Hepimizin bildiği gibi oldukça uzun bir süredir dünyanın büyük bir problem haline gelen Covid -19 pandemesi ile mücadele ediyoruz. Farklı ülkelerde farklı tedbirler alınarak pandemi ile mücadele edilmeye çalışıldı. Aşıların yaygınlaşması ile normale adım adım dönen ülkemizde de uygulanan tedbirler kapsamında kısa sürede seyahatseverlerin yoğun ilgisini çeken Doğu Ekspresi tren seferi durdurulmuştu. Ancak, hayatın normale dönmesi ile birlikte Doğu Ekspresi seferi de yeniden hayata döndü. 12 Temmuz itibari ile Doğu Ekspresi seferleri yeniden başladı. 

Doğu Ekspresinin geçiş güzergahında bulunan Erzincan’da özellikle turizmcilerin uzun süredir beklediği seferler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Yolcu Dairesi Başkanlığınca alınan karar gereğince 12 Temmuz 2021 tarihinde Ankara’dan hareket ederek Kars’a gelecek.

Sosyal medya fenomenlerinin kısa süre içerisinde ülke genelinde bir fenomene dönüştürdüğü Doğu Ekspresi seferi ülke içinden ve ülke dışından gezginlerin gözdesi haline geldi. Elbette sosyal medya platformlarında paylaşılan eşsiz manzara fotoğraflarının etkisi büyük. Özellikle genç kitle arasında popüler olan Doğu Ekspresi güzergahı Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars’tan oluşuyor.

Doğu Ekspresi yolculuk boyunca ara duraklarda birkaç dakikalık kısa mola verirken, ana duraklarda 10 -15 dk arasında mola veriyor. 

Doğu Ekspresi Nedir? 

Seyahat söz konusu olduğunda, tren yolculukları özellikle Avrupa kültüründe kendisinde çokça yer buluyor. Ülkeler arası geçişin tren ile oldukça kolay olmasının etkisi bunda oldukça fazla. Bu nedenle gezmeye ilgi duyanlar mutlaka Avrupa’da gerçekleştirilen macera dolu tren yolculukları bir şekilde duymuştur. Türkiye’de kuruluşundan itibaren tren yolculukları kullanılıyor olsa da tren ile çıkılan seyahatlerin popüler kültürde hakkını bulduğunu söylemek pek de mümkün değil. Uzun yıllardır sefer düzenlemesine karşın ancak sosyal medya etkisi ile son yıllarda popüler olan Doğu Ekspresi seferi bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. 

Doğu Ekspresi, Ankara’dan başlayarak Kars’a ulaşan ve tanıklık ettiği eşsiz manzaralar nedeni ile kimileri için büyüleyici, kimileri için gizemli harika bir seyahat serüveni. Seferin oldukça uzun bir güzergaha sahip olması gezginler için harika bir gözlem fırsatı sunuyor. Öyle ki, bu yolculuğa ister tek başınıza çıkıp kendinizi, isterseniz arkadaşlarınızla beraber çıkıp dostluğunuzu yeniden keşfedebilirsiniz. Bu uzun yolculuğun en güzel yanlarından biri de hiç şüphesiz uzun rotası boyunca doğanın değişimine farklı şekillerde tanıklık etmenize olanak sağlaması. 

Hemen her gezginin hayalini süsleyen; konforlu bir yolculuk, gizemli bir atmosfer, gidilesi yerler, görülesi diyarlar… Bunların hepsi Doğu Ekspresi’nde bolca mevcut. Bu nedenle kısa süre içerisinde sosyal medyanın etkisi ile bir fenomen haline geldi. Özellikle huzurlu bir seyahat boyunca kendi iç dünyasına da yolculuk etmek isteyenler için harika bir fırsat sunan bu tren seferi artık yurt içinden ve yurt dışından pek çok kişiyi ağırlıyor. Öyle ki; artık bilet bulmanın bir hayli zor olabildiğini belirtmekte fayda var. 

Not: Bu içerik yalnızca sevgili ziyaretçilerimiz bilgilendirme amacı taşımakta olup, sitemiz üzerinden Doğu Ekspresi ya da farklı bir rotadaki tren seferleri için bilet satılmamaktadır. Doğu Ekspresi hakkında daha detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin