Koronavirüs salgını tüm Dünyada etkili oldu ve olmaya devam ediyor maalesef… Hepimizin hayatını o yada bu şekilde etkiledi. Sonrasında hiçbir şey ve hiçbir şehir eskisi gibi olmayacak muhtemelen. Umarız ki bu durum en kısa sürede sona erer ve eski özgür günlerimize tekrar kavuşuruz. Bu süreçte bizim yapmamız gereken şey ise evde kalıp bir süre dış dünyadan izole olmak.

Güzel şeylerden bahsedelim biraz… Elbette her yaş grubunun kendine göre avantajları ve dezavantajları var. 30’lu yaşlar, hayatımızda hareketli bir tatil yapmak için en güzel dönemlerden biri olarak kabul edilebilir. Çünkü ömrümüzün bu döneminde genellikle kendi ayaklarımızın üzerinde durarak ekonomik bağımsızlığımızı kazanmış oluyor, aynı zamanda kırklı yaşlarımızda bir kısmını kaybedeceğimiz enerjimiz de yerinde duruyor. Bizde bugün siz seyahatseverler için 30’lu yaşlarda gezebileceğiniz en güzel tatil rotalarını kısaca derledik. 

Los Cabos – Meksika 

Meksika uçsuz bucaksız toprakları ve kendine özgü yiyecek, içecek kültürü ile dikkat çeken bir tatil noktası. Özellikle son yıllarda Los Cabos bölgesi Amerikan yapısı ile tatil severlerin dikkatini çekiyor. Los Cabos’un en güzel yanlarından biri ise oldukça uygun fiyata bir tatil planı hazırlayabilmenizin yanı sıra son derece lüks tercihler yapmanıza olanak sağlaması. Amerika Kıtası’nın bu egzotik coğrafyasında 30’lu yaşlarınızda son derece dolu dolu ve hareketli bir tatil geçirebilirsiniz. 

Krabi – Tayland

Krabi

Tayland sunmuş olduğu cazip fiyat avantajı son yıllarda dünyanın en çok tercih edilen tatil rotalarından biri haline geldi. Şüphesiz çokça dönen tanıtımlarından da görebileceğiniz üzere tarifi pek de mümkün olmayan tabiat güzelliklerine sahip bu Asya rotası 30’lu yaşlarınızda dolu dolu ve hareketli bir tatil geçirmeniz için ideal. Özellikle genç ziyaretçilerin dikkatini çeken gece yaşamı geceler boyu hız kesmeden devam edebiliyor. Üstelik sunmuş olduğu inanılmaz cazip fiyatlarla konoklamadan gıda tüketimine kadar bir tatil için ihtiyacınız olan tüm gereklilikleri son derece uygun fiyatlarla karşılayabilirsiniz. 

Barselona – İspanya 

Hem birbirinden ilginç mimari ve sanat eserleri ile hem de sıcacık Akdeniz iklimi ile dikkat çeken Barselona seyahatseverlerin en çok tercih ettiği tatil rotalarından bir tanesi. Diğer tatil rotalarına göre biraz daha yüksek fiyatlarla tatil geçirmenizi sağlayan Barselona seyahat için gerektirdiği bütçe nedeni ile 20’li yaşlarınız için uygun görünmese de 30’lu yaşlarınızda kazandığınız ekonomik bağımsızlığınız ve kendinize güven ile dolu dolu bir tatil geçirmek için kelimenin tam anlamı ile harika bir rota. 

New York – Amerika

Amerika özellikle New York kenti hiç şüphesiz modern dönemin en tanınan şehirlerinden bir tanesi. Öyle ki; sayısız kitap, film, dizi için ana mekan olarak tercih ediliyor. Bu hareketin bir saniye bile durmadığı şehri gezmek için 20’li yaşlarda gezmek pek de kolay değil. New York pek çok kişi için bütçenin zorlayacağı bir şehir özellikle baştan sona gezerek çeşitli aktivitelere katılmak istiyorsanız. Ancak 30’lu yaşlarınızda belirli bir birikimin üzerine çıktığınızda gezilmesi çok daha eğlenceli ve kolay bir hal alıyor diyebiliriz. New York’ta gezip keşfebileceğiniz sayısız, müze, kütüphane, otel, sanat galerisi bulunuyor. 

Bolonya – İtalya

Hepimizin bildiği gibi şu günlerde İtalya büyük bir felaket ile boğuşuyor. Bu nedenle ülkeyi ziyaret etmek mümkün değil. Dileriz ki, her köşesi ayrı bir sanat eseri olan bu ülke en kısa zamanda bu büyük felaketi atlatmış olur. İtalya denildiği zaman ilk akla gelen şehirler Roma, Floransa ve Venedik oluyor. Elbette kesinlikle görülmesi gereken şehirler arasında bu noktalar ancak 30’lu yaşlarınızda biraz daha otantik bir konumda dingin bir tatil arıyorum diyebilirsiniz. İtalya’nın Bolanya şehri tam sizlere göre…

Amman – Ürdün

Amman

Doğunun mistik kültürünü en iyi şekilde yansıtan şehirlerinden bir tanesi Ürdün. Öyle ki, bir kere seyahat edip şehri gezdiğinizde neden daha önce gelmedim diyerek yakınabilirsiniz. Bu mistik şehir tarihi doğu mimarisinin en güzel örneklerini sergilemek ile birlikte aynı zamanda egzotik kültürü ile de ziyaretçilerini büyülüyor. Ancak Ürdün seyahat etmek için biraz daha fazla bütçenin gerektiği tatil rotalarından bir tanesi. Bu nedenle ekonomik açıdan daha serbest olduğunuz 30’lu yaşlarda seyahat etmek için uygun diyebiliriz.

Havana – Küba 

Havana-Kuba

Küba kendine özgü yaşam şekli ile dünyanın saklı kalmış noktalarından biri diyebiliriz. Tatil bütçenizin biraz fazla olmasını gerektiriyor bu şehir. Bunu göz önüne aldığımızda 30’larınızda gezmek için daha ideal bir tatil rotası konumuna geliyor. Kendine özgü yapısı ile fark yaratan şehir Havana son derece renkli, canlı ve dolu dolu bir şehir. Çeşitli sokak eğlencelerinden birbirinden lezzetleri yerel yemekleri deneyimleye, güneşin, kumun ve denizin tadını doyasıya çıkarmaya kadar pek çok aktivide bulunabilirsiniz. 

En konforlu seyahatler için Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin