“Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan, yeni okyanuslar keşfedemez.” -Andre Gide- 

Bazen bir kitap cümlesi tüm hayatınızın değişmesini sağlayabilir. Bunun hangi kitap olacağını bulmak ise size kalmış. Şüphesiz dünya üzerinde okunması gereken sayısız kitap yer alıyor. Bir insan hayatına bunca eseri sığdırmak ise bir hayli zor. Bu nedenle hepimiz ilgimizi çeken eserlere yöneliyoruz. Bir seyahat severin ilgisini çeken eserler ise hiç şüphesiz yolculuğu, seyahati anlatan kitaplar olacaktır. Biz de NeredenNereye.com ailesi olarak kendini yollardan alamayan siz gezginler için dünyanın en iyi seyahat kitaplarını kısaca listeledik. 

Sevan Nişanyan – Ankara’nın Doğusundaki Türkiye

Listemizin ilk sırasında bu toprakları, Anadolu’yu anlatan bir eser ile başlıyoruz. Sevan Nişanyan bu eserinde Kapadokya’dan başlayarak Çukurova, Hatay, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Van, Kars, Artvin bölgelerini anlatıyor. Kitabı bitirdiğinizde bu bölgelere aslında ne kadar haksızlık yaptığınızı kendi gözlerinizle görüyorsunuz. 

Elizabeth Gilbert – Ye, Dua Et, Sev

Dünya genelinde bir başarı sağlayan bu kitap muazzam bir izlenim sunuyor. Sinemaya da uyarlanan eser, yaptığı bir seyahat sırasında duyduğu kehanetin etkisinde kalan bir yazarın hikayesini anlatıyor. Kahramanımızın duyguları zaman içerisinde değişirken biz de onunla birlikte dünyanın farklı noktalarına harika bir seyahate çıkıyoruz. 

Peter Aufschnaiter – Tibet’te Yedi Yıl 

Sırada gene sinemaya uyarlanan harika bir eser yer alıyor. Yayınlandığı yıllarda en çok satanlar listesinden uzun süre inmeyen bu kitap Tibet’e tırmanış yapmak için giden bir dağcının hikayesine odaklanıyor. Bu gözlerden uzak harika coğrafyayı ve kültürünü eşsiz şekilde anlatan eser bizi kahramanımız ile birlikte unutulması zor bir yolculuğa çıkarıyor. 

Herge – Tenten’in Maceraları 

Daha önce çizgi film ve sinema dünyasına uyarlanan bu eser tüm dünyada bir fenomen konumunda. Serüven dolu yolculukların kahramanı olan Tenten genç bir gazetecidir ve birbirinden ilginç haberlerin peşinde dünyanın farklı köşelerine yolculuklara çıkar. Kahramanımız oradan oraya savrulurken biz de ona seyahatleri boyunca yol arkadaşı oluyoruz. 

Şeref Pınarcı – Sırt Çantalı Gezginlere Latin Amerika

Eğer günün birinde Amerika kıtasını keşfetmenin hayallerini kuruyorsanız Şeref Pınarcı’nın bu kitabını mutlaka okumalısınız. Latin Amerika’da yaptığı seyahat boyunca gezdiği 17 farklı ülkenin bir portresini çizen yazar kitabın adından da anlaşılacağı gibi Güney Amerika için harika bir rehberlik hizmeti sunuyor. 

Ernest Hemingway – Güneş de Doğar

Yolculuğum sırasında bana iyi bir rehberlik sunmasının yanında edebi olarak da tatmin edici bir kitap arıyorsanız eserleri ile tüm dünyayı etkilemeyi başarmış ünlü yazar Ernest Hemingway’in bu kitabı tam sizlere göre. Fransa ve İspanya’da yaşayan Amerikalı işçilerin hayatına odaklanan son derece başarılı bir eser. 

Gertrude Bell – Çöl Kraliçesi 

Cesur bir kahramanın ilham verici hikayesini okumak ister misiniz? Soylu ailesinin tüm unvanlarını ve zenginliğini geride bırakarak kendini Arabistan çöllerine atan Gertrude Bell geçmiş dönemin en önemli kadın gezginlerinden biri. Arabistan coğrafyasını karış karış gezerek kazılara katılan Bell o dönem insanlara harika bir keşif rehberliği sunarken günümüz dünyasına ise cesareti, azmi ve bilgeliği ile ilham perisi oluyor. 

Jonathan Swift – Gulliver’in Gezileri 

Lemuel Gulliver’in işinde başarısız olmasının ardından çıktığı yolculuğu konu alan bu eser aslında hemen hemen hepimizin çocukluğundan bildiği bir serüven. Kitap kahramanımızın fantastik yolculukları beraber hayata dair kilit noktalara da dokunmayı başarıyor. 

Evliya Çelebi – Seyahatname 

Seyahat kitapları söz konusu olduğunda Osmanlı döneminin en önemli isimlerinden biri olan Evliya Çelebi’den bahsetmeden olmaz. Yazar yıllar süren yolculuk hayatı boyunca İmparatorluğun birçok noktasını gezmiş ve bu yerleri, kültürleri, hikayeleri seyahatname isimli eserinde son derece başarılı şekilde aktarmış. 

Marco Polo – Marco Polo’nun Maceraları 

Dünya tarihine adını kazımayı başarmış bir diğer ünlü kaşif Marco Polo’dan bahsetmeden olmaz. 13.yy içerisinde Polo’nun eski hapishane arkadaşı Rustichello de Pisa tarafından kaleme alınan bu eser kaşifin İran, Çin ve Endonezya’daki yolculuğunu harika bir şekilde bize aktarmayı başarıyor. 

Simyacı 

Modern dönemin en çok satan kitapları arasında yer alan Simyacı kelimenin tam anlamı ile tüm dünyada fenomen haline gelmiş bir kitap. Üstelik kısa öyküsü ile bir yolculuk için en uygun kitaplardan bir tanesi. İspanya’dan rüyalarının peşine düşerek Piramitlere uzanan bir yolcuğa çıkan çobanın hikayesini konu edinen kitap mutlaka okumanız gereken eserler arasında yer alıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin