Takvimlerimiz ekim ayını gösteriyor… Bu ay içerisinde yer alan 29 Ekim ulusumuzun tarihi açısından son derece önemli bir günü ifade etmek ile birlikte bu sene yolculuktan kendini alıkoyamayan gezginler için de harika bir fırsat sunuyor. Özellikle İstanbul, Ankara gibi Türkiye’nin metropol kentlerinde yaşayanlar yoğun iş yaşamı içerisinde yakaladıkları en ufak fırsatı bile değerlendirmek istiyor. Bu yıl, 29 Ekim tarihi salı gününe denk geldiği için iş yerinizden pazartesi günü izinli olmayı talep ederek kendinize dört günlük bir tatil sunabilirsiniz. 4 günlük 29 Ekim tatili iş yaşamının stresinden kendinizi biraz olsun kurtarmak ve kalabalıktan uzaklaşabilmek adına kısa süreli de olsa harika bir fırsat yaratıyor. NeredenNereye.com ailesi olarak sevgili seyahayatseverlerin bu kısa aralıkta ne yapsam, nereye gitsem diyerek ayrıca yorulmaması için 29 Ekim tatili için en ideal tatil rotalarını listeledik.

Anıtkabir, Ankara: 29 Ekim tatilini anlamlı hale getirin…

Takvimler 29 Ekim tarihini gösterdiğiniz bu değerli günü bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’da yer alan anıt mezarı Anıtkabir’i ziyaret etmek son derece yerinde olacaktır. Tatilin bir gününü Anıtkabir ziyaretine ayırdıktan sonra geriye kalan zamanınızda şehrin diğer bölümlerini keşif gezisine çıkabilirsiniz. Ankara seyahatiniz boyunca, “Harikalar Diyarı Parkı, Beypazarı Yaşayan Müze, Malıköy Tren İstasyonu Müzesi, Mogan Gölü, Kırmızı Ebe Türbesi, Suluhan Cami” gibi şehrin gezilecek noktalarını görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

Peri bacalarını keşfedin….

Önümüzdeki 4 günlük tatil süreci boyunca keşfedebileceğiniz yerlerin başında Kapadokya, peri bacaları geliyor. Kapadokya yalnızca Türkiye için değil aynı zamanda tüm dünya için de eşsiz bir coğrafi görsellik sunuyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler doğanın binlerce yıl boyunca oluşturduğu bu coğrafi harikaları görmeye ülkemize geliyor. Ülke içerisinde kısa bir yolculuk yaparak peri bacalarına ulaşım sağlamak mümkün. “Kaya Kiliseleri, Çavuşin ve Gülldüre, Soğanlı Vadisi, Zelve ve Açık Hava Sarayı, Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağ Vadisi, Gülşehir Açık Sarayı” gibi keşfedilmeyi bekleyen onlarca mekanı ile Kapadokya dört günlük tatilinizi değerlendirmek için harika bir fırsat sunuyor.

Şirince’de huzurun kollarında bir tatil geçirin…

İzmir’de yer alan Şirince Köyü özellikle son yıllarda tatilseverler arasında giderek daha popüler bir hal alıyor. Yeşilin hemen hemen her tonunun kapladığı bu topraklarda, şehrin gürültüsünden çok uzakta biraz kendinizi dinleme biraz da doğayla bütünleşme şansını yakalayabileceğiniz harika bir tatil geçirebilirsiniz. Şirince Köyü’nün sokaklarında turlamak, köylülerin doğal ürünlerinden almak, köye özel meyve ve şarapları denemek gibi sakin bir o kadar da huzur verici etkinlikleri yaptıktan sonra, “Efes Antik Kenti, Meryem Ana Kilisesi” gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Salda Gölü, Burdur’a yolculuk…

Salda Gölü özellikle son yıllarda Türkiye’nin Maldivleri olarak anılıp bir hayli popüler edilmiş tatil noktalarından bir tanesi. Bu huzur dolu tatil noktası ile ilgili bilmeniz gereken ise Salda Gölü’ne özel araç dışında ulaşım seçeneğinin bulunmadığı. Bu nedenle Salda Gölü her ne kadar son yıllar da revaçta olsa da kalabalıktan bir hayli uzak. Göl kenarında kamp kurduktan sonra kendinizi doğanın huzurlu kollarında sessizliğe gömebilirsiniz. Ayrıca Isparta, göle oldukça yakın olduğundan dolayı aracınızla kolaylıkla şehre giderek oradaki eşsiz Lavanta bahçelerini de gezebilirsiniz.

Yazın devam ettiği şehir: Antalya

Antalya – Kaş, hem ülke içerisinde hem de ülke dışında oldukça ünlü tatil rotalarından bir tanesi. Eylül – Ekim döneminde yazın sıcak iklimi aratmayan, hareketli gecelere tanıklık edebileceğiniz ve aynı zamanda mavinin bin bir tonu ile ahenkli uyum gösteren yeşili yakalayabileceğiniz bir tatil istiyorsanız Antalya – Kaş tam size göre bir mekan. Kekova Antik Kenti üzerinde kano yapmak, Likya Yolu’nu yürümek, Kale Köy’de gün batımını izlemek, Saklıkent Kanyon’unu görmek gibi etkinliklerin yanı sıra eğer dalış meraklısıysanız mutlaka Kaş’ta da bir dalış gerçekleştirmelisiniz.

Kaz Dağları – Balıkesir

İda Dağı olarak da bilinen Kaz Dağları uzun doğa yürüyüşleri boyunca yeşilin her tonunu rahatlıkla görebileceğiniz noktalardan bir tanesi. Ancak planlayacağınız kısa tatil boyunca dinlenmek ve fiziksel yorgunluktan uzak durmak gibi bir düşünceniz varsa Kaz Dağları’nı seyahat rotanızdan çıkarabilirsiniz. Bu bölgede gezeceğiniz, Kaz Dağları Milli Parkı, köyler, akarsular, şelaleler, vadiler yürünmeden gezilemiyor. Ancak ben tam anlamı ile doğanın içine yolculuk yapacak kadar enerjik hissediyorum diyorsanız Kaz Dağları tam size göre. “Sütüven Şelalesi, Kızılkeçili Köyü, Zeus Atları, Mıhlı Şelalesi, Adatepe Köyü” bölgede gezilip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

+Bonus : Kısa süreli de olsa yurt dışına çıkmak istiyorum diyen gezginler için vizesiz seyahat edebileceğiniz, “Arnavutluk, Karadağ, Ukrayna” gibi seçenekler sizin için uygun olacaktır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin