Yolculuk o ya da bu şekilde insanın hayatında yer alıyor. Elbette zamanla insanın hayatında çeşitli değişiklikler oluyor. Bu değişiklikler çoğu zaman gençlik yıllarımızda olduğu kadar özgür olmamızı engellese de biz, “Seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir,” Bosna atasözünü kendimize rota olarak seçiyoruz. Çocuklarımız ise hayattaki en önemli sorumluluklarımız. Seyahat ederken yanında çocuklarımızın olması bizlere pek çok sorumluluk yüklüyor. Özellikle de söz konusu olan bebekler ise iki katı dikkatli olmak gerekiyor diyebiliriz. Sorumluluklarına karşın seyahat etme tutkusundan vazgeçemeyen gezginler için çocuk veya bebekler ile yolculuk yaparken dikkat edilmesi gerekenleri kısaca listeledik.

Seyahate Hazırlık! Çantanızda Neler Olmalı?

  • Yedek Kıyafetler: Özellikle bir bebek ile seyahat ediyorsanız, yolculuk sırasında en çok ihtiyaç duyacağınız şeylerin başında yedek kıyafetler geliyor. Yolculuk sırasında yeme, içme, mide bulantısı gibi durumlarda sıklıkla kıyafetlerini değiştirmek gerektiğinden mutlaka yedek kıyafetleri yanınızda bulundurmalısınız.
  • Keyifli vakit geçirebileceğiniz eşyalar: Özellikle uzun yolculuklarda çocuklarının canı bir hayli sıkılıyor diyebiliriz. Genellikle bu can sıkıntısı şiddetli ağlama krizleri ile çözülüyor diyebiliriz. Ancak hem onun iyiliği için hem de çevreye rahatsızlık vermemek adına, çocuğunuzun en sevdiğiniz oyuncakların, masal kitaplarından bir kaçını yanınıza almanız bir hayli faydalı olacaktır.
  • Islak Mendil: Hijyen, üzerinde fazla durulmaya gerek olmayan bir gereksinim. Söz konusu bebekler ve küçük çocuklar olduğunda ise ıslak mendil olmazsa olmazlardan.
  • Bebek Bezi : Uzun yolculuklar için birden fazla almayı unutmamak gerek.
  • Pişik Kremi : Bebekler ve onların narin ciltleri söz konusu olduğunda son derece önemli.
  • İnce bir battaniye ve küçük bir yastık: Özellikle gece seyahat ediyorsanız, yolculuğun ilerleyen saatlerinde hava durumunun ne olacağından pek olamayabilirsiniz. Her ihtimale karşı ince bir battaniye ve küçük bir yastık almak oldukça faydalı olacaktır.
  • Kaşık : Evet, hijyenin oldukça önemli olduğunu söylemiştik. Yolculuk sırasında bebeğinizin beslenmesi gerektiğine dışarıdan temin edilen araç gereçlere güvenmeyebilirsiniz. Bu nedenle yanınıza bir kaşık vb. araç almak mantıklı olacaktır.
  • Ek Gıda: Bebeğiniz anne sütü dışında ek gıdalar ile beslenmeye başladıysa bir kavanoz ek gıdayı yanınıza almanız yolculukta rahat etmenizi sağlayacaktır.

Bilet Alma

Bilet masrafları seyahat severler için malum bir sorun. Ancak aileniz ile yolculuğa çıkarken unutmayın; 0-2 yaş çocuklar için biletler %90, 2 -12 yaş çocuklar için biletler ise %25 indirimli satılıyor. Elbette sizin bu konuda  fazla düşünmenize gerek yok! Tüm aileniz için dünyanın farklı noktalarına en uygun uçak biletlerini NeredenNereye.com üzerinden kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Uçak Yolculukları için Check-in Yapma

Bilirsiniz seyahat planlarında zamanlama ve zamandan tasarruf sağlamak son derece önemlidir. Son dakikalarda yaşanılan terslikler neticesinde tatilinize, “İki ayağınız bir pabuçta,” başlamak istemiyorsanız online check-in yapmak sizin için en sağlıklısı olacaktır. Eğer check-in işlemini havalimanında tamamlamak niyetindeyseniz ve bir bebek ile yolculuk yapacaksanız sizin için koltuğunuzun yanında bir koltuk ayırmalarını rica edebilirsiniz. Böylece yolculuk boyunca kucağınızda taşımak zorunda kalmadan bebeğiniz ile seyahat edebilirsiniz.

Not : Havalimanlarında çocukların aileleri tarafından kaybedilmesi veya haylaz ufaklıkların bir anda gözden kaybolmaları azımsanmayacak kadar çok gerçekleşiyor. Bu nedenle çocuğunuzu fark edilmesi kolay renklerde ya da ayırt edici semboller taşıyan kıyafetlerle giymeniz bir önlem olarak düşünülebilir.

Bebek Arabası

Bütün bu yolculuklar süresince ve hengame içerisinde bebeğinizi kucakta taşımak pek mümkün olmadığından bir bebek arabası şart. Bunun için hafif ve katlanabilir bir bebek arabası ya da puset almalısınız. Özellikle, bebek arabanızı kontrolden geçerken onu katlayıp teslip ettiğinizde “uçaktan iner inmez” teslim almak istediğinizi belirtmek yararınıza olacaktır. Aksi halde bavullarla birlikte teslim edileceğinden, uçuştan sonra bebeğiniz bir hayli kucağınızda taşımanız gerekebilir.

X-Ray Cihazlarından Geçiş

Çocuklarının sağlığını her şeyden fazla düşünen şefkatli annelerimiz haklı olarak onu korumak adına çok detaycı davranabiliyorlar. Halk arasında güvenlik kapılarından geçişlerde radyasyona maruz kaldığımız inanışı yaygın. Bu nedenle çocuklu aileler evlatlarının bu kapılardan geçmesini istemiyor. Ancak rahat olabilirsiniz. AVM ya da havalimanlarında kullanılan güvenlik kapıları radyasyon yayarak çalışmıyor. Yalnızca üzerinizde metal gibi manyetik alan engelleyiciler olduğunda ötüyorlar. Radyasyon ile çalışan ise eşyalarımızın kontrol geçtiği ve bir nevi röntgenlerinin çekildiği cihazlar.

Uçak Kalkışına Dikkat!

Biliyorsunuz ki, uçaklar havalandığında iç ve dış basınç dengelemesinden hepimizin başı ağrıyabiliyor. Bu küçük yaştakiler için çok daha ağır geçiyor diyebiliriz. Bu nedenle yanınıza doktorunuzun tavsiye ettiği bir ağrı kesici alabilir ya da çocuğunuz uyku saatini kalkış saatine denk getirebilirsiniz.

Beslenme!

Geldik en çetrefilli konulardan bir tanesine. Ebeveynler bu konuda oldukça dikkatli. Bunda haksız da değiller elbette. Konumuzun başında bebekler için mutlaka yanınıza ek gıda almanız gerektiğinden bahsetmiştik. Bunun dışında süt gibi besinlere de ihtiyacınız olacak. Uçak seferlerinde ise tüm bunların yanında çocuğunuz için ayrı siparişler verebilirsiniz. Uçuşlarda en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri ise yanınıza su almak istediğiniz bu 100 miligramı aşmamalı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin