Hepimizin yakından takip ettiği gibi covid-19 pandemisi tüm dünyayı derinden etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Uygulanan sayısız kısıtlamadan sonra nihayet normal hayata dönmek için heveslendiğimizde gelişen yeni varyantlar nedeniyle kâbus geri dönüyor. Bu durum insanların iyiden iyiye sıkılmasına neden oldu. Herkesin tek dileği hayatımızı olumsuz yönde etkileyen bu salgının etkisinden bir an önce kurtulmak. Bedensel sağlımızın yanı sıra ruhsal durumumuz üzerinde de etkili olan pandemi süreci kısıtlı alanlara kapalı kalmamıza neden olarak bizleri kötü yönde etkileye devam ediyor. Ancak yaşanan gelişmelerle birlikte artık yeni yaşam kurallarını kabul ederek hayatımızı olabildiğince normal hala getirmeye çalışıyoruz. Bu zorlu süreç boyunca en çok etkilenen etkinliklerin başında dünya genelinde düzenlenen festivaller geliyordu. Hala sayısız festival koşullardan dolayı iptal kararı alsa da ülkemizde 2022 yılında düzenlenecek olan festivaller de bulunuyor. Bu kasvetli ve sıkıntılı havadan sıyrılmak, açılmak ve eğlenmek için biçilmiş kaftan 2022 Türkiye festivallerini sizler için derledik. 

Stage Box Festival

Tahmini tarih: 5 Mart 2022

Müzik etkinliklerinden ve konserlerden uzak kaldığımız pandemi sürecinin acısını çıkarmak için mart ayında düzenlenecek olan Stage Box Festival harika bir fırsat sunuyor. Volkswagen Arena’da düzenlenecek olan festivale, Epifoni Events ev sahipliği yapıyor. Rock müzik temelinde gerçekleşecek olan festival, yoğun temponuza bir gün de olsa ara vererek bu sıkıntılı dönemi unutmanıza olanak sağlıyor. 

WOW Dünya Kadınlar Festivali 

Tarih: 5 -8 Mart 

Özellikle ataerkil toplumlarda sık görülen toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı durmayı hedefleyen Dünya Kadınlar Festivali bu yıl Türkiye içerisinde de düzenleniyor. Yalnızca ülkemizde değil, Birleşik Krallık, New York, Bangladeş, Pakistan, Tayvan, Nepal gibi ülkelerde de düzenlenecek olan festivale dünya genelinden toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı olan insanlar katılıyor. 

Halfeti Koku Festivali 

Tarih: 6-7 Mart

Halfeti yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada topraklarında yetişen siyah güller ile ünlü. Ancak bölgenin muhteşem bitki örtüsünü yalnızca siyah güller ile özdeşleştirmek haksızlık olur. Şanlıurfa’nın Halfeti bölgesinde doğaya sundukları eşsiz kokuları ile sayısız bitki yetişiyor. Bunlar içerisinde Mezopotamya Sümbülü gibi tüm dünyada ünlü olan endemik türler de var. Bu noktada Şanlıurfa mart ayı içerisinde dünyanın dört bir yanından güzel kokulu bitkilere hayranlık duyan ziyaretçilere kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

24 Hours Of İstanbul 

Tarih:19 Mart

İstanbul tartışmasız Türkiye’nin ve dünyanın en büyük şehirlerinden bir tanesi. Bu nedenle de yılın her dönemi, her saati oldukça hareketli diyebiliriz. 24 saat kesintisiz bir yaşamın ve hareketin aktığı bu şehrin yapısına atıfta bulunularak 24 Hours of İstanbul festivali düzenleniyor. Bir gün boyunca festivalde 24 DJ yer alacak ve şehrin 24 saatlik hayatını bizlere müzikal dilde aktarmaya çalışacak. Uzaklara kaçmak için fırsatı olmayanlar adına harika bir fırsat diyebiliriz. 

İstanbul Film Festivali 

Tarih:8 Nisan

İstanbul Film Festivali, Türkiye’nin tüm dünyadan katılımcılara açık ve her yıl düzenlenen en ünlü etkinliklerinden biri. Bu yıl 8 Nisan’da düzenlenecek olan festivalde yerli ve yabancı olmak üzere sayısız film gösterimi sunuluyor ve yarışmalar düzenleniyor. Sinemaya yakından ilgi duyanların kesinlikle kaçırmaması gereken bir etkinlik olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul Film Festivali bu yıl online olarak düzenleniyor. 

7 Güneş 7 Ay Festivali 

Tarih: 29 -30 Nisan

Türkiye’nin değerli turizm noktalarında düzenlenen bu festival için 2022’i konum henüz belirlenmemiş olsa da meraklıları yakında açıklanacak olan bildirileri takip ederek katılabilir. Festivalde İspanyol ezgilerini ülkemize taşıyacak olan yabancı müzik grupları yer alıyor. Katılımcılarına Akdeniz ikliminin sıcak yapısını ve hareketli ritimlerini sunan bu festivalin katılımcıları her yıl doyasıya eğleniyor. Festival bu yıl da stresten biraz olsun uzaklaşıp neşelenmek isteyenler için harika bir kaçamak noktası olacak. 

Edirne Kakava – Hıdrellez Festivali 

Tarih: 5-6 Mayıs

Hıdrellez farklı kültürlerde ve farklı coğrafyalarda baharın gelişini kutlamak için düzenleniyor. Yeşilin ve doğanın yeninden canlanmasının simgelendiği bu etkinlikte insanlar ateş etrafında eğlenceler düzenleyerek yeni yıldan dileklerini diliyorlar. Türkiye’de de bu sene Edirne’de düzenlenecek Kakava festivali eski bir Roman geleneğine dayanan eğlenceler içeriyor. Baharın en güzel döneminde düzenlene festivalde havaların da iyiden iyiye ısınması ile birlikte insanlar özgürce eğleniyor, dans ediyor ve dileklerde bulunuyor. Doğa içerisinde son derece samimi bir eğlence ortamına katılmak isteyenler için harika bir fırsat. 

Big Burn İstanbul 

Tarih: 7-8 Mayıs

En büyük ve hareketli müzik festivallerinden biri olan Big Burn İstanbul, dünya genelinde düzenlenen etkinlikleri ile binlerce ziyaretçiye kapılarını açıyor. Müzik ilginizi çekiyorsa bu festivali kaçırmamanız gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Festival boyunca birbirinden ünlü sanatçılar, harika müzikleri ile ziyaretçileri etkisi altına almayı planlıyor. 

Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali 

Başlangıç tarihi henüz kesin olarak belirli olmayan bu festival, genellikle mayıs ayının son haftasında başlıyor. Başladığı tarihten itibaren 1 ay boyunca süren tiyatro festivali tüm dünyadan tiyatro meraklılarını bekliyor. Etkinlik boyunca dünyaca ünlü oyunlar, sergiler, söyleşiler ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Ülkemizde 2005 yılından bu yana düzenlenen ve yaklaşık 20.000 kişilik bir kitleye hedeflenen festival, emekçi tiyatro sanatçılarının bu sanata olan katkılarına ve onların değerine dikkat çekmeyi hedefliyor. Eğer görsel sanatlardan hoşlanıyorsanız Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali sevdiklerinizle birlikte değerlendirebileceğiniz harika bir etkinlik. 

Doğal Yaşam Festivali 

2 – 4 Haziran

Bu yıl 5.kez düzenlenecek Doğal Yaşam Festivali, konum olarak Kemerburgaz Kent Ormanı’nda yapılıyor. İstanbul’un kentleşen yapısı içerisinde yeşile doyabileceğiniz zengin bitki örtüsü ile dikkat çeken Kemerburgaz bölgesi 5 yıldır, doğa ile buluşmak isteyen kent sakinlerini son derece misafirperver şekilde ağırlıyor. Sürdürülebilir yaşamın tüm canlılar için önemini kavratmaya çalışan festivalde psikologlar, healing uygulayıcıları, nefes koçları ve çok daha fazlası katılımcılara bildiklerini aktarıyor. Atölye çalışmalarının da yer aldığı festival, daha iyi ve doğal bir yaşam için gerekenleri öğrenmen için oldukça işlevsel bir organizasyon

Uluslararası İstanbul Vegfest

2 -3 Temmuz

“Yaşama şans ver,” sloganı ile yola çıkan etkinlik bu yıl 5.kez düzenlenecek. Dünya genelinde giderek daha büyük bir kitleye sahip olan vegan yaşam tarzı, neden bu yaşam şeklini benimsediklerini ziyaretçilerine aktarıyor. Sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen Vegfest içerisinde birbirinden değerli konuşmacılar seminerler düzenliyor. 

Kuzey Fest Sinop

4 -7 Ağustos

Yazın en sıcak dönemlerinde bunaltıcı havanın etkisinden, yeşilin ve derin mavi suların korumasına kaçmak isteyenler için ülkemizin en kuzeyinde yer alan Sinop’a bir yolculuk yapabilirsiniz. Kamp yapmak isteyenlerin kaçırmaması gereken bu etkinlik boyunca Sinop’un yeşil ve mavinin tüm tonlarını kaynaştırdığı enfes coğrafyasında 4 gün boyunca kamp yaparken, sürpriz sanatçılar ve konserler eşliğinde sevdiklerinizle birlikte doyası eğlenebilirsiniz. 

Türkiye’nin her köşesinde birbirinden renkli festivallere vakit kaybetmeden ulaşım sağlamak için ülkemizin her köşesine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin