Türkiye, hiç şüphesiz dünyanın en renkli coğrafyalarından bir tanesi. Anadolu topraklarında son yapılan keşiflere göre bu bölgede ilk yerleşimlerin tarihi M.Ö 12.000’li yıllara kadar uzanıyor. İnsanlığın bu uzun yolculuğu boyunca Anadolu toprakları birbirinden farklı onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış. Bu nedenle günümüzde görece küçük olan bu coğrafyada sayısız tarihi ve kültürel değeri modern yapılarla harmanlanmış şekilde bir arada görebiliyoruz. Hem yurtiçinden hem de yurt dışından milyonlarca insan Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini ziyaret ediyor. Ülkemizin en çok ziyaret edilen noktalarını merak ediyor ve tatil rotanızı buna göre çizmek istiyorsanız en son turizm verilerine göre sizler için Türkiye’nin en çok ziyaret edilen noktalarını NeredenNereye.com ailesi olarak kısaca listeledik. 

Pamukkale – Denizli 

Pamukkale, bembeyaz pamuksu yapısı ile masal diyarlarından dünyamıza geçiş yapmış bir bölge gibi görünüyor. Dünyada eşine ender rastlanan bu coğrafi oluşum aynı zamanda Türkiye’nin yerli ve yabancı turistlerce en çok ziyaret alan noktalarının başında geliyor. Yoğun ziyaretler sonucu görünümü tehdit altına girmiş olsa da yapılan çalışmalar ile Pamukkale’nin doğal yapısı korunmayı başarmış. 

Erciyes Dağı – Kayseri 

3917 metrelik yüksekliği ile görenleri büyüleyen Erciyes Dağı, Türkiye’de kış sporlarından konu açıldığında ilk akla gelen noktalardan biri oluyor. Yılın büyük bir bölümünü karla kaplı olarak geçiren bölge sporsever turistlerin akınına uğruyor. Yapılan tesisler, giderek daha popüler hale gelirken her geçen gün daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. 

Kapadokya – Nevşehir

Kiliseler, yeraltı şehirleri, peri bacaları kısacası yok yok diyebileceğimiz bölge her yıl dünyanın farklı noktalarından gelen milyonlarca turiste ev sahipliği oluyor. Mistik ve gizemli atmosferi ile dünyada eşi benzeri bulunmayan peri bacaları aynı zamanda balayı tatili içinde en çok tercih edilen seyahat noktalarından bir tanesi. Bir yandan binlerce yıllık coğrafi oluşumların göz kamaştırıcı manzarası ile baş başa kalırken diğer yandan tarihin ilk dönemlerinden bu yana ayakta olan yapıları ile geçmişin sayfalarına bir yolculuk düzenleyebiliyorsunuz.

Uzungöl – Trabzon 

Özellikle son yıllarda doğanın kollarına kendini bırakmak isteyen ziyaretçilerle birlikte Karadeniz turizminin bir hayli revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Karadeniz denildiği zaman ise akıllara Trabzon’da yer alan Sümela Manastırı ve Uzungöl geliyor. Konaklama tesislerinin de yaygınlaşması ile birlikte Uzungöl turizm için çok daha uygun bir lokasyon haline geldi. Eşsiz doğası şehrin stresinden kaçıp, kendinizi biraz dinleyebilmek için size harika bir fırsat sunuyor. 

Nemrut Dağı – Adıyaman 

2150 metre yüksekliğine sahip olan Nemrut Dağı aynı zamanda günbatımının dünyada en güzel şekilde izlenebildiği yerlerden de birisi. Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yer alan Nemrut Dağı üzerinde yer alan heykeller ile birlikte dünyanın eşsiz noktalarından bir tanesi. Her yıl dünyanın farklı noktalarından turistler bir yandan bu tarihi heykelleri görmek diğer yandan da muhteşem manzaraya tanıklık etmek için bölgeye akın ediyor. 

Yedi Uyurlar Mağarası – Mersin 

Mersin’in bir ilçesi olan Tarsus’ta Dedeler Köyü’nde bulunan Yedi Uyurlar Mağarası bizim dinimizde kutsal kabul edildiği gibi Hristiyanlıkta da kutsal kabul edilir. Tarsus, tarihin en eski dönemlerinden beri kullanılan yerleşim merkezlerinden biri olduğu için günümüzde pek çok tarihi ve kültürel değeri bir arada görmek mümkündür. Yedi Uyurlar Mağarasını gördükten sonra bölgede çok sayıda tarihi değeri de keşfedebilirsiniz. 

Uludağ – Bursa

Türkiye’de kış mevsiminin adı geçtiğinde ilk akla gelen noktalardan biri hiç şüphesiz Uludağ oluyor. Yılın büyük bir kısmını karla kaplı olarak geçiren bölgede sporsever gezginler için hemen hemen tüm kış sporlarını yapabilecekleri alanlar bulmak mümkün. Hem eşsiz doğası hem de kış sporları için elverişli koşulları nedeni ile Uludağ yıl içerisinde yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. 

Kaz Dağı – Balıkesir 

Oksijen seviyesi bir hayli yüksek olan Kaz Dağı, Türkiye’nin korunmayı başarmış en güzel doğal alanlarından biri. Endemik bitki türleri, yabani hayvanlar, şelaleler buradaki eşsiz tabiatın olağan birer parçası. Görece büyük kentlere yakınlığı ile de özellikle kısa zamanlı tatiller için harika bir fırsat sunan Kaz Dağı ülkenin en çok turist çeken noktalarından bir tanesi. 

Kurşunlu Şelalesi – Antalya 

Turizm denildiğinde Türkiye’de akla gelen ilk yerlerden biri hiç şüphesiz Antalya oluyor. Antik kentleri, uçsuz bucaksız plajları, berrak denizi ve doğanın binbir farklı rengi ile eşsiz bir şehir. Ancak bu listede şehrin her yıl binlerce turisti ağırlayan farklı bir noktasına Kurşunlu Şelalesi’ne yer veriyoruz. Çevresinde konumlanmış yeşilin farklı tonları ile harika bir uyum içerisinde bulunan Kurşunlu Şelalesi huzur veren sesi ile birlikte şehirde mutlaka görülmesi gereken noktalardan bir tanesi. 

Balıklı Göl – Şanlıurfa 

Kutsal bir alan olarak görülen Balıklı Göl, Şanlıurfa sınırları içerisinde yer alıyor. Turistler burada Hz. İbrahim’in hikayesi hakkında daha fazla detay öğrenirken bir yandan da kutsal kabul edilen sudaki balıkları besliyorlar. Bölge semavi dinler içinde büyük öneme sahip olduğundan her yıl dünyanın farklı köşelerinden ziyaretçileri ağırlıyor. 

+ Bonus: Türkiye, tarihin hemen hemen her döneminde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir coğrafya olarak sayısız tarihi ve kültürel değeri bünyesinde barındırıyor. Hepsine tekbir listede yer vermek imkansız diyebiliriz. Ancak, listemizde yer alan bölgelere ek olarak, “Ihlara Vadisi, Ağrı Dağı, Amasra, İstanbul Boğazı, Hasankeyf” gibi turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bölgeleri keşfedebilirsiniz. Türkiye’nin en çok ziyaretçiyi ağırlayan noktalarına en kısa sürede ulaşım sağlamak için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin