Evet, bahar mevsimini sonlandırdık sırada yaz var. Bu yazı yerimizde sayarak geçirmek istiyor muyuz? Eminim bu soruya pek çoğumuzun cevabı “hayır” olacaktır. Malumunuz dünyanın hemen hemen her noktasında sıcak mevsimlerin yeryüzünü şenlendirmesi ile birlikte farklı festivaller düzenlenir. Bizler de Türkiye’de ikamet eden gezginlerimiz için yurt içinde düzenlenen festivaller hakkında kısa ve yararlı bilgiler paylaşmaya çalışıyoruz. Geleneksel diyemesek de yakın gelecekte geleneksel hale dönüşmesini beklediğimiz bir festivalimiz var: Cappadox. Geçtiğimi birkaç yıl içerisinde de düzenlenen ve özellikle doğa ile barışık genç gezginlerin bir hayli dikkatini çekmeyi başaran Cappadox 2018 yılı için de tekrar ediliyor.  

İçerikteki Konular

Nedir Bu Cappadox?

Kapadokya, sizlerin de bildiği gibi Türkiye’nin en dikkat çekici turizm merkezlerinden bir tanesi. Burada yer alan doğal coğrafi oluşumlar, “peri bacaları” herkes tarafından bilinen doğa harikaları. “3 günlük deneyim” şeklinde tanımlanan festivalde doğa, sanat, yemek, müzik, ruhsal dinlenme ve birlikte keşfetmenin güzelliği var. Festival için ayrılan biletlerin oldukça hızlı tükendiğini de bilmekte yarar var.

Cappadox, festivale gösterilen yoğun ilgiden dolayı etkinlik sürelerini 2018 yılında uzattığını açıkladı. Aynı zamanda bu yıl düzenlenecek olan festivalin tarihler 14 – 18 Haziran aralığı olarak belirlendi. Festivalin resmi sitesi üzerinden kolaylıkla bilet alımını gerçekleştirebiliyorsunuz. Festivalin bu yılki sürpriz konu ise son zamanlar iyi bir çıkış yakalayan Kalben. Etkinliklerin başladığı gün olan 14 Haziran akşamında Cappadox’a Kalben’i dinleyerek başlayabilirsiniz. Elbette tatil sürenizin uzunluğuna bağlı olarak sonraki günlerde de festivale katılabiliyorsunuz.

Cappadox’ta Neler Var?

Yıl içerisinde kendinize ayırdığınız tatil zamanınızı bir festivale katılarak değerlendirmek istiyorsanız elbette içeriğinde nelerin olduğunu da merak ediyorsunuzdur. Tüm etkinlikler henüz açıklanmamış olsa da geçtiğimiz yıllarda düzenlenen etkinlikler gibi bu sene de festival bünyesinde yer alacaklara kısaca bakalım.

Güne Merhaba : Cappadox festivali boyunca Türkiye’nin farklı noktalarından Kapadokya’ya gelmiş olan zengin bir grup ile birlikte olacağınızı hatırlatmakta fayda var. Etkinlikler boyunca bir yandan doğa ile bütünleşirken bir yandan da yeni ve farklı ilişkilere yelken açabilirsiniz. Bunu en iyi yapabileceğiniz zaman ise dingin bir kalabalıkta güneşi selamladığımız zamanlar. Festival boyunca katılımcılar sabahları yoga gibi etkinler ile bir araya geliyor. Burada vücudunuzda birikmiş olan koca bir yılın yorgunluğunu atarken, insanlara ve doğaya selam vererek baştan aşağı pozitif enerji ile yükleniyorsunuz. Bu günün devamında takip edecek olan hareketli saatler için enerji depolamanızı sağlıyor.

Canlı Müzik : Her ne kadar festivalin bu yılki teması “sessizlik” olarak belirlenmiş olsa da bu kesinlikle müzikten uzak bir sessizlik değil. Canlı müzik bu tarz etkinliklerin olmazsa olmazlarındandır. Cappadox festivali dahilinde bu yıl, “Kalben, Bezirhane, Perili Ozanlar, ” gibi isimler yer alıyor. Ayrıca festivale sponsor olan kuruluşların düzenlediği konserler de var. Canlı müzik etkinliklerinden birçoğu festivalin ikinci günü olan 15 Haziranda gerçekleşiyor. Elbette tek gün ile sınırlı kalmıyor, müzik coşkusu devam eden günlerde de neşe kaynağınız olmaya devam ediyor. Festivalde yer alan müzik etkinliklerinin tam saatlerini resmi sitesi üzerinde yer alan takvimden takip edebilirsiniz.

Sanat Sergisi: Cappadox festivalinin bu yılki temasının sessizlik olduğundan bahsetmiştik. Festivalde bu tema özelinde bir de sanat sergisi bulunuyor. Binlerce yıllık coğrafi oluşumların oluşturduğu egzotik atmosfer ve bu atmosferin göbeğine yerleştirilmiş bir sanat sergisi festival boyunca ziyaretlerinize açık. Sergiyi 14 Haziran – 9 Temmuz aralığında ziyaret etmeniz mümkün.

Damak Tadı Yolculuğu: Gezilerin en güzel noktalarından bir tanesi gittiğiniz yerlerden daha önce hiç deneyimlemediğiniz lezzetlerin tadını öğrenerek dönmek oluyor. Cappodox festivalinde bu da es geçilmemiş. Hazır bu topraklara ayak basmışken festival boyunca düzenlenen gastronomi etkinliklerinde birbirinden leziz yemeklerin tadına bakabiliyorsunuz.

Doğaya Yürü:  Kilometrelerce yolculuk, heyecan, konser derken elbette durup dinlenmeniz gerekiyor. İnsanlar biraz da kendi iç dünyasına yolculuk yapmak istiyor. Cappadox bünyesinde bu da düşünülmüş. Toplulukla ile birlikte günün belirli saatlerinde doğa yürüyüşlerine çıkabiliyorsunuz. Günün erken saatlerinde Aşk Vadisi yürüyüşü ile başlayan yolcuklar daha sonrasında Güvercinlik Vadisine değin sürüyor. Özellikle 15 Haziran tarihinde Kapadokya bölgesinin eşsiz mistik vadilerini baştan sona kat ediyorsunuz.

Cappadox, festivalinin ilgi çeken ve giderek daha fazla talep göreceğinden söz etmek gerek. Bu nedenle Cappodox 2018’e katılmak için elinizi biraz çabuk tutmanız gerekebilir. Güneşin bambaşka doğduğu bu topraklar yalnızca yurt içinde değil, yurt dışında da son derece bilinen birer coğrafi harika. Bu nedenle Kapadokya’da festivalin olduğu dönem için kalacak yer bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Gezi planınızı hazırladığınızda erken rezervasyon yaptırmakta fayda var. Gitmeden önce Cappadox resmi sitesinden etkinlik takvimini tam olarak inceleyip kendinize bir yol haritası çizebilirsiniz.

Cappadox festivalinin tadını çıkarmak için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden Metro Turizm, Öncü Turizm gibi köklü firmalardan Nevşehir otobüs bileti alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin