Bir seyahat sever için gezeceği ülkelerde en dikkat çekici doğal güzelliklerden bir tanesi de göller oluyor. Doğal güzellikler dediğimizde ise Türkiye’nin en gözde ülkelerinden bir tanesi. Özellikle son dönemde el değmemiş doğal güzellikleri ile popüler bir tatil rotası haline gelmiş olan Karadeniz en önemli bölgelerimizden bir tanesi. Doğal coğrafi şekiller içerisinde şüphesiz en dikkat çekenlerden bir tanesi de göller. Peki, kısa tatillerimizde yurt içerisinde günübirlik geziler düzenleyebileceğiniz göller yok mu? Olmaz olur mu? Seyahat severler için Türkiye’nin birbirinden güzel yedi harika gölü sıralıyoruz.

Karagöl – Artvin – Şavşat

Aslında artık doğal güzellikler denildiğinde Artvin’den bahsetmeye o kadar da gerek yok. Artvin bu alanda öylesine ünlü hale geldi ki adeta bir marka oldu. Şehrin içerisinde yer alan Karagöl ise kesinlikle seyahat severler tarafından görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Burayı ziyaret ettiğinizde güneşin batışını izlemeden ayrılmamanızı tavsiye ederim. Batan güneşin kızıllığı derin gölün maviliğinde gerçekten usta bir ressamın tablolarında olduğu gibi bir manzara görüntüsü oluşturuyor. Artvin, Şavşat ilçesine 25 km yakınlıkta bulunan göl çevresinde eğer güzel bir havada gitmişseniz huzur dolu bir piknik yapmamanız için herhangi bir neden yok.

Yedigöller – Bolu

Biri manzara mı dedi?.. Efendim meşhur kartpostallar vardır pek de uzak olmayan geçmişte. Bu kartpostallar üzerinde genellikle Canada’nın güzel göl manzaralarının resmi olur. Böylesine bir doğa harikası görmek için Canada’ya kadar gitmenize gerek yok. Bolu’da yer alan yedi göller özellikle sonbahar mevsiminde benzerini hatta belki çok daha güzellerini sunuyor. Evet, kızıl yaprakların yollara serilmiş görüntüsü eşsiz fotoğraflar için ideal olabilir ancak kesinlik bu mevsimde gitmek zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. Yaz aylarında bölgeye yapılan bir ziyaret sırasında da birbirinden etkileyici doğa harikalarının içerisinde kaybolabilirsiniz.

Tuz Gölü- Konya- Ankara

Göl dediğimiz zaman insanın aklına derin mavi suların gelmesi kadar doğal bir şey olamaz elbette ki, ancak Tuz gölü bu sınırlamanın biraz dışarısında kalıyor diyebiliriz. Burayı ziyaret ettiğinizde kendinizi bir masalda, bembeyaz karlar ile kaplı bir gölün üzerinde yürüyormuşsunuz hissinin içerisinde buluyorsunuz. Tek farkı bu karların olduğu yerin o kadar da soğuk olmaması hatta kimilerine göre sıcak bile sayılabilir. Eğer burayı ziyaret ederseniz bölgenin gölden çıkarılan tuz ile yapılan yöresel lezzetlerin mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Salda Gölü – Burdur

Salda Gölü, Türkiye’nin Maldivlere rakip bir noktası olarak kabul edilebilir. Türkiye’nin en derin gölü olan bu alan kesinlikle benzersiz bir güzelliğe sahip. Kendinizi bir tropikal adanın kıyı şeridinde sanmanız bir hayli mümkün.

Abant Gölü – Bolu

Abant Gölü, şüphesiz Türkiye’nin ünlü göllerinden bir tanesi. Yıl içerisinde binlerce kişinin ziyaretine uğrayan bu yer kelimenin tam anlamı ile kartpostal manzarası gibi. Etrafı çam ve kayın ormanları ile çevrili olan Abant gölü kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz eşsiz bir doğal güzellik. Sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanız için birkaç harika fotoğraf almadan dönmezsiniz diye düşünüyoruz.

Eğirdir Gölü – Isparta

Bu gölün bir diğer adı da “Yedi Renkli Göl” olarak biliniyor. Bunun nedeni ise farklı mevsimlerde, farklı saatlerde göle vuran güneş ışığının gölün rengini değiştiriyor olmasından kaynaklanıyor. Isparta’da yer alan Eğirdir Gölü, bölgenin tatlı su ihtiyacını karşılıyor aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ikinci tatlı su gölü.

Çıldır Gölü – Ardahan

Göl deyince hep Ege bölgesinde mi dolaşacağız. Elbette hayır. Çıldır Gölü Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük tatlısu gölü. Bu gölün kış aylarında balık avlayanlar tarafından kuşatılması oldukça güzel manzaraların ortaya çıkmasına neden oluyor. Ancak göl suyunda yüzerek serinlemek istiyorsanuz ziyaretinizi yaz ayları içerisinde gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Listemizde yer alan birbirinden güzel gölleri vakit kaybetmeden ziyaret etmek için en uygun otobüs bileti yada uçak biletlerini NeredenNereye.com  üzerinden satın alarak yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin