalnızca muhteşem doğası değil aynı zamanda Orta çağ döneminden kalan binalar, kiliseler, katedraller bu küçük kasabayı eşine az rastlanır bir yer haline getiriyor.

Bamberg – Almanya

Almanya’nın kırsal kesimlerinde yer alan kasabalarının ününü duymayan yoktur. Bamberg doğa ile bütünleşmiş olarak çizdiği görüntüsü ile ayrıcalıklı bir yere sahip. Renkli evleri ve kasabada yer alan 7 tane kilisesi ile birlikte Almanya’nın en güzel noktalarından bir tanesi. Tepeler, ırmaklar ve yeşille süslenmiş bu şirin kasaba romantik yolculuklarınızda mutlaka rotanızda yer bulmalı.

Benasque – İspanya

Pyrenees Dağları eteklerinde kurulu olan kasaba daha çok Alp dağlarının bir parçası gibi görünüyor. Küçük akarsuları, yemyeşil bitki örtüsü ile aklınızı başınızdan alacak kadar güzel olan bu kasaba hem İspanyol yerlileri hem de dünyanın farklı noktalarından ziyaretçileri ağırlıyor. Kasabada balık tutmak oldukça keyifli üstelik yer yer dağılmış küçük restoranlarda yerel lezzetleri deneyimlemekte mutlaka yapılması gerekenler arasında.

Manarola – İtalya

Belirtmiş olduğumuz gibi İtalya’da kapı önüne bir masa atıp beş çayı içseniz de oldukça romantik bir görüntü ortaya çıkabiliyor. İtalya’nın ünlü beşlisi olan “Cinque Terre” dünya genelinde dikkat çeken bir tatil rotası. 5 tepeciğin oluşturduğu bu alanda en ünlü kasaba da muhteşem manzarası ile kesinlikle Manarola. Burada doğanın tadını çıkarırken mutlak olarak komşusu olan “Riomaggiore” kasabasına gidip, “Aşk Yolu” güzergahında romantik bir serüven yaşamayı unutmayın.

Listemizde yer alan kasabaları zaman kaybetmeden ziyaret etmek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin