“Hayat bir kitaptır ve gezip görmeyenler hep aynı sayfayı okur.” –St.Agustine-

Malumunuz yaz ayları içerisinde bulunuyoruz. Senenin bütün yorgunluğunu üzerimizden atmak için bir tatile çıkmak şart. Türkiye sınırları içerisinde yaşayan bizler için tatil denildiğinde aklımıza ilk gelen noktalardan biri Ege bölgesi oluyor. Kendisi adeta tatil fikri ile bütünleşmiş bir konumda bulunan bu bölge bu ününü haklı gerekçelere borçlu elbette. Ege, insanlık tarihinden eski dönemlerinden bu yana yerleşim merkezi olarak kullanılan ve özellikle antik dönemin en gözde yerleşim merkezlerinden bir tanesi. Bunun nedeni ile denizi, kumu, güneşi ve yerleşime uygun toprakları doğanın insanlara bir armağanı olması. Ege bölgesinde harika bir tatil geçirmeniz için onlarca neden var ancak bunun aksini yapmak için neredeyse hiç yok. Zengin tarihi geçmişinden günümüze kalan kültürel miraslar, berrak denizleri, teninizi okşayan sıcak kumlu plajları ve çok daha fazlası. Biz de sizler için bu yazı Ege’de geçirmenizi sağlayacak beş yeri listeledik.

İzmir

Ege bölgesi söz konusu olduğundan İzmir’den bahsetmemek olmaz. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan bilinen bu nokta, iklimi, doğası, insanı ile Ege bölgesinin harika bir temsilcisi konumunda. Sıra sıra dizilmiş palmiye ağaçları, yüzünüze vuran hafif rüzgar ile köpüren denizi, romantik filmlere ilk sıradan biletiniz almışsınız hissi uyandıran eşsiz gün batımı manzarası ile Türkiye’de kesinlikle görülmesi gereken şehirlerden bir tanesi.  Üstelik yaz tatilini tek bir noktada değerlendirmek istemeyenler için burası üzerinden Türkiye’nin diğer tatil bölgelerine geçmesi de oldukça kolay. İzmir seyahatiniz sırasında Kemeraltı Çarşısı’nı da ziyaret etmeyi unutmayın. Sevdikleriniz için dönüş sürprizi olarak oldukça güzel hediyelik eşyalar bulabileceğiniz bir yer.

Manisa

Manisa özellikle Osmanlı tarihi için önemli noktalardan bir tanesi. Şehir geçmişinde Osmanlı İmparatorluğu içerisinde pek çok şehzadenin yetişme bölgesi olarak kullanılmış. Aynı zamanda Osmanlı döneminden önce yaşamış olan medeniyetlerden kalan tarihi kalıntılara da ev sahipliği yapıyor. Manisa’da bulunan Spil dağı bu kalıntıları görebileceğiniz bir nokta aynı zamanda buraya gitmişken ünlü ağlayan kayanın da hikayesini dinlemenizi tavsiye ederiz. Şehrin sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri en net şekilde izleyebileceğiniz yer ise kesinlikle Manisa Kalesi. Antik dönemin önemli medeniyetlerinden biri olan Lidya döneminden kalan kral mezarlarını gene Manisa sınırları içerisinde görebilirsiniz. Peri bacaları dediğimizde ise aklınıza hemen Kapadokya geliyor öyle değil mi? Manisa’nın Kula ilçesinde de peri bacaları bulunuyor. Şehir ziyaretiniz sırasında bu egzotik noktayı da gezmenizi tavsiye ederiz.

Aydın

Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası olarak bilinen Aphrodite’in şehri diyebiliriz Aydın için. Bu şehirde tanrıça adına yapılmış bir tapınak dahi bulunuyor. Üstelik tapınağın kalıntılarını günümüzde de ziyaret etmeniz mümkün. Güzellik tanrıçası için neden bu şehrin seçildiğini ise ziyaretiniz sırasında daha iyi anlıyorsunuz. Efeler diyarı dediğimiz Aydın, plajları, denizi, iklimi kısacası tüm doğal güzellikleri insanların aklına kazınıyor. Yerel halkın sıcaklığı ise burada vakit geçirmenizi keyifli hale getiren bir diğer etmen. El değmemiş doğal güzellikleri keşfetmek sizin için önem taşıyorsa Aydın’a gitmişken mutlaka Çina Vadisini de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Denizli

Tatiliniz boyunca oturduğunuz yer durmak istemiyor musunuz? O zaman Ege bölgesi içerisinde yer alan ve birçok gezilecek noktası bulunan Deniz tam sizlere göre. Antik kentleri, doğal güzellikleri, travertenleri, kaplıcaları, mağaraları ile sizleri büyülü bir tatile davet ediyor bu şehir. Pamukkale büyüleyici beyaz görüntüsünün yanında yer alan Hierapolis Antik kenti mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Şehirde yer alan Honaz Dağı Milli Parkı zengin doğal güzellikleri ile huzur dolu dakikalar vaat ediyor. Aynı zamanda ziyaretiniz sırasında vakit ayırabileceğiniz arkeoloji müzeleri şehrin geçmişi hakkında sizi aydınlatacak seçenekler sunuyor.

Kütahya

Sırada Osmanlı döneminden kalan pek çok eserden aşina olduğumuz çini sanatının ana vatanı olan şehir yer alıyor. Kütahya barındırdıkları ile Ege bölgesinin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Şehirde bulunan Aizonoi antik kenti kültürel değeri nedeni ile Türkiye’nin en değerli tarihi kalıntılarından biri olan Efes antik kenti ile eş seviyede tutuluyor. Aynı zamanda şehirde seyahat ederken yakın tarihi dönemimize ait değerli birçok eseri görmeniz de mümkün.

Listemizde yer alan Ege bölgesinin değerli illerine yada tatiliniz için belirlediğiniz çok farklı rotalara bir seyahat düzenlemek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak yada otobüs biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin