Koronavirüs kapsamında özellikle İstanbul’da birbiri ardına birçok tedbir alınıyor. Havalarında ısınması ile insanların dışarı çıkma isteği biraz daha katlandı. Bu sebeple düşünülmüş olacak ki İstanbul’da Adalar’a 1 ay süre ile giriş ve çıkış yasaklandı. Yasak 26 Nisan 2020 Saat 24:00 ile 31 Mayıs 2020 Saat 24:00’e kadar olan 1 aylık süreyi kapsıyor.

Adalar Kaymakamlığı’nca yapılan açıklamaya göre bu süreç dahilinde tüm turistik işletmelerde kapalı olacak.

Yasaktan Kimler Muaf Olacak?

  • Adalar ilçesinde, 23 Nisan 2020 tarihinden önce ikameti olanlar, e-devlet sisteminden alacakları belge ile ilçeye giriş ve çıkış yapabilecekler.
  • Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde görevli olanlar ve araçları gerekli izin belgelerini ibraz etmek koşulu ile ilçeye giriş ve çıkış yapabilecekler.
  • Doğalgaz, elektrik, enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları ile Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. hizmetlerin kesintiye uğramaması için görevli olanlar, görev belgesi ile giriş, çıkış yapabileceklerdir.
  • Adalar ilçesinde çalışmakta olan İşçi yada iş yeri sahibi kişiler ve kamu kurumunda çalışan kamu görevlileri gerekli belgeleri sağlayarak ilçeye giriş çıkış yapabilecekler.

Yasak ile ilgili daha fazla detay için Adalar Kaymakamlığı tarafından paylaşılan belgeyi inceleyebilirsiniz. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin