Ülkemizde Koronavirüs (COVID -19) ile mücadele kapsamında sosyal izolasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Salgın tüm dünyada ve ülkemizde hızla devam ederken Koronavirüs ile mücadele kapsamında çeşitli ülkelerde radikal kararlar uygulamaya alınıyor. Ülkemizde de şehirlerarası yolculuğun izine bağlanması, belirli bir yaş üstü ve altı için sokağa çıkma yasağının uygulanması gibi kararlar alındı. Her şeyden önce insanların duyarlı olması bekleniyor. NeredenNereye.com ailesi olarak biz de tüm ziyaretçilerimize sosyal izolasyon kapsamında #Evdekal çağrısında bulunuyor ve evde kaldığınız süre boyunca dışarı çıkmadan online olarak gezebileceğiniz müzeleri sizin için kısaca listeliyoruz. 

Türkiye’deki Online Müzeler

Anadolu Medeniyetler Müzesi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan tarih ve arkeoloji üzerinde uzmanlaşmış bu müzeyi online olarak ziyaret edebilirsiniz. 

Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Ülkemizin başkentinde bulunan, resim ve heykel alanında oldukça geniş bir sergiye sahip olan bu müzeyi de online olarak ziyaret edebilirsiniz. 

Ayasofya Müzesi

Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’un sembol yapılarından biri olarak kabul edilen Ayasofya’da sanal ortama açılmış durumda. Evde kaldığımız şu günlerde binlerce yıllık bir tarihe meydan okuyarak ayakta duran Ayasofya’yı da evinizden çıkmadan ziyaret edebilirsiniz. 

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 

Yazın hareketli yapısı ve milyonlarca turistin akın etmesi ile tanıdığımız Bodrum bu kez başka bir yönü ile karşımıza çıkıyor. Derinliklerin gizemli yapılarını sanal ortamda da görebilmek mümkün. 

Burdur Arkeoloji Müzesi

Tarihe meraklı bir yapınız varsa ve evde sıkılıyorsanız evinizden çıkmadan tarihi ayaklarınıza getiren bir diğer müze ise Burdur Arkeoloji Müzesi. 

Antalya – Etnografya Müzesi 

Turizmin en hareketli olduğu noktalardan biri olan Antalya bu kez de evlerimizde oldukça güzel bir müzesinn kapısını bizlere açıyor. #Evdekal sosyal izolasyon dönemi boyunca Antalya’nın bu harika müzesini evinizden ziyaret edebilirsiniz. 

Muğla Müzesi 

1994 yılında hizmete açılan ve günümüze değin pek çok eseri bünyesinde toplayan Muğla Müzesi için eski bir cezaevinin kullanılması uygun görülmüş. Günümüzde Muğla Müzesi’ni de evinizde adım atmadan online olarak ziyaret edebilirsiniz. 

Edirne Müzesi

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Edirne merkezinde Kadirpaşa Mektep Caddesi’nde, Selimiye Camii doğu kapısının 50 metre uzağında yer alıyor. Bünyesinde birbirinden değerli eserleri ihtiva eden bu müzeyi de oturma odanızdan online olarak kolayca gezebiliyorsunuz. 

Efes Müzesi

Gerçekleştirilen kültürel faaliyetler ve barındırdığı eserler bakımından Türkiye’nin en önde gelen müzelerinden biri olan Efes Müzesi de online olarak gezebileceğiniz müzeler arasında yer alıyor. Bir yandan çayınızı yudumlarken diğer yandan Efes Müzesi himayesinde kendine yer bulan tarihi eserleri keyifle izleyebilirsiniz. 

Kariye Müzesi

Kültür başkenti İstanbul’un on binlerce yıllık tarihi geçmişine ışık tutan yapılardan biri olan Kariye günümüzde müze olarak kullanılıyor. Belki bugüne kadar gitmeye fırsat bulamadığınız bu müzeyi #Evdekal sosyal izolasyon hareketi boyunca oturma odanızdan online olarak gezebilirsiniz. 

15 Temmuz Hafıza Müzesi

Türkiye tarihinin önemli siyasi olaylarından birinin anısına açılan bu müze yakın zamanda fiziksel ziyaretçilerin dışında online ziyaretçilere de açıldı. 

Side Müzesi

Side Antik Kenti içerisinde kurulu olan bu müze uzun yıllardır halkın hizmetinde bulunuyor. Antik kentten elde edilen bulguların ve bölgelenin değerli arkeolojik eserlerinin sergilendiği bu müze online olarak da ziyaret edilebiliyor. 

Göbeklitepe Müzesi

12 bin yıllık bir tarihe geçmişe sahip olan Göbeklitepe şüphesiz yakın dönem dünya tarihinin en önemli arkeolojik buluntularından bir tanesi. Hakkında pek çok teorinin ve efsanenin olduğu bu alana kurulmuş olan Göbeklitepe Müzesi de ilgiyi hak ediyor açıkçası. Antik kent üzerine kurulan Göbeklitepe Müzesi bölgeye dair önemli eserleri barındırıyor. Artık müzeyi online olarak da ziyaret edebiliyorsunuz. 

Alanya Kalesi

Ülkemizin en gözde turizm alanlarından biri olan Alanya her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akınına uğruyor. Bölgenin şüphesiz en önemli ikonlarından biri de Alanya Kalesi. Artık günümüzün teknolojik imkanlarından yararlanarak kaleyi online olarak da gezebiliyorsunuz. 

Pamukkale Travertenleri (Hierapolis)

Denizli’de yer alan Pamukkale Travertenleri hiç şüphesiz masal kitaplarından çıkmış görüntüsü ile ülkemizin en ikonik yapılarından bir tanesi. Bölgede kurulmuş olan Hierapolis Müzesi de oldukça önemli eserlere ev sahipliği yapıyor. #Evdekal sosyal izolasyon hareketi boyunca evinizden çıkmadan bu güzel müzeyi online olarak ziyaret edebilmeniz mümkün. 

Anıtkabir 

Türkiye Cumhuriyeti’nin en değerli ismi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ankara’da yer alan anıt mezarını evinizden online olarak ziyaret etmek mümkün. 

Topkapı Sarayı

Hayranlık uyandıran mimari yapısı ile Osmanlı döneminden kalan en değerli yapılardan biri olan Topkapı Sarayı günümüzde Türkiye’nin en iyi şekilde hizmet sunan müzelerinden bir tanesi. İçerisinde sayısız eser bulunan bu müzeyi #Evdekal hareketi boyunca online olarak gezebilirsiniz. 

Dolmabahçe Sarayı

İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Dolmabahçe Sarayı aynı zamanda bir müze. Atatürk’ün de ikamet ettiği bu sarayda çok sayıda eser ve harika bir mimari tasarım bulunuyor. Evde kalmak zorunda olduğumuz şu günlerde gidip gezemeksek de online olarak ziyaret edebiliriz. 

İstanbul Oyuncak Müzesi

Birbirinden ilginç oyuncakların ve bir nevi yakın tarihin sergilendiği bu müzeyi de evimizden ayrılmadan online olarak ziyaret edebiliyoruz. 

Türk İslam Eserleri Müzesi

Türk İslam Eserleri Müzesi, tarihin farklı dönemlerinden özellikle doğu kültürünün ülkemize miras bıraktığı tarihi ve kültürel değerleri sergiliyor. Günümüz teknolojik şartları içerisinde bu müzeyi de oturma odamızın dışına çıkmadan rahatlıkla online olarak ziyaret edebiliyoruz. 

NeredenNereye.com ailesi olarak tüm ziyaretçilerimize #Evdekal çağrısında bulunuyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin