2020 yılı boyunca tüm dünya olarak Çin’in Wuhan bölgesinde başlayarak kısa sürede pandemi haline gelen Koronavirüs (Covid -19) nedeni ile oldukça zorlu bir süreç geçirdik. Yıl boyunda farklı ülkelerde, ülkemizde dahil olmak üzere karantinalar uygulandı ve bu durum insanları evlerine hapis ederek sosyal ortamdan uzaklaşmalarına neden oldu.

NeredenNereye.com ailesi olarak diliyoruz ki; en yakın zamanda tüm Dünya’da ve ülkemizde pandemi son bulur ve yeni yılda sevdiklerimizle birlikte sağlıklı, mutlu günler geçirebiliriz. Pandeminin son bulması durumunda seyahatseverlerin en çok ilgileneceği durumların başında seyahat kısıtlamalarının kalkması geliyor. Bu nedenle 2021 yılında stresten uzaklaşıp kısa da olsa kaçamak yolculuklar yapabileceğimiz resmi tatil günleri bir hayli önem kazanıyor. Bizler de bu durumun farkında olarak sizler için 2021 yılında sahip olduğumuz resmi tatil günlerini kısaca derledik. 

1 Ocak 2021 Cuma – Yılbaşı

Yeni yıl heyecanını yaşayacağımız tarih cuma gününe denk geliyor. Yeni yıl demek; yeni umutlar, yeni başlangıçlar demek. Bildiğiniz üzere pandemi sebebiyle hafta sonu ile birleşen yılbaşı tatili için 3.5 günlük sokağa çıkma kısıtlaması var. Anlayacağınız yeni yıla evlerimizde çekirdek ailemizle gireceğiz. Ancak bunun sağlığımız için çok önemli olduğunu biliyoruz artık. Ailemizle, sıcak evimizde yeni yıla güzel bir başlangıç yapabiliriz.

23 Nisan 2021 Cuma – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

2021 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili de tıpkı yılbaşı gibi cuma gününe denk geliyor. Bu da demek oluyor ki, hafta sonu ile bu tatili birleştirerek sevdiklerimiz ile birlikte geçireceğimiz 3 günlük harika bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz. Nisan ayının bitimine yakın hava sıcaklıklarının kendini göstermeye başladığı bu tarihte seyahat imkanı yakalayabilirseniz aileniz ile birlikte kendinizi huzurlu doğanın kollarında bulabileceğiniz Kazdağları, Bolu, Göller Yöresi gibi tatil rotalarını listenize ekleyebilirsiniz. 

1 Mayıs 2021 Cumartesi – Emek ve Dayanışma Günü

2021 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü cumartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu olması nedeni ile bizlere resmi olarak fazladan bir tatil hakkı tanımıyor olsa da cumartesi günü çalışanlar için iki günlük bir tatil fırsatı olabilir. Bu kısıtlı tatil zamanı içerisinde yaşadığınız konuma yakın mevkide bulunan tatil rotalarını tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca Mayıs ayınının başı olması itibari ile ülkemizin özellikle güney bölgelerinde hava sıcaklıklarının iyiden iyiye artış gösterdiğini hesaba katarak bu güneyde yer alan tatil rotalarını listenize ekleyebilirsiniz. 

12 Mayıs 2021 Çarşamba – Ramazan Bayramı

2021 yılında Ramazan Bayramı tatili 12 Mayıs Çarşamba arefe günü ile yarım gün olarak başlıyor ve 15 Mayıs Cumartesi günü son buluyor. Bu da demek oluyor ki; elimizde 4,5 günlük günlük bir tatil fırsatı bulunuyor. İsterseniz çarşamba arefe gününde izin kullanarak tatilinizi 5 güne çıkarabilirsiniz. Bu da sevdikleriniz ile birlikte geçireceğiniz fazladan zaman demek. Türkiye’nin farklı noktalarına düzenlenen yolculuklar için yeterince zaman sunan bu tatil fırsatında yaz mevsiminin erken geldiği güney kıyılarımızı düşünebileceğiniz gibi ülkemizin en yağışlı bölgesi olan Karadeniz’de yağışların azalmasını fırsat bilerek harika doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. 

19 Mayıs 2021 Çarşamba – Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

2021 yılında 19 Mayıs tarihi çarşamba gününe geliyor. Hali ile bu bir günlük tatil yalnızca günübirlik kısa süreli seyahatler yapmak için uygun. Bu da kendinize bir tatil planı yapmanızı bir hayli zorlaştırıyor. Bu bir günlük sürede yaşadığınız konuma yakın mevkilerde bir tatil düşünebilirsiniz. İsterseniz 19 Mayıs tatilinden sonra iki gün daha izin alarak bu bir günlük tatili hafta sonu ile birlikte 5 günlük bir tatile de çevirebilirsiniz. Eğer 19 Mayıs’ı 5 günlük bir tatile çevirme şansınız varsa bu size ülke içerisinde görmek istediğiniz noktaları ziyaret etmek için harika bir fırsat sunuyor. 

19 Temmuz 2021 Pazartesi – Kurban Bayramı

19 Temmuz 2021 Kurban Bayramı tatili arefe günü olan pazartesi ile başlıyor. Yarım günlük başlangıç tatili ile birlikte 4 gün sonra cuma gününde sona erdiğinde toplamda 4,5 günlük bir tatil elde edebiliyoruz. Bu 2021 yılı içerisinde sahip olduğumuz en uzun resmi tatil aynı zamanda. Dilerseniz Kurban Bayramı tatilini öncesinde ve sonrasında yer alan hafta sonu tatilleri ile birleştirip toplamda 9 günlük uzun bir tatil elde edebilirsiniz. Umut ediyoruz ki, bu dönemde hayatımızı şekillendiren pandeminin etkileri en aza iner ve yorucu geçen bir yılın ardından uzun bir tatil ile kendimize gelebiliriz. Yazın en sıcak dönemine denk gelen Kurban Bayramı tatili boyunca kendinizi serinletebileceğiniz sulara atmak için Ege ve Akdeniz kıyılarını tatil rotası olarak listenize ekleyebilirsiniz. Elbette sıcaklıkların oldukça fazla olduğu bu dönemi daha serin bir ortamda tatil yaparak değerlendirmek isterseniz kuzeyin ormanlarla kaplı Karadeniz Bölgesi’nde yaylalara çıkmak da oldukça yerinde bir seçenek olacaktır. 

30 Ağustos 2021 Pazartesi – Zafer Bayramı

2021 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı pazartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle bu tatili öncesinde yer alan hafta sonu tatili ile birleştirerek 3 günlük kısa bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz. Umut ediyoruz ki, 2021 yılının ağustos aylarında yaşamış olduğumuz pandeminin etkileri iyiden iyiye ortadan kalkmış olacak. Bu nedenle elimize geçen bu kısa tatil fırsatı yurt içinde kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğimiz tatil rotaları için kullanabiliriz. Dört bir yanı tarihi ve kültürel miraslar ile kaplı olan ülkemizde bu kısa tatilde dahi gezilecek ve görülecek oldukça fazla sayıda rota bulunuyor. 

29 Ekim 2021 Cuma – Cumhuriyet Bayramı

2021 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı cuma gününe denk geliyor. 29 Ekim’de 1,5 günlük bir tatil yapıldığı için dilerseniz cumadan önceki perşembe günün yarım gün daha izin kullanarak toplamda 4 günlük bir tatil fırsatı elde edebilirsiniz. Sonbahar sezonuna denk gelen bu tatilde isterseniz havaların hala sıcak olduğu Akdeniz ve Ege sahilleriniz tercih edebilir ya da ben sonbahar mevsiminin görsel şölenini yakından izlemek istiyorum diyerek Karadeniz Bölgesi’nde yeşilin ve mavinin buluştuğu noktalarda harika bir tatil geçirebilirsiniz. 

2021’de Toplam Kaç Gün Tatil Var? 

2021’de resmi olarak toplamda 14 tam gün, artı 3 yarım gün tatil yapılıyor. Bu da toplamda 15,5 gün ediyor.  Bu günleri cumartesi ve pazar günleri ile birleştirdiğinizde çok daha fazla gün tatil yapma fırsatı bulabilirsiniz.

20 yılı aşkın süredir tüm seyahatlerde yolcuların yanında olan NeredenNereye.com yeni yılda da güven ve özveri ile çalışmaya devam ediyor.

2021 yılında da Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin