Evet, bir önceki yazımızda da bahsetmiştik. Artık takvim yapraklarımız Aralık ayını gösteriyor ve hatta sonuna doğru yaklaşıyoruz.  Aralık ayının sonları bizim için ne anlama geliyor? Bütün beklentilerimiz ile birlikte gelen, kısa ama bir o kadar da hareketli bir tatil ve yeni yıl için hepsi birbirinden mutlu dileklerimiz ile birlikte yeni yıla girmeye hazırlanıyoruz. Ancak bunların yanı sıra yeni yıl içerisinde seyahat tutkusunu dizgileyemeyen gezginler için yeni fırsatlar getiriyor. Elbette ki, yılda gelecek olan tatiller ile birlikte ayağımıza kadar gelen tatil fırsatlarından ve keşfedeceğimiz yeni güzergahlardan bahsediyoruz.

2018 biz gezginler açısından harika bir tatil paketi ile geliyor diyebiliriz. Önümüzdeki yeni yıl toplamda 37 günlük bir tatil ile birlikte bizlerin karşılayacak. Peki, şimdiden bu 37 günü en optimal şekilde nasıl kullanabileceğiniz konusunda kafanızda soru işaretlerimi mi dönüyor? Eğer cevabınız evet ise o zaman hiç endişelenmeyin çünkü sizler için bu 37 günlük tatili en verimli şekilde kullanmanız adına dizler için planladık.

Malumunuz kış ayları içerisinde bulunuyoruz,  güneş bizleri erkenden terk ediyor. İş dünyasındakiler için yılın en yoğun dönemleri bu aralık sayılabilir. Özellikle sabahın karanlık saatlerinde kalkarak işe gidenler için yıl içerisinde sabırsızlıkları tatillerin planlarını yapmak etkili bir motivasyon aracı oluyor. Ama merak etmeyin tatil günleri pek de uzakta sayılmaz. Bu yıl içerisinde yer alan tatilleri en verimli şekilde kullanma planımıza geçmeden önce 2018’de yapacağımız resmi tatilleri bir gözden geçirmekte fayda var.

Yılbaşı Tatili – 1 Ocak Pazartesi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı – 23 Nisan Pazartesi

Emek ve Dayanışma Günü – 1 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı – 15 Haziran Perşembe – 18 Haziran Pazar

Kurban Bayramı – 20 Ağustos Pazartesi – 24 Ağustos Cuma

Zafer Bayramı – 30 Ağustos Perşembe

Cumhuriyet Bayramı – 29 Ekim Pazartesi

Evet, aslında bu tatil günlerinin değerlendirilmesi ve doya doya yaşanması için yapılması gereken çok basit. Öncelikle tarihimize en yakın tarihi kendimize hedef seçiyoruz. Söz konusu tatil eğer haftanın ara günlerinden birine denk gelmişse iki seçeneğiniz var. Birincisi her zaman elinizin altında bulunan bir ihtimal ikincisi ise bu ara tatilleri senelik izninizden birazcık alarak bütün bir hafta haline getirmek ve keyifli bir yolculuğa çıkmak. Senelik izinlerinizden yalnızca 10,5 gün feragat ederek toplam tatil sürenizi 37 güne çıkarmak mümkün.

Şimdi 4 günlük bir bayram tatili ile karşılaştığınızda ihtimallerden birincisini eleyerek evde kalmamayı seçtiğinizi düşünelim. Tatil başlangıcı Salı gününe geldiğinde Pazartesi günü için yıllık izninizden bir parça ayırarak bütün hafta izinli olabilirsiniz. Bu izni de 96 saatlik bir Avrupa tatiline çevirmemeniz için herhangi bir engel göremiyoruz. Bu yolculuk onca iş içerisinde beni gereğinden fazla yorar diyorsan hakkını ilk seçenekten yana kullanabilirsiniz. Eğer dört gün boyunca ailenle ve sevdiklerinle kalacaksan bu senin için harika bir dinlenme fırsatı olabilir. Ancak önünde böylesine bir tatil fırsatı varken gezginlerin evde kalmayı seçtiğini de pek göremiyoruz.  Elbette evde kalman bütün tatili yatarak geçireceğin anlamına gelmiyor. Kendi şehrin içerisinde de kısa ve günlük gezintiler düzenleyerek keşfetmenin tadına varabilirsin.

Şimdi arada bir üzücü haberi de vermek gerekiyor. Eğer iş stresinden gerçekten çok yorulduysanız ve yapacak bir şeyler arıyorsanız belirtmek gerek, ne yazık ki yılbaşı tatilinden sonra bahar aylarına kadar bir resmi tatil bulunmuyor. Bu nedenle hafta sonunu  iyi değerlendirmeye odaklanabilirsiniz. Bahar mevsimin gelmesi ile birlikte ise ortalık biraz hareketlenmeye başlıyor. Hatırlatmakta fayda var ki, yıl boyunca 37 günlük bu tatil planına uyabilmeniz için yıllık izninizden 10,5 gün talep etmeniz gerekiyor.

23 Nisan – 1 Mayıs Arası

Evet, bakıldığından bu tarihli resmi tatiller arasında neredeyse bir hafta var.  Öncelikle elbette ki bu tatilleri ayrı ayrı birer gün şeklinde kullanabilirsin. Ancak ikisini birleştirerek kısa süreli de olsa bir maceraya atılmak istiyorsan yıllık izninden 5 gün fedakarlık yapman gerekiyor. Böylece tatil süresini bir haftaya kadar çıkartıp erken rezervasyon imkanlarından yararlanarak keyifli bir Avrupa  tatilini kendine hediye edebilirsin.  Aklında bahar aylarındaki bu tatili Avrupa’da değerlendirmek fikri geçiyorsa, Akdeniz’in en benzersiz ülkelerinden biri olan İspnaya’da gerek doğal güzelliği gerekse festivalleri ile baharın harika geçtiğini de hatırlatmak isteriz.

Ramazan Bayramı 14 – 17 Haziran (Perşembe – Pazar)

Yaz aylarının başında karşınıza çıkacak olan bu tatili en iyi şekilde değerlendirmek için senelik izninizden yalnızca yarım gün talepte bulunmanız yeterli olacak. Böylece tatilinizi tam dört gün olarak kullanabileceksiniz ki, bu süre zarfı içerisinde dilerseniz yurt içinde bir tatil dilerseniz çok kısa bir yurt dışı tatili gerçekleştirebilirsiniz. Bu fırsatı kullanmak bir gezgin olarak sizin ellerinizde.

Kurban Bayramı 20-24 Ağustos – 30 Ağustos Zafer Bayramı

Evet, 2018 içerisindeki en uzun tatil kombinasyonlarından birini  bu iki tatili birleştirerek yapabilirsiniz. Yapmanız gereken, kurban bayramından hemen sonraki hafta için 30 Ağustos Zafer Bayramına kadar olan aralığı doldurmak için senelik izninden 5 gün yararlanmak. Böylece uzun bir tatile merhaba diyerek uzun zamandır aklında tuttuğun bir maceraya açılabilirsin. Bu uzun süreli tatili değerlendirmek için bir yurt dışı programı hazırlamak yerinde olacaktır. New York ya da Tayland tatili uzak ufuklara yelken açmak için harika destinasyonlar.

Cumhuriyet Bayramı – 29 Ekim Pazartesi

2018’in son resmi tatil fırsatı da 29 Ekim ile karşımıza çıkıyor. Cumartesinden başlayan tatil süreci boyunca 3 günlük bir tatil yapabilirsiniz. 3 günlük tatil süreci boyunca uzun yolculuklara gebe olan yurt dışı planları pek yerinde olmayacaktır. Yurt içinde kısa süreli eş dost ziyaretleri ya da huzurlu bir tatil beldesinde dinlenmek ise daha akıllıca görünüyor.

2018 yılındaki tüm tatil fırsatlarını en uygun şekilde değerlendirmek adına yolculuklarınız için en uygun uçak ya da otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin