Yirmili yaşlar, hiç şüphesiz erken yetişkinlik dönemi olarak hayata tam anlamıyla anlamaya başladığımız, yeni yeni tanıdığımız ve tabiri yerindeyse en heyecanlı dönemlerimiz. Henüz sorumluluklarımız bir şey kuşatmamış, gençlik ateşi damarlarımızda dolaşıyorken her şeyin tadını çıkarmak istiyoruz. Seyahat etmek de enerji yüklü beden ve ruhumuz ile çok daha eğlenceli oluyor. Bu nedenle dünyanın her yerinde bu yaş grubundaki insanlar daha önce görmedikleri coğrafyaları keşfetmeye çalışıyorlar. Bu yaşların bir daha asla geri gelmeyeceğini düşünecek olursak, 20’li yaşlarımızı değerlendirmek için seyahat etmek gayet yerinde bir aktivite. Seyahat otoriteleri geçtiğimiz günlerde yirmili yaşlarda gezmemiz gereken 10 harika rotayı listeledi. NeredenNereye.com ailesi olarak siz sevgili ziyaretçilerimiz için bu yaş grubunda olanlar ve daima 20’li yaşlarında kalan genç ruhlar için bu listeyi sıraladık. 

Tayland

Tayland, son zamanların dünya genelinde adından en çok söz ettiren tatil rotalarından bir tanesi. Hem eşine ender rastlanır doğa harika mekanları hem de uygun fiyatları nedeniyle özellikle genç yaştaki kişiler tarafından çokça tercih ediliyor. Ülkemizde de oldukça rağbet gördüğünü söylemek gerek. Her ne kadar Türkiye üzerinden uçak biletleri pahalı olsa da, ülkede yaşamın son derece ucuz olması, 20’li yaşlarda düşük bütçeli tatil seçeneği arayan gençleri cezbediyor. Sayısız tapınak, mavi ve yeşilin buluştuğu doğal alanlar, batı kültüründen bir hayli farklı kültürü ile Tayland mutlaka görmeniz gereken rotalardan biri. 

Bulgaristan

20’li yaşlarınızda bir Avrupa ülkesi görmek istiyorsanız ancak bir yandan da bütçenizi düşünüyorsanız, Bulgaristan başlangıç olarak harika bir fırsat sunuyor. Türkiye’den Bulgaristan otobüs bileti satın alarak karayolu üzerinden de kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu ülke Balkanların tüm güzelliklerini sizlere sunuyor diyebiliriz. Son derece bakir doğası ile Avrupa’da pek de rastlayamayacağınız güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Tarihi açıdan da son derece köklü bir geçmişe sahip ülkede, görebileceğiniz çok sayıda Türk – İslam kültürüne ait eser de yer alıyor. 

Peru 

Dünyanın Yedi Harikası arasında kabul edilen eserleri, yağmur ormanları, plajları, antik kentleri … Peru’da yok yok diyebiliriz. Üstelik dünyanın geri kalanına kıyasla son derece bakir bir doğaya sahip. Bu nedenle 20’li yaşlarınızda mutlaka görmeniz gereken rotalardan biri olarak kabul ediliyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında hüküm süren farklı kültürleri yakından tanımak için gerçekten harika bir ülke. 

Küba

Seyahatiniz sırasında farklı coğrafyalara ve farklı kültürlere tanıklık etmenin yanı sıra bir de farklı bir zaman dilimine tanıklık etmeye ne dersiniz? Küba gençlere bu imkanı sunuyor. 1950’li yıllarda yaşamamış olabilirsiniz ancak Küba seyahatiniz sırasında bu döneme tanıklık etmeniz mümkün. Latin yemekleri, dünyaca ünlü sanatçıların eserleri, harika görünümlü evleri ile Küba sizleri bekliyor. 

Hırvatistan

Seyahat rotalarımızı belirleyen en önemli etkenlerden biri de gideceğimiz ülkedeki fiyatlar. Avrupa gezisi düzenlemek herkesin hayali olabilir ancak kur farkı nedeniyle bu hayali gerçekleştirmek herkes için kolay değil. Hırvatistan 20’li yaşlarda seyahat etmek isteyenler için Avrupa’da uygun fiyatlı tatil imkanı sunuyor. Üstelik eşsiz doğal güzelliklere sahip. Son dönemin en başarılı yapıtlarından biri olan Game of Thrones’un çekildiği toprakları yakından görme imkanını da yakalıyorsunuz. Başkent Zagreb’in de muhteşem mimari yapıları mutlaka görmeniz gerekenlerden bir tanesi. 

Nikaragua 

Söz konusu Türkiye’den çıkacağınız bir tatil ise kelimenin tam anlamı ile farklı coğrafya ve kültürleri keşfetmek için uygun fiyatlı bir destinasyon arıyorsanız Nikaragua tam sizlere göre. Birbirinden harika plajlarında tüm gününüzü hareketli şekilde geçirebilir, sıklıkla düzenlenen sörf etkinliklerine katılabilirsiniz. Ülkede birbirinden farklı tropik meyvelerin tadına da rahatlıkla bakabilirsiniz. 20’li yaşlarınızda farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız uygun fiyat politikası ile Nikaragua tam sizlere göre bir ülke. 

Ekvador

Türk vatandaşlarından vize istemeyen Ekvador, 20’li yaşlarınızda farklı diyarlar keşfetmek için gidebileceğiniz harika bir Güney Amerika ülkesi. Türkiye’den seyahat edecekler için son derece uzun bir yolculuk anlamına gelen bu rota, vardığınızda kesinlikle bu yolculuğa değdiğini gördüğünüz bir coğrafya olacak. Sıcak Latin insanları ile son derece dinamik bir yapısı bulunan ülkede denemek için sayısız etkinlik ve farklı tat bulunuyor. Güney Amerika’nın bilinen tarihine de tanıklık edebileceğiniz bu ülke enerjinizin yerinde olduğu gençlik yıllarınız için harika bir destinasyon. 

Romanya 

Seyahat etmesi uygun olan bir diğer ülke de Romanya. Tüm şehri kaplayan raylı sistemleri sayesinde şehir içerisinde gezi noktalarına ulaşımı da son derece uygun fiyatlara gerçekleştirebiliyorsunuz. Ülkede konaklama tesislerinin gelişmiş olmasına karşın son derece uygun fiyatlara sunulduğunu da söylemek gerek. Üstelik ülke son derece köklü bir geçmişe sahip bu nedenle çok sayıda yeri gezip görebilirsiniz. 

Meksika 

Meksika, Latin kültürünü en yakından görebileceğiniz ülkelerden biri. Güney Amerika’nın bu geniş ülkesi pek çok farklı kültürel etkinliğe, yerel mitlere, antik yapılara ev sahipliği yapıyor. Meksika mutfağının dünya genelinde de son derece ünlü olduğunu bilmeyen yoktur. Ülkenin enfes plajlarında vakit geçirebileceğiniz gibi denizin dalgalı yapısı nedeniyle sörf etkinliklerine katılabilir, sörf yapmayı bilmiyorsanız ustalarından öğrenebilirsiniz. 

Çekya

Avrupa’nın tam ortasında yer alan Çekya, komşuları Almanya, Avusturya ve İsviçre’den çok daha uygun fiyatlı bir destinasyon. Avrupa’nın genelinden farklı bolca et içeren yemek kültürü, el değmemiş doğal alanları, modern bir dünyanın ortasında masalsı bir hava yaratan şirin köyleri ve Avrupa tarihine tanıklık edebileceğiniz tarihi yapıları ile enfes bir seyahat rotası olmasının yanı sıra 20’li yaşlarınız enerjik yapısı için hareketli bir gece yaşamına da sahip. Avrupa’nın diğer ülkelerine göre uygun fiyatlı seçenekler sunması nedeniyle dünyanın farklı noktalarından da çok sayıda turiste de kapılarını açıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin