Hava sıcaklığı günden güne kendini hissettirir derecede arttırıyor. Bunun neyin sinyali olduğunu söylememize sanıyorum ki gerek yok. Yaz geliyor. Yaz ayları şüphesiz tatil için harekete geçen kesiminin en en sevdiği dönem oluyor. Gerek havaların güzel olması gerekse birçok tatil bölgesinin en etkin zamanlarını yaz aylarında yaşamasında kaynaklanıyor. Bu sıcak yaz aylarında yılın yorgunluğunu üzerinizden atacak bir tatil hayal ettiğinizde içerisinde mutlaka bir deniz bulunuyor diye tahmin ediyorum. Zira sıcaktan kavrulduğumuz yaz aylarında serinlemenin en güzel yöntemlerinden biri berrak suları ile gözlerimizi alan bir denize atlamak oluyor. Doyasıya yüzüp denizin tadını çıkarmak içinse en ideal alanlar sessiz sakin ve cennetten bir parçaymış gibi duran koylar. Sizler için Türkiye’nin en güzel koylarını kısaca listeledik.

Ovabükü Koyu – Datça

Masal dünyasından fırlamışcasına şirin görüntüsü, tertemiz berrak denizi ve güneşi tatilinizi kesinlikle geçirmek isteyeceğiniz noktalardan bir tanesi Ovabükü Koyu. Datça Yarımadası içerisinde yer alan bu koy son derece verimli ve özenli şekilde korunmuş. Plaj çevresinde buraya gelen ziyaretçilerin rahat edebilmesi için yiyecek ve içecek bulabileceğiniz mekanlar da düşünülmüş. Ayrıca küçük çaplı konaklama tesisleri de Ovabükü çevresinde yer alıyor.

Amos Koyu – Marmaris

Bilgisayarlarımızda kullandığımız duvar kağıtlarında oldukça klasik bir görüntü vardır. Denizin ortasında berrak suların çevrelediği yalnız ve huzur dolu bir ada. Marmaris’te yer alan Amos Koyu da tepeden bakıldığında benzeri bir görüntü sunuyor ziyaretçilerine. Suların sığlaştığı noktalarda iyece açılan deniz rengi, koyun ortasında uzanan kum tepesi harika bir görsel şölen sunuyor bu koy. Sahile yerleştirilen ahşap şezlonglarda uzanırken bu görüntünün tadını çıkarmalısınız.

Kelebekler Vadisi – Fethiye

Fethiye’de yer alan Kelebekler Vadisi hem güzelliği hem de çevresinde yapılan etkinlikler ile adından oldukça söz ettiren bir tatil mekanı. Gerçekten bir kere gördükten sonra güzelliği karşısında etkilenmemek pek mümkün değil. Cennetten ayrılmış bir parça gibi duran bu alanda yaklaşık 85 farklı çeşit kelebek türü bulunduğu için Kelebekler Vadisi olarak anılıyor. Türkiye’de tatil denildiğinde kuş bakışı fotoğrafları ile hafızalarımıza kazınan bu yer mutlaka yakından görülmesi gereken yerler arasında.

Kiriş Koyu – Antalya

Dalış meraklıları buraya diyoruz.  Gittiğiniz koyda sessizlik ve huzur içinde doğa ile kucaklaştıktan sonra su altı dünyasının derinliklerine bir seyahat düzenlemeye ne dersiniz? Eğer harika bir fırsat diyorsanız Antalya’da yer alan Kiriş Koyu tam sizlere göre. Burada dünyanın farklı noktalarından gelen ziyaretçiler ile birlikte dalış yapabilirsiniz. Kiriş Koyu denizi o kadar berrak ki; dalış yapmadan dahi sığ sularda yüzen balıkları rahatlıkla izleyebiliyorsunuz.

Kabak Koyu – Fethiye

İnsanlar uzaklaşmak ve doğa ile kucaklaşmak isteyenler Kabak Koyu harika bir seçenek sunuyor. Çam ormanları ile çevrili bu koy Fethiye’ye bağlı bir köyde yer alıyor. Koya gidiş yolu üzerinde biraz daha eğlenceli akit geçirmek istiyorsanız koya doğru ilerleyen patikalar üzerinden bir doğa yürüyüşü gerçekleştirerek Kabak Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Hisarönü – Marmaris

Yüzerken bir yandan da balıklar ile haşır neşir olmak ister misiniz? Evet, özellikle şehir yaşantısı sürdürenler için bu uzak bir hayal gibi ancak Marmaris Hisarönü koyunda bunu kesinlikle gerçekleştirebilirsiniz. Denizin bu kadar berrak ve temiz olduğu bir başka nokta bulmak gerçekten zordur. Ayrıca altın rengi kumları ile güneşin batışına kadar uzanan sahihi boyunca huzuru yakalayabileceğiniz inanılmaz bir nokta. Burada kamp yapmak da mümkün ayrıca konaklama alanları da bulunuyor. Hisarönü’ne Marmaris’ten kalkan tekneler ile kolaylıkla gidebilirsiniz.

Kaputaş Koyu – Kaş

Antalya – Kaş bölgesi hakkında daha önce detaylı bir yazı hazırlamıştık. Bu doğa harikası bölge hakkında uzun uzadıya bahsetmek gereksiz. Temizliği ve berraklığı ile yalnızca Türkiye’den değil, tüm dünyadan ziyaretçileri ağırlayan bu alan sessiz sakin bir ortamda denize girerek yaz sıcaklarından kaçmak isteyenler için harika bir yer. Ancak koy çevresinde yapılanma olmadığı için günü burada geçirecek olanlar yiyecek ve içecek tedariki sağlayarak buraya gelirse yerinde olur.

Çıralı Koyu – Antalya

Antalya, Türkiye’nin turizm denildiğinde ilk akla gelen şehirlerinden biri. Sayısız doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Çıralı Koyu ise harika kumsalı ve tertemiz denizi ile dünyaca ünlü koylarımızdan bir tanesi. Ayrıca bu koyda caretta carettaları doğal ortamında izlemek gibi bir fırsatınız oluyor. Doğanın korunması amacı ile koyun bir bölümü caretta carettaların muhafaza edilmesi amacı ile ayrılmış durumda.

Hemen bir otobüs bileti yada uçak bileti alarak listedeki cennet koylara ulaşmak için NeredenNereye.com web sitesi yada uygulamalarını kullanabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin