Yılın yorgunluğunu atmanın şüphesiz en iyi yolu, kısa süreli de olsa güzel ve dinlendirici bir tatile çıkmak. Özellikle gençler, farklı aktivitelerin olduğu tatil rotalarını sıklıkla tercih ediyor. Hayatımızın görece daha az yoğun olan öğrencilik dönemi ise güzel bir seyahat gerçekleştirmek için bize uygun fırsatlar sunuyor. Ancak özellikle ekonomik özgürlüğümüzü tam olarak kazanmadığımız bu dönemlerde güzel bir tatil geçirmek için yeterli bütçemiz olmuyor. Öğrenci olmasak bile özellikle son yıllarda yaşadığımız pandeminin sonucu olarak fiyatların sürekli olarak artış eğiliminde olması 5- 6 günlük bir tatil için insanları zorluyor. Bu nedenle seyahatseverler, son dönemde özellikle uygun bütçeli tatil rotalarını tercih ediyor.

Türkiye, hem deniz hem de doğaseverlere oldukça cömert davranan bir ülke. Bu nedenle üzerinde düşünüldüğü zaman 5 – 6 günlük uygun fiyatlarla geçirilebilecek tatil rotaları bulmak mümkün. NeredenNereye.com olarak sizler için tecrübeli yolcuların belirlediği uygun fiyatlı tatil rotalarını kısaca listeledik.

KOCAELİ, KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ

Özellikle bu son iki yılda pandemi nedeni ile evlere hapsolmuş ve doğayı çok özlemişken, size en iyi gelecek etkinliklerden bir tanesi kamp yapmak. Yeşilin ve mavinin ahenk ile birleştiği bir noktada güne başlamak, kendinizi dış dünyadan izole etmek, gece kamp ateşinin başında yakınlarınız ile sıcak dakikalar geçirmek bütün bir yılın yorgunluğunu üzerinizden atmak için harika bir seçenek.

İstanbul çevresinde sevdiklerinizle kamp yapabileceğiniz en güzel noktaların başında Tavşanlı Köyü civarında bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı geliyor. Aracınızı bıraktığınız otoparka 20 TL gibi bir ücret ödemek dışında parka herhangi meblağ harcamanız gerekmiyor. Elbette, hazırlıklı giderek kamp sırasında ihtiyacınız olacak her türlü ekipmanı yanınızda hazır bulundurmanız gerekiyor. İsterseniz park içerisinde 40 TL ücret ödeyerek biraz da konforlu bir alana çadır kurabilirsiniz. Ancak ben anlamı ile doğa insanıyım buna ihtiyacım yok diyorsanız parkta tamamen ücretsiz geniş kamp alanları bulunuyor. Park içerisinde şelale, ipli iniş alanları, kaya tırmanışı noktaları da bulunuyor.

Kıyıköy, Kırıkkale’nin vize ilçesinde yemyeşil doğası, harika denizi, akarsu kaynağı ile insanların dikkatini çeken bir başka kamp alanı. Kıyıköy içerisinde, ister yüksek bir tepede deniz manzarasına karşı, isterseniz de deniz kenarında yıldızların altında ücretsiz olarak kamp kurmak mümkün. Burada kamp yapmak için gerekli kamp malzemeleri ile biraz yürümeniz gerekiyor. Ancak, sonucun buna değeceğine emin olabilirsiniz. Kamp alanında yalnızca masraf olarak yediğiniz ve içtikleriniz karşınıza çıkıyor.

Sardala Koyu, Kocaeli, Kandıra’da yer alıyor. Herhangi bir giriş ücreti bulunmayan Sardala Koyu’nda ister deniz manzarasında, ister ormanlık alanda isterseniz de manzaralı bir tepede kamp yapabilirsiniz. Herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Harika yürüyüş yollarının bulunduğu bu bölgeye en yakın yerleşim yeri Bağırganlı Köyü. Bu nedenle gitmeden önce bütün eksiklerinizi temin edebilirsiniz. Yalnızca yiyecek içecek masrafınız olacağını varsayarak harika bir kamp tatilini cebinizden 200 lira çıkararak bitirebilirsiniz.

ÇANAKKALE

Canakkale

Muhteşem doğası ile kendinden söz ettirdiği gibi tarihi ile de insanların dikkatini çeken Çanakkale, ülkemizin en bütçe dostu tatil noktalarından bir tanesi. Yemyeşil doğası, masmavi denizinin yanı sıra tarih meraklıları için de destansı bir cennet. Çanakkale’de yaz tatili denildiği zaman ise akıllarımıza ilk olarak Gökçeada ve Bozcaada geliyor. Konaklama için uygun fiyatlı butik otel ve ev kiralama seçeneklerini araştırdığınızda burada uygun fiyatlı tatil yapmak mümkün.

Gökçeada’da konaklama için uygun fiyatlı çok fazla butik otel var. Fiyatlar 400 -600 TL arasında değişiyor. Ayrıca isterseniz tüm evi kiralayabileceğiniz ev pansiyonlarda da kalmak mümkün. Onların da fiyatı 350 – 400 TL arasında değişiklik gösteriyor.

ANTALYA

Antalya Gezi Rehberi

Uygun fiyatlı tatil planlamasından bahsedip, ülkemizin turizm cennetlerinden biri olarak en popüler tatil noktasını anmak biraz kafa karıştırıyor. Ancak, Antalya yılların verdiği tecrübe ve birikim ile hizmet sektöründe oldukça gelişmiş olduğundan geniş yelpazede tatil imkanları sunuyor. İlk bakışta, özellikle konaklama için oldukça yüksek maliyetler ile karşılaşabiliyor olsanız da biraz araştırdığınız da çok sayıda uygun fiyatlı konaklama imkanının olduğunu da görebilirsiniz. Özellikle pandemi sürecinde izole villa tatili yapmak son derece popüler hale geldi. İlk bakışta karşımıza çıkan süper lüks villaların fiyatları dudak uçuklatıyor diyebiliriz. Ancak uygun fiyatlı villalar da bulmak mümkün.

Kalkan bölgesinde uygun fiyatlı villa konaklama seçenekleri bulmak mümkün. “Hem deniz manzaralı hem de doğanın içinde konumlanmış villalarda fiyatlar gideceğiniz kişi sayısına göre değişiyor. İki kişilik bir villada gecelik kişi başı 555 lira, 4-6 kişilik ya da daha üzeri bir grup için ise gecelik kişi başı konaklama fiyatı 330 liraya kadar düşüyor. ”

MUĞLA

Muğla, antik kentleri, plajları ve doğası ile yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği rotaların başında geliyor. Akdeniz ikliminin muhteşem yapısı ile yılın uzun bir dönemi tatil imkanı sunan Muğla’da insanların akın ettiği yaz sezonun dışında bir zaman aralığı tercih ederek konaklama maliyetlerini düşürebiliyorsunuz. Üstelik Fethiye, Dalyan ve Akyaka gibi özellikle pahalı olduğundan şikayet edilen noktalarda da bunu yapmak mümkün.

“Fethiye’de büyük otellerin yanı sıra merkezinde uygun fiyatlı butik oteller, Kabak Koyu ve Faralya bölgesinde bungalov tipi uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulmak mümkün. Ege’nin en dingin kasabalarından biri olan Akyaka’yı da hesaba kattığınızda biraz araştırılarak geceliği 250 TL’den başlayan uygun fiyatlı butil oteller bulmak mümkün. ”

Ülkemizin turizm cenneti olarak bilinen Muğla’da bir tatilde yapmak isteyebileceğiniz etkinliklerde geniş yelpazede önünüze sunuluyor. Bu nedenle tatilinizi planlamadan önce özellikle konaklama için biraz araştırma yaparak hem uygun bütçeli hem de son derece eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz.

Uygun fiyatlı bir tatil geçirmek için Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alarak, yolculuk masraflarınızı düşürebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin