Evet, hepimizin aklından çıkmayan yılın belirli tarihleri var. Yılbaşı, anneler günü, evlilik yıl dönümlerimiz vs.  Bu liste uzar gider açıkçası. 14 Şubat yani tüm dünyada bilinen ismi sevgiler günü de hislerine karşılık bulmuş insanların birbirinden neşeli şekilde kutladığı bir gün. Sevgililer günü bir gün değil her gün klişesine girmeyeceğiz elbette. Biz gezginlerin derdi her zaman ki gibi seyahat ile ilgili. Sizin belki de dünyanın en değerli insanlarından biri olan sevgiliniz/eşinizle harika manzaralara tanıklık edebileceğiniz özel dakikalar yaşamak hayalinizdir diye tahmin ediyoruz. Ortamın romantizm oranı büyük oranda sizin yaratıcı zekanıza kalıyor olsa da dış etmenlerin de katkısı yok değil. Günün olabildiğince iyi geçmesi için sürpriz fikrinizin eşsiz bir manzarada daha da parlamasını isteyebilirsiniz elbette. İşte bu nedenle sizler için sevgililer gününde romantizmin zirvesine çıkacağınız  yeri listeledik.

Laponya / Finlandiya

Eğer kış manzaralarından hoşlanıyorsanız tam adresine geldiniz diyebiliriz. Finlandiya’nın Laponya şehri küçükken okumuş olduğumuz çocuk masallarından fırlamış gibi duruyor. Elbette bu özel gününüzde huzur da en çok aradığınız şeylerden biri olacaktır. Merak etmeyin dünyanın en sessiz sakin manzaralarına tanıklık edebileceğiniz bir noktadan bahsediyoruz sizlere. Özellikle kış ayları boyunca yağan kar bu küçük yerin tertemiz bir örtü ile kaplanmasına neden oluyor. Ardından ortaya çıkan kasaba manzaraları ise masalları kıskandıracak cinsten diyebiliriz.

Phuket / Tayland

Tayland’ın Phuket adası özellikle son yıllarda öylesine bir tatil merkezi haline geldi ki, dünyanın dört bir yanından insanlar akın ediyor diyebiliriz. Bu kadar popüler hale gelen bir tatil merkezinden insanın kalbinin hızlanmasına neden olan fotoğralar görmemeniz neredeyse imkansız. Phuket Adası ise Tayland’ın en ünlü yeri diyebiliriz. Ancak bütün doğal güzelliklerinden ziyade Sevgililer gününü diğerlerinden farklı yaşamak isteyenlerin uğrak adresi Phuket Adası. Bir de soğuk havalarda romantik olamıyorum, sıcak insanıyım ben diyorsanız tam sizlik bir adres. Çünkü seyahat için bu rotayı tercih ettiğinizde yazın size gelmesini beklemeden siz yaza gidiyorsunuz.

Kapadokya /Nevşehir

Ben tatilimi yurtdışında değerlendirmek istemiyorum diyenlerdenseniz 14 Şubat için Türkiye’de tercih edebileceğiniz en romantik lokasyonlardan biri kesinlikle Kapadokya. Binlerce yıllık bir doğal sürecin ardından ortaya çıkan eşsiz peri baları arasından, kızıla boyanmış güneşi izlemek, sevgililer gününde partnerinizle bir balon turu yapmak bu özel günün harika geçmesi için oldukça iyi yöntemler olabilir. Yaklaşık olarak 280 bin kişinin yaşamını sürdürdüğü Nevşehir aynı zamanda huzurlu ve sakin bir ortam yakalamak için harika fırsatlar sunuyor.

Venedik / İtalya

Efendim romantizm kelimesini kullandığımız anda akıllara Venedik’in geliyor olması oldukça normal aslında. Yıllar boyunca filmlerde, dizilerde, kitaplar en romantik bölümler hep şehir içerisinde geçti. Su yolları, sandalları, sizin adınıza serenat yapan sokak sanatçıları da dahil olmak üzere şehir baştan aşağı aşk dolu günler geçirmeniz için tasarlanmış gibi. Tüm bunların yanına bir de şehrin kendine özgü mimari yapısı eklendiğinde gerçekten unutulmaz dakikalar geçirebileceğiniz bir yere dönüşüyor. Ancak diğer lokasyonlara göre daha yüksek bütçe isteyen bir şehir olduğunu belirtmekte de fayda var.

Abant / Bolu

Listemizi gene Türkiye’den bir adres yazarak sonlandıralım dedik. Şöyle ki, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Bolu’daki Abant Gölü, Sevgililer gününde fazla zamanı olmayan günübirlik geziler düşünenler için gerçekten harika bir fırsat sunuyor. Abant Gölü’nün çevresinde filmlerden alışık olduğumuz güzellikte bir manzara karşısında sevgililer gününüzü geçirebilirsiniz.

Aşk dolu bir tatil için çıkacağınız her seyahati çok daha keyifli hale getirmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com adresinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin