Baharın ayak seslerini iyiden iyiye duyduğumuz şu günlerde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de farklı etkinlikler ve festivaller sevenleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Müzik, sinema, doğa festivalleri ve çok daha fazlası 2022 yılında Türkiye’de sevenleri ile buluşacak.

Uzun bir dönem boyunca tüm dünya olarak mücadele ettiğimiz pandemi etkilerinin hafiflemesi ile birlikte insanlar sosyalleşebileceği, eğlenirken keşfedeceği etkinlikleri iple çekiyor diyebiliriz. Bu nedenle ülkemizde düzenlenen festivaller de yoğun ilgi görüyor. NeredenNereye.com ailesi olarak siz sevgili ziyaretçilerimiz için 2022 yılında Türkiye’de düzenlenecek olacak festivalleri kısaca listeledik.

Alaçatı Ot Festivali – 24 -27 Mart

Çeşme’de düzenlene Alaçatı Ot Festivali’nin bu sene 11.si düzenleniyor. 24 – 27 Mart tarihleri arasında düzenlene festivalde Ege’nin lezzetli olduğu kadar sağlıklı olan endemik türleri de dâhil olmak üzere çok sayıda otun sergilenmesi sağlanıyor. Böylece ziyaretçiler Ege’nin en gözde rotalarından birinde tatil imkânı yakalarken bir yandan da Ege’nin antik dönemlerinden günümüze uzanan binlerce yıllık yemek kültürüne de tanıklık etmiş oluyor. Şifalı otlar ile bezeli olan bu festival geçtiğimiz yıllarda oldukça ilgi görmüştü. Bu yıl Ramazan ayına denk gelmemesi adına festival bir hafta erken alınmış durumda.

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı – 23 -27 Mart

2013 yılından bu yana düzenlen Adana Portakal Çiçeği Karnavalı her yıl birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor. Bu yıl Haluk Levent’in de sahne alacağı festivale katılımın oldukça yüksek olacağı düşünülüyor.

“Nisanda Adana’da,” sloganı ile hareket eden kimisi kapalı, kimileri açık alanda gerçekleşen konser, sergi ve gösterileri içeren karnavalın en önemli etkinliği, katılımcıların renkli kostümler giydiği kortej yürüyüşleri olarak karşımıza çıkıyor.

24 Hours Of İstanbul – 19 Mart

İstanbul, hiç şüphe yok ki; Türkiye’nin ve aynı zamanda Dünyanın en büyük şehirlerinden bir tanesi. Son derece hareketli olan bu metropol her gününü farklı olaylarla geçiriyor. Bu hareketli şehrin bu özelliğini yerli ve yabancı ziyaretçilere aktarmak için 24 Hours of İstanbul ismi ile düzenlenen festival geçtiğimiz yıllarda oldukça ilgi çekti. Pandemi boyunca uzak kaldığımız sosyal ortam, İstanbul içerisinde festival ile birlikte yeniden hareketleniyor. Baştan sona müzikle süslenmiş bu festivalde şehirden uzaklaşmadan da günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Online Wellness Festivali – 3 Nisan

İnstagram üzerinden online olarak düzenlenecek olan festival 2020 yılından beri düzenleniyor. Festival boyunca,  Beslenme, spor, astroloji ve sağlıklı yaşam, daha mutlu bir hayat gibi konularda alanında uzman kişiler katılımcılara bilgilerini aktarıyor. Resmi instagram hesabı üzerinden düzenlenen bu festivale kolaylıkla ev ortamında katılabilirsiniz.

İstanbul Film Festivali – 8 Nisan

İKSV’nin çevrimiçi gösterim sitesi üzerinden düzenlenecek olan festivalde, sinema meraklısı kişilerin kaçırmaması gereken film gösterimleri yapılıyor. Yerli ve yabancı onlarca filmin gösteriminin yapıldığı festivalde çeşitli yarışmalar da düzenleniyor.

Ülkemizden ve dünya genelinden filmleri herkesten önce görmek isteyenler için biçilmiş kaftan olan bu etkinlik evinizin ortamında sizlerin katılımını bekliyor.

7 Güneş 7 Ay Festivali – 29 -30 Nisan

İspanyol ezgilerinin ülkemize taşındığı bu festival son zamanların en çok ilgi gören etkinliklerinden biri. Ülkemize gelen Portekiz grupları, dansları ve müzikleri ile ziyaretçileri büyülüyor. Yer henüz belli olmasa da etkinliğin Antalya – Kaş’ta düzenleneceği düşünülüyor. Ülkemizin turizm cenneti Antalya’nın enfes doğal güzelliklerini keşfederken bu etkinlik ile eğlenmek oldukça doğru bir seçim olacaktır.

Edirne Kakava-Hıdrellez Festivali -3-4 Mayıs

Edirne’de Sarayiçi ve Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen bu etkinlik eski bir Roman geleneğine dayanıyor. Yakılan Kakava ateşinin çevresinde gerçekleşen bu etkinlikte danslar ve gösteriler oluyor. Birçok kültürde olduğu gibi baharın gelişi adına düzenlenen etkinliklerden bir tanesi.

İnsanlar dans gösterileri eşliğinde dileklerini diliyor ve yakılan ateş üzerinden atlıyor. Aynı zamanda festival boyunca yarışmalar ve konserler de aralıksız şekilde sürüyor.

Big Burn İstanbul – 7-8 Mayıs

Kamp yaparak katılmanın bu etkinlik özellikle gençlerin ilgisini çekiyor. Çok sayıda DJ’in en gözde performanslarını sergilediği bu etkinlik müzik ile iç içe yaşayanların kaçırmaması gereken harika bir organizasyon.

Elbette enerjinize bağlı olarak bol bol dans da edebilirsiniz.

 

Uluslararası Ankara Caz Festivali – 15 Mayıs

Bu yıl 26. kez düzenlenecek etkinlik, Türkiye’nin en köklü festivallerinden bir tanesi. Festival boyunca caz müziğin en güzel örneklerini dinleyebilirken bir yandan da katılımcıların da aktif rol oynadığı sergilere katılabilir, söyleşilerden çok şey öğrenebilirsiniz.

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali – 23 Mayıs

Dünya genelinde tiyatro emekçilerinin çalışmalarına dikkat çekmek için düzenlen bu festival, yaklaşık 20.000 kişiye ev sahipliği yapıyor. Festival için henüz bir tema belirlenmemiş olsa da görsel sanatlar anlamında son derece tatmin edici olacağından şüphemiz yok.

1 Ay boyunca süren bu festivale katılarak Adana keşfiniz sırasında Adana mutfağının enfes lezzetlerini de deneyebilirsiniz.

Doğal Yaşam Festivali – 2 -4 Haziran

İstanbul’un kendini koruyan son yeşil alanlarından olan Kemerburgaz Kent Ormanı’nda düzenlenecek olan festival bu yıl 6. Yaşına giriyor. Festival boyunca katılımcılar sağlıklı hayat ve sürdürülebilir yaşamın yalnızca teoride değil, uzmanlarla birlikte pratik yaparak da öğrenebiliyorlar.

Yaz aylarının yemyeşil doğası ile süslü atmosferi içerisinde doğanın huzurlu kollarında enfes bir etkinlik olarak sizleri bekliyor.

Big Fest – 4-5 Haziran 2022

Life Park’ta düzenlenecek olan festival, kelimenin tam anlamı ile müzik tutkunlarına hitap ediyor. 2 gün boyunca durmaksızın müzik akışının sağlanacağı etkinlik yerli ve yabancı isimleri ağırlıyor. Daha önce Duman, Emircan İğrek, Nova Norda, Adamlar ve Melek Mosso gibi isimlerin yer aldığı festivalin bu yılki katılımcıları henüz açıklanmadı. Ancak gene de önceki yılları aratmayacağından emin olabilirsiniz. Bu yıl 5.si düzenlenen festival ülkenin her yanından ziyaretçilerini bekliyor.

İstanbul Vegfest – 2-3 Temmuz

Bu yıl beşinci kez düzenlenecek olan Vegfest, dünyada giderek daha popüler olan vegan yaşam tarzını temel alıyor. “Yaşama şans ver,” sloganı ile ziyaretçileri buluşan festival, sürdürülebilir yaşam konusunda ziyaretçilerine oldukça güzel bir içerik sunuyor.

Vegfest, konserle, alanında uzman kişilerin konuşmalarıyla süren oldukça değerli bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor.

Seferihisar Lavanta Festivali – 10 Temmuz

Turgut Köyü’nde düzenlenen Seferihisar Lavanta Festivali, Türkiye’nin en güzel kokulu festivali diyebiliriz.

Hem Seferihisar’a hem de Urla’ya çok yakın bir konumda yer alan Turgutlu Köyü baştan sona lavantalarla dolu.

Bu muhteşem manzaraya tanıklık ederken bir yandan da yerel halk ile kaynaşarak keyifli vakit geçiriyorsunuz.

Kuzey Fest Sinop – 4 – 7 Ağustos

Türkiye’nin kuzey ucunda yeşilin mavi ile buluştuğu değerli Karadeniz kentimiz Sinop’un ev sahipliği festival, müzikle dolu günler vaat ediyor.

Can Bonomo, Sagopa Kajmer, Edip Akbayram, Manga, Pera, Emre Aydın ve Pentegram gibi isimlerin geçtiğimiz yıllarda konuk olduğu festivalde bu yıl da birbirinden ünlü sürpriz sanatçılar yer alacak. 4 gün boyunca sürecek festivalde harika zaman geçirmek bir yana yazın en sıcak döneminde kuzeyin deli rüzgârları ile bezeli şehrinde serinlemek harika olacaktır.

Kanyon ve Doğa Sporları Festivali – 11 -14 Ağustos

Doğa sporu tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan, ülkemizin kanyonlarla donanmış şehri Kastamonu’da gerçekleştirilen festival ülkenin her yanından ziyaretçilerini bekliyor.

Pınarbaşı bölgesini dünyaya tanıtmayı hedefleyen etkinlik boyunca katılımcılar pür dikkat kanyonları aşıyor.

 

Fethiye Müzik Festivali – 13 Ağustos

Türkiye’nin en ünlü turizm noktalarından biri olan Fethiye’de düzenlenen müzik festivali, Aksazlar Koyu içerisinde gerçekleştiriliyor.

Henüz 2022 programı belli olmayan festivalde daha önceki yıllarda Haluk Levent, Ceylan Ertem, Evdeki Saat, Manuş Baba, Ümit Sayın ve Murda gibi ünlü isimlerle ünlü gruplar sahne almış.

Bir yandan turizmin kalbinin attığı bu noktada harika bir yandan da müziğe doyabilirsiniz.

Bozcaada Bağ Bozumu Festivali – 2-4 Eylül

Cumhuriyet Meydanı’nda bu yıl 22.cisi düzenlenecek Bağbozumu festivali, Türkiye’nin en köklü festivallerinden bir tanesi.

Konserle ve tadım aktiviteleri ile dolu bu etkinlik boyunca yerel halk ile sıcak sohbetler de kurabilirsiniz.

Bir yandan Bozcaada’nın huzurlu ortamını keşfederken diğer yandan da enfes yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali – 1 – 8 Ekim

Türkiye’nin sinema alanındaki en önemli etkinliği olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, yönetmenlerimizin en önemli kariyer duraklarından bir tanesi. Onlarca film gösteriminin yapıldığı festival boyunca sinema şöleni yaşıyorsunuz diyebiliriz.

Bu etkinlik boyunca ülkemizin genç ve yetenekli yönetmenlerine destek için organizasyonlar da düzenleniyor. Sinemaya ilgi duyanların Türkiye’de kaçırmaması gereken etkinliklerin başında Altan Altın Portakal Film Festivali geliyor.

Adana Lezzet Festivali – 7 -9 Ekim

Adana yalnızca ülkemizde değil, aynı zamanda dünyada da eşsiz mutfak lezzetleri ile ünlü olan bir şehrimiz. Bu nedenle Adana mutfağını tanıtmak için düzenlenen Adana Lezzet Festivali her yıl ülkenin dört bir yanından ziyaretçileri ağırlıyor.

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Adana Lezzet Festivali boyunca kebap başta olmak üzere, şehrin kültürü ile özdeşleşmiş olan çok sayıda yemeği ustalarının ellerinden deneyimleyebilirsiniz. Elbette seyahatiniz sırasında eski Mezopotamya’nın kadim topraklarını keşfetme şansınız da oluyor.

Orhangazi Zeytin Festivali – 8 Kasım

trilye-bursa

Ülkemizin köklü etkinliklerden biri olan Orhangazi Zeytin Festivali’nin bu yıl 44. kez düzenlenecek. Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Orhangazi, bu tarımsal üretimini ülkemize ve dünyaya duyurmayı hedefliyor.

Her yıl festival boyunca birbirinden lezzetli zeytinyağlı lezzetleri deneyimlerken bir yandan da etkinlik için düzenlenen fotoğraflar ve kompozisyonlara tanıklık edebiliyorsunuz.

Uluslararası Balkan Müzik Festivali – 15 -18 Aralık

Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek festival, Trakya bölgesinin dünyaya tanıtılmasını hedefliyor. Festival boyunca birbirinden renkli ve duygu yüklü Balkan müziklerinden bir ziyafete tanıklık edebiliyorsunuz. Elbette bununla sınırlı değil. Yarışmalar, fotoğraflar, Balkan bölgelerinin tanıtımı ve daha birçok etkinlik düzenleniyor. Katılımcıların Balkan kültürünü ve Balkan coğrafyasını tanıması hedefleniyor.

Türkiye’nin dört bir köşesindeki harika festivallere katılmak için ülkenin her noktasına en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin