“Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim.” -Atatürk-

Efendim, doğuyoruz, büyüyoruz ve hayat yolculuğumuzu bir şekilde sonlandırıyoruz. Bu süreç boyunca hayatta pek çok alışkanlık ve pek çok hobi ediniyoruz. Bunların arasında mutlaka bulunması gereken ne diye soracak olursanız, ben spor olmalı derim. Spor sağlıklı bir yaşam geçirmek için olmazsa olmazlardan bir tanesi. Elbette sağlıklı bir yaşam demek, seyahat tutkunları için çok daha fazla gezi çok daha fazla eğlence demek. Zira sağlığın ne kadar değerli olduğuna dair klişe bir yazıya hiç gerek yok. Hepimiz bunun farkındayız.

Spor güzel elbette… Bir de içindeki bu spor tutkusunu çok daha ileri boyutlara taşımak isteyenler var. Yapılan işe karşı duyulan heyecan işin içinde olduğunda genelde önünde hiçbir engel duramıyor. Ekstrem sporlar bunun en güzel örneklerinden sayılır. Kimilerimizin bakmaya bile cesaret edemeyeceği dağların tepesine tırmanmak, fırtınaya karşı koymak, çılgın nehirler ile boğuşmak ekstrem sporlar arasında yer alıyor. Elbette bu tür sporlar sadece meraklılarını cezbediyor ancak gezginler arasında da doğaya karşı verilen bu mücadelelerin hayli yaygın olduğunu söylemek lazım. Biz de heyecan yaşamak isteyen gezginler için Türkiye’deki en güzel ekstrem spor rotalarını listeledik.

Gökova

Listeye Türkiye’de yeni yeni popüler olmaya başlamış, küçük bir kitlesi olsa da oldukça eğlenceli bir spor ile başlayalım. Uçurtma sörfü olarak tanımlayabileceğimiz, “kiteboarding” oldukça zor ve heyecanlı bir eğlence alanı. Bu sporu Türkiye’de yapabileceğiniz en uygun yer ise Ege ve Akdeniz’in birleşiminde yer alan harika tatil beldesi Gökova.

Ölüdeniz, Fethiye

Fethiye, paraliding (yamaç paraşütü) denildiğinde yalnızca Türkiye’de değil aynı zamanda tüm dünyada ünlü olan bir yer. Ancak yükseklik korkusu olanların kesinlikle uzak durması gereken bir spor olduğunu da belirtmek gerek. Babadağ’dan yapılan ve ortalama olarak 25 ile 45 dk arasında süren atlayışlar hayatta bir kere olsun tecrübe edilmesi gereken bir deneyim sunuyor.

Kaş

Dünyada bilinen ismi ile scubadiving yani bizim bildiğimiz ismi ile tüplü dalış giderek popülaritesini arttıran bir spor. Türkiye’de bu sporu yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri ise Antalya – Kaş. Ayrıca denizlerin zengin kozmopolit yapısını keşfetmeniz için elinize altın tepside bir anahtar sunuyor.

Alaçatı

Rüzgar sörfü söz konusu olduğunda Türkiye’de aklımıza gelen ilk yer Alaçatı oluyor. Uygulaması oldukça zor olan bu spor son yıllarda Ege kıyılarında giderek daha popüler hale geliyor. Üstelik gösterilen ilginin artması ile birlikte İzmir’in bu şirin bölgesinde rüzgar sörfü festivali bile düzenleniyor.

Kekova

Berrak suların üzerinden kano keyfi sürmek istemez misiniz? Eğer cevabınız “evet” ise bunun için en uygun yerlerden biri Akdeniz’in sularında inci gibi parlayan Kekova. Üstelik burada kano ile dolaşırken antik dönemden kalma bir şehrin kalıntılarını da su yüzeyinden görebiliyorsunuz. Ancak bölgede dalış yapmanın yasak olduğunu belirtmek gerek.

Antalya – Köprülü Kanyon

Tam anlamı ile doğa ile iç içe ve macera dolu bir tatil mi geçirmek istiyorsunuz? Antalya’da yer alan Köprülü Kanyon tam sizlere göre. Burada rafting yapabilmenizin yanında tırmanıştan, doğa gezilerine kadar pek çok ekstrem sporu bir arada yapabiliyorsunuz. Üstelik öylesine güzel manzaralara ev sahipliği yapıyor ki, bir doğa aşığı tarafından fark edilmemesi imkansız.

Ağrı Dağı

Efsanelere göre Hz. Nuh’un gemisi bu dağın tepesinde yer alıyor. Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmanmak oldukça heyecanlı olsa gerek. Türkiye’de dağcılık ile ilgilenen hemen hemen herkesin ilk hedefi bu dağa tırmanmak oluyor. Haksız da sayılmazlar.

Likya Yolu

Doğa söz konusu olduğunda trekking sporundan bahsetmeden olmaz elbette. Heyecandan uzak kalmayayım ancak çok da çaba harcamaya gerek yok gibi bir yaklaşımda olanlar için Likya yolu 500 km’lik uzunluğu ile sizlere harika bir doğa yürüyüşü imkanı sunuyor.

Listemizde yer alan rotalara vakit kaybetmeden gitmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun otobüs biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin