“Uzaklara gittikten sonra tamamen değişmiş biri olarak dönmek gerçek bir mucize.” – Kate Douglas Wiggin-

 Evet, sıcaklar geldi çattı. Hava “esmiiiyooor,” diye etrafta dört döndüğünüz bir ortam yaratıyor. Bu gibi sıcak havalarda şehir iş yaşamın tam ortasında olmak ise bir hayli zor.  Peki ne yapmak lazım? En hızlısından bir tatile çıkmak lazım. Bu kavurucu sıcaklarda nerelere tatil planı yapılır? Türkiye’de yaşayan insanlar olarak bu konuda asla sıkıntı çekmeyecek şanslı bir topluluk olduğumuz belirtmek lazım. Ülkemiz birbirinden güzel turizm alanlarına sahip ve yaz ayları içerisinde gidilebilecek oldukça fazla alternatif rota sunuyor.

Temmuz ayından tatil yapmak isteyenler rotanızı çizmeden önce bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Temmuz ayında tatilini Türkiye’de geçirmek isteyenler için gezilecek beş harika şehrimizi listeledik.

Antalya

Tatil ve Antalya kelimesi ayrılmaz bir ikili gibi görülüyor. Özellikle yaz ayları boyunca şehir yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor diyebiliriz. Şehrin güzelliğinden oldukça fazla insan memnun ki her zaman için kendisine ziyaretçi bulan bir nokta olmayı başarıyor. Antalya’da tatil yapmak için oldukça fazla neden var elbette ki. Denizi, kumu ve güneşi ayrı ayrı güzel olmasına karşın bu üçlüyü dünyanın pek az noktasında görebileceğiniz ahenkle birleştiriyor olması onu başlı başına bir turizm başkenti yapıyor. Bunun yanı sıra antik dönemin en gözde şehirlerinden biri olması vesilesi ile pek çok antik kent ve tarihi kalıntıya ev sahipliği yapıyor. Bir yandan doğanın bizlere hediye ettiklerinin tadını sınırsızca çıkarırken bir yandan tarihin kayıp izlerini taşıyan antik yollar üzerinde geçmişe bir yolculuk düzenleyebiliyorsunuz. Antalya ziyaretçilerinin buradaki yolculuklarını sonlandırmadan önce, “Düden şelalesi, Karain Mağarası, Adrasan Koyu” gibi eşsiz güzellikleri keşfetmelerini tavsiye ederiz.

İzmir

 İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olmak ile birlikte aynı zamanda ülkenin en dikkat çekici noktalarından bir tanesi. Temmuz ayında bağlı bulunduğu iklim kuşağı neticesinde oldukça sıcak olduğunu da belirtmek gerek. Aynı zaman da tıpkı Antalya gibi antik dönemin ünlü şehirlerinden biri olması sonucunda İzmir içerisinde de kültür turizmi yapabileceğiniz pek çok antik kent bulunuyor. Tatilini İzmir’de geçirecek olanların, manzarası ve doğal güzelliği ile insanı büyüleyen Nebiler Şelalesi, denizi ve plajları ile göz dolduran Çeşme Ilıcalarını ziyaret etmelerini tavsiye ederiz.

Mersin

Listemizin bu sırasında Doğu Akdeniz şehirlerden olan Mersin yer alıyor. Zaman içerisinde eski ihtişamını kaybetmiş olsa da Mersin hala uğrak bir tatil noktasıdır. Mersin ziyaretçilerinin Tarsus Şelalesi, Cennet-Cehennem Çökükleri, Yedi Uyurlar Mağarası gibi noktaları ziyaret etmelerini tavsiye ederiz.

Rize

Evet, Akdeniz tatil deyince aklımıza gelen ilk noktalardan biri oluyor ancak bu tek seçeneğimiz olduğu anlamına geliyor. Yazının başında da belirttiğimiz üzere Türkiye doğal ve kültürel zenginlik bakımından oldukça zengin bir ülke. Özellikle son dönemde Karadeniz turizmin parlayan yıldızı haline geliyor. El değmemiş doğal güzellikleri sayesinde insanların ilgisini çekiyor. Karadeniz söz konusu olduğunda ise bu bölgenin özelliklerini en güzel şekilde temsil eden şehirlerden biri olan Rizde’den bahsetmeden olmaz. Rize ziyaretçilerinin bu bölgedeki seyahatlerini sonlandırmadan önce “Şenyuva Köprüsü, Kaçkar Dağları, Ayder Yaylası” gibi noktaları görmelerini tavsiye ederiz.

Hatay

Türkiye’nin en tarihi bakımdan en köklü şehirlerinden bir tanesidir. Kendine has mistik yapıları ile yerli ve yabancı pek çok ziyaretçinin ilgisini çeken bu şehrin aynı zamanda denize kıyısı bulunuyor. Hatay’da, “Belen Yaylası, Batıayaz Yaylası, Çevik Plajı” şehrin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

Temmuz ayında gerçekleştireceğiniz tatiliniz için listemizde yer alan değerli noktalara yada belirlediğiniz çok daha farklı rotalara bir an önce ulaşmak için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden alacağınız en uygun uçak yada otobüs biletleri ile başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin