Evet, bu yazı özellikle öğrencilik yıllarında yurt dışı gezisi yapmak isteyenleri ilgilendiriyor. Malumunuz para birimimizin değer kaybetmekte olduğu bu yıllarda özellikle yurt dışına çıkarak bir tatil yapmak bir hayli zor. Bu durumda gençlik hayallerimizin önüne geçilmesi zor bir engel çıkarıyor. Eğer sık sık seyahat eden insanlardan biriyseniz, çevrenizdekilerin sık sık “X şehrine gitsem bize kaça patlar” tarzında sizi sorularla sıkıştırdığını görebilirsiniz. Aslında bunun altında ekonomik olarak haklı nedenler yatmakta. Bugün sizler için hazırlayacağımız listede özellikle yirmili yaşlarında, henüz öğrenciyken olabildiğince fazla gezmenin hayallerini kuran kişiler için kısa bir liste yayınlayacağız. Yaklaşık 1000 -1200 TL’lik bir bütçe ile Avrupa’da gidip rahatlıkla gezebileceğiniz şehirlere ve bu şehirlerde böylesine kısıtlı bir bütçe ile nasıl vakit geçirebileceğinizi ele alacak olan bir liste. Ancak yanlış anlaşılmasın yalnızca yolculuk yapıp tüm aktivitelerden mahrum kalacaksınız demiyoruz ve elbette son derece lüks konaklama tesislerinde ya da son derece lüks restoranlarda rüya gibi bir tatil geçireceksiniz de demiyoruz.  Fakat şundan emin olabilirsiniz ki, özellikle eğer kendiniz gibi öğrenci arkadaşlarınızla birlikte geçireceğiniz bir tatil planlıyorsanız son derece eğlenceli bir hale gelebilir. Unutmadan hatırlatmakta fayda var, bu listede yer alan şehirlere giderken alacağınız uçak biletleri fiyatın içerisine dahil değildir. Fazla uzatıp yazı sıkıcı bir hal almadan listemize geçelim.

Ljubljana (Slovenya)

Listemizin ilk sırasında özellikle Türkiye’den giden ziyaretçilerin pek de rağbet göstermediği oldukça güzel bir Avrupa şehri olan Ljubljana yer alıyor. Bu şehrin üç günlük ekonomik tatil için uygun olmasının en önemli nedeni oldukça fakat bir o kadar da güzel bir şehir olması. Sıra sıra müzeler gezmek zorunda olduğunuz bir şehir olmadığı için tatiliniz boyunca aceleci davranmadan, sindire sindire tüm şehri gezebilirsiniz. Ljubljana’da canınızın istediği gibi rahatça gezebilmek için şehre gitmeden önce toplu taşıma kartı almanızı tavsiye ederiz. Böylece ulaşım ücreti yükünden tamamen kurtulup 27 euro gibi bir rakam ödeyerek üç gün boyunca istediğiniz şekilde yolculuk yapabilirsiniz. Bütçemizin kısıtlı olmasından mütevellit tatilin en önemli adımlarından biri olan konaklama için sitemizde daha önce yer verdiğimiz çeşitli uygulamaları kullanarak uygun fiyatlı hostelleri kiralayabilirsiniz. Şehirde yemek diğer Avrupa şehirlerine oranla uygun fiyatlı sayılır, 7 euro gibi bir rakam ile ortalama bir restoranda kahvaltı yapabilirsiniz.

Selanik

Atatürk’ün doğduğu şehir olan Selanik gene gezmek için çok fazla rağbet görmeyen yerlerden biri. Oysa oldukça uygun fiyatlara üç günlük bir tatil boyunca keyifli vakit geçirebileceğiniz bir şehir. Bu şehir küçük çaplı keşfedilmemiş bir eğlence bir merkezi sayılabilir. Gündüzleri son derece sakin bir şehir görüntüsü çizen Selanik geceleri pek de bu görüntüsüne sadık kalmıyor.  Havaalanından 4 euro vererek şehir içine otobüslerle gelebiliyorsunuz bundan sonra Selanik’i gezerken yürüyerek ulaşım sağlayacaksınız. Pek de büyük bir şehir olmadığı için kolaylıkla şehri gezebileceğinizden emin olabilirsiniz. Selanik’e vardığınızda porgramınızda yer alan gezilecek yerlerin içerisine ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz Atatürk’ün evini de eklemeyi unutmayın.

Berlin

Elimizde olan bütçe ile gezmesi en zor olan şehir Berlin olacaktır. Bu durum yanlış anlaşılmasın bu şehirde lüks tüketimin fazla olmasından, şehrin fazla pahalı olmasından değil keşfetmele bitiremeyeceğiniz pekçok yerin olmasından kaynaklanıyor. Berlin’e geldiğinizde yaklaşık 5 -6 lira ödeyerek havaalanından şehre otobüsler ile gelebilirsiniz. Şehir için ulaşım için günlüğü 7 euro vererek şehir içi ulaşım kartı almanız gerekiyor. Listede yer alan bütün şehirlere gitmeden önce kullanmanız gereken uygulamalardan faydalanarak masraflarınızı minimize edebilirsiniz. Berlin’de 10 – 12 euro arasında bir masraf yaparak sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Gündüzleri şehirde gezdikten sonra gecelerinizi biraz hareketli hale getirmek isterseniz eğlence mekanlarına giriş 6 ile 12 euro arasında değişiyor.

Belgrad

Özellikle son zamanlarda fiyatların son derece artış göstermesi ile birlikte Belgrad, Türkiye’den yurtdışına tatile gitmek isteyenler için harika bir fırsat haline geldi. Hem sahip olduğu doğal güzellikleri hem de oldukça uygun fiyatları ile şehir dünyanın her yerinden ziyaretçileri çekmeye devam ediyor.  Belgrad’ın gezilecek yerlerini de 3 günlük bir tatil için uygun bir sıralamaya sokabilirsiniz. Gündüzleri gezmelerinizden artan sürede geceleri oldukça uygun fiyatlarda yemekler yiyerek eğlenebilirsiniz de. Belgrad’a geldiğiniz andan itibaren uygun fiyatlar ile karşılaşmaya başlıyorsunuz diyebiliriz. Adını dahi bilim adamı Nikola Tesla’dan alan havaalanından şehre yalnızca 2,5 euro ile gitmeniz mümkün.

Prag

Prag şu sıralar Avrupa’nın en revaçta olan şehirlerinin başında geliyor. Bunun en büyük nedeni elbette ki, şehrin bir turistin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir yer olmasından kaynaklanıyor. Tarihse tarih, eğlenceyse eğlence, sanatsa sanat… Üstelik böylesine iyi bir tatil geçirmek için bütçenizinde çok yüksek rakamlarda olması gerekmiyor. Üç günlük tatiliniz boyunca pek çok aktiviteye katılabileceğiniz gibi hem doğa manzaraları hem de tarihsel görüntüsü ile şiir gibi bir şehir olan bu yerde harika vakit geçirebilirsiniz.

Düşük bütçeli bir tatil ayarlamak için en önemli adımlarından biri uygun fiyatlı uçak bileti bulmak. Neyse ki, NeredenNereye.com bu konuda endişelenmenizi gerektirmiyor. Listemizde yer alan şehirler ya da dünyanın farklı noktalarına en uygun uçak biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin