Sonbahar; her dönem gibi içerisinde kendine has güzellikler barındıran bir mevsim. Doğanın önce yeşil ve daha sonra sarıdan kırmızıya dönen yapraklar ile süslediği, kavurucu yaz sıcaklarının ardından rahatça keşfe çıkabileceğiniz yerlerin gün yüzüne çıktığı ve belki de her şeyden önemlisi kargaşadan, kalabalıktan, gürültüden kendinizi soyutlayarak huzurlu bir yolculuğa çıkabileceğiniz mevsim sonbahar. Sık sık seyahat edenlerin mutlaka her mevsime özel kaçamak noktaları vardır. Farklı noktalar için “yılın bu zamanı çok güzel oluyor,” dediğimiz olmuştur. NeredenNereye.com ailesi olarak sizler için sonbaharda seyahat edebileceğiniz harika rotaları kısaca listeledik. Bu rotaların her biri sonbaharda harika manzaralara ev sahipliği yapmasının yanı sıra kolay ulaşım ve konaklama imkanlarına da ev sahipliği yapıyor. 

Abant

Bolu merkezine 35 km mesafede bulunan Abant aslında yalnızca sonbaharda değil, yılın her mevsiminde kendine has büyülü doğası ile ziyaretçilerine harika bir tatil fırsatı sunuyor. Omuzlarınıza çöken iş yükünün yorgunluğunu sonbaharın huzurlu havasında atmak niyetinde iseniz, tertemiz bir göl manzarası, kızıla boyanan ağaç yaprakları ve oksijen dolu havası ile Abant sonbaharın tüm güzellikleriyle sizleri bekliyor. Doğa ile başbaşa kaldığımız bir ortamda göl manzarası eşliğinde bir kahvaltıdan sonra alabildiğine uzanan doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. 

Sinop

Özellikle son yıllarda Karadeniz turizminin oldukça revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Bölge sahiplik yaptığı eşsiz doğa manzaraları ile birlikte yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgi odağı haline geliyor. Yazın çıkabileceğiniz yaylalar, kavurucu sıcaklardan sizi korurken eşsiz doğa manzaralarına tanıklık yapmanıza da olanak sağlıyor. Sinop, Karadeniz’de uzun sahil şeridi ile birlikte yazın tercih edilen tatil rotalarından biriydi. Ancak son zamanlarda eşsiz manzaraları ve tarihi noktaları ile dikkat çekmeye başladı ki; her mevsim tercih edilen tatil rotalarından biri haline geldi. Doğa ile başbaşa harika bir sonbahar tatili geçirmek istiyorsanız Sinop sizlere tüm misafirperverliği ile kollarını açıyor. 

Kapadokya

Kapadokya, Türkiye’nin dünya genelinde oldukça ünlü olan turizm noktalarından bir tanesi. Binlerce yıllık doğal coğrafi oluşumların göz alıcı güzelliği ile her mevsim dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekiyor. Ancak, yaz aylarında havanın oldukça sıcak olması nedeni ile insanlar biraz da rahat edebilecekleri sonbahar mevsiminde Kapadokya’yı ziyaret etmeyi tercih ediyor. Yer altı şehirleri, kadim tapınaklar, balon gezileri ile Kapadokya gidebileceğiniz en güzel tatil rotalarından biri.

Adatepe 

Dünyanın oksijen oranı en yüksek ikinci bölgesi olan Kaz Dağları’nda yer alan Adatepe, sonbaharda bir başka güzel oluyor diyebiliriz. Şehrin bütün kalabalığından uzakta, doğanın huzurlu kollarında kendi iç dünyanıza bir yolculuk yapabilirsiniz. Uzun yıllardır güzelliğini koruyan eski köy evleri, kızıla boyanan ağaç yaprakları arasında çok nostaljik bir havaya bürünüyor. Buraya kadar seyahat etmişken Zeus Atları’na çıkıp, Edremit’in görkemli manzarasına tanıklık etmeden dönmek olmaz elbette. 

Uzungöl

Sırada gene Karadeniz Bölgesi’nden bir turizm beldesi yer alıyor. Uzungöl’ü uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok. Ziyaretçilerine oldukça cömert davranarak en güzel Karadeniz manzaralarını sunan bu topraklar sonbahar mevsiminde de cömertliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Yalnızca Türkiye’den değil, Uzungöl dünyanın dört bir yanından bol oksijenli Karadeniz coğrafyasını keşfetmek isteyen ziyaretçilerini ağırlıyor. Uzungöl’e yaptığınız seyahatiniz boyunca başta Haldizen Yaylası olmak üzere yaylaları keşfetmeyi sakın ihmal etmeyin. 

Beypazarı

Ankara’nın en gözde turizm noktalarından biri olan Beypazarı masalsı köy manzaraları ile sonbaharda tatil geçirebileceğiniz en güzel noktalardan biri. Sıcakkanlı insanları, harika yöresel lezzetleri, otantik yapıları ile dikkat çeken tarihi köy evleri Beypazarı’nda sizleri bekliyor. Beypazarı’nın 200 yıllık tarihi çarşısı burada mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Tatiliniz boyunca yöre halkı ile sıcak sohbetler etmekten ve ustaların ellerinde hazırlanmış yöresel lezzetleri tatmayı ihmal etmeyin. 

Tirilye

Marmara Bölgesi’nde özellikle yakın konumu nedeni ile kısa süreli kaçamak yapmak isteyenlerin gözde tatil noktalarından biri Tirilye. Bursa’da el değmemiş doğasını korumayı başaran sayılı noktalardan biri olan bölge yeşilin her tonunu ziyaretçilerine sunuyor. Tirilye’nin doğası ile bütünleşirken sıra sıra dizilmiş tarihi evlerin içinizi ısıtan manzaralarını ölümsüzleştirmek adına fotoğraf makinenizin yanınızda olduğundan emin olun. 

Sonbahar’da yapacağınız tüm yolculuklar için en uygun otobüs bileti NeredenNereye.com’da!  Yapmanız gereken tek şey nereye gitmek istediğinize karar vermek…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin