Türkiye, on binlerce yıllık geçmişe ve sayısız doğal harikaya ev sahipliği yapması nedeniyle dünyanın en önde gelen turizm merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Her ne kadar bu denli seyahat imkanı barındıran bir ülkede yaşıyor olsa da son yıllarda savaştığımız pandemi gibi daha birçok neden dolayısıyla evlerimizden çıkamıyoruz. Ancak, çağımızın şüphesiz en işlevsel teknolojisi sayesinde artık bunları dert etmemize gerek kalmıyor. Gelişen İnternet teknolojisi Türkiye’nin en turistik mekanlarını evlerimize ve hatta bir tık uzağımıza getiriyor. Artık neredeyse her evin ayrılmaz bir parçası olan akıllı cihazlarımız aracılığı ile evimizden gitmek istediğimiz yerleri gezebilir, keşfedebiliriz. NeredenNereye.com ailesi olarak siz sevgili ziyaretçilerimiz için Türkiye’nin en önemli doğal ve tarihi güzelliklerini online olarak gezebileceğiniz adresleri kısaca derledik. 

Kapadokya – Nevşehir 

Kapadokya, binlerce yıllık coğrafi oluşumları nedeniyle doğanın Türkiye’ye bir armağanı olarak kabul edilebilir. Bölge öylesine eşsiz manzaralara tanıklık ediyor ki; her yıl dünyanın farklı noktalarından milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Ancak yaşamış olduğumuz pandemi ya da farklı nedenlerden dolayı kendi ülkemizdeki bu doğa harikasını dahi ziyaret edemiyoruz. Pek çok seyahat otoritesinin Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında gösterdiği Kapadokya, gelişen İnternet teknolojisi sayesinde evinizin konforunda bir tık kadar uzağınızda. Gerçekleştirilen detaylı çekimler sayesinde Kapadokya bölgesini keşfedebilir, aşina olduğunuz bu harika alana elinize geçen ilk fırsatta seyahat edebilirsiniz. Kapadokya bölgesini buraya tıklayarak online olarak gezebilirsiniz. 

Yedigöller – Bolu 

Yedigöller, kartpostallardan çıkmış manzaraları ile görenleri kelimenin tam anlamı ile büyüleyen bir doğal cennet. Öyle ki, giderek artan beton yapılanmanın gömdüğü boğucu şehir manzaralarından kaçmak için insanlar Bolu’ya akın ediyor diyebiliriz. Her mevsim güzel olmasına karşın hüzünlü sonbahar manzarası gerçekten dünyada ender rastlanan bir doğal güzellik sergiliyor. Zihninizi dinginleştirerek bedensel ve ruhsal yorgunluğunuzu silip atacak bu harika bölgeyi ziyaret edecek imkanı bulamıyorsanız üzülmenize gerek yok. İnternet teknolojisinin nimetlerinden yararlanarak Bolu – Yedigöller bölgesini evinizin konforunda ziyaret burayı tıklayarak ziyaret edebilirsiniz. 

Gelibolu – Çanakkale 

Çanakkale’nin önemi Türk halkı için paha biçilemez. Doğal güzellikleriyle de ünlü olan bu ilimiz, bir ulusun kaderinde yaşayabileceği en büyük destanlardan birine ev sahipliği yaptı. Bu nedenle şehir içerisinde  milli bilincimizi günümüze taşıyıp, gelecek nesillere aktaran çok sayıda müze bulunuyor. Savaşın en şiddetli cephelerinden biri olan Gelibolu, Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Tarihimize olan saygımızdan ve bizim için ifade ettiği değerlerden dolayı mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan bu bölgeyi ziyaret etmeye imkan bulamıyorsanız üzülmenize gerek yok. Çanakkale – Gelibolu bölgesini evinizin konforunda yorulmadan buraya tıklayarak online olarak ziyaret edebilirsiniz. 

Pamukkale – Denizli 

UNESCO koruması altına alınan Pamukkale, Türkiye’nin dünyada eşine ender rastlanan coğrafi oluşumlarından bir tanesi. Bembeyaz görüntüsü ve kendine hayran bırakan coğrafi oluşumları ile masal dünyalarından günümüze sirayet etmiş izlenimi uyandıran alan pek çok turizm otoritesi tarafından Türkiye’nin mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalarından biri olarak gösteriliyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale, antik çağlardan bu yana Ege Bölgesi’nin en değerli noktalarından biri olarak biliniyor. Çünkü bölgede yer alan yeraltı sularının şifalı olduğuna inanılıyor. Bu görüşün boş bir rivayet olduğunu söylemek de olmaz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; bölgede yer alan termal kaynaklar özellikle romatizmalı hastalıklara iyi geliyor. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen turistik bölgelerinden biri olan Pamukkale’yi evinizin konforunda buraya tıklayarak online olarak ziyaret edebilirsiniz. 

Frig Vadisi – Afyonkarahisar 

Adeta bir açık hava müzesi olan Frig Vadisi, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya arasında yer alıyor. Bölgenin Frig Krallığı döneminde inşa edildiği düşünülüyor. Tarihin gizemli sayfalarına eşsiz bir yolculuk imkanı sunan bölgede kilise, manastır, tarihi evler ve daha birçok kültürel değer bir arada bulunuyor. Aynı zamanda tarihte çok defa kendisinden bahsedilen Kral Midas efsanesinin de bölgede yaşadığına inanılıyor. Tarihin bir nehir gibi akıp gittiği bu harika vadiyi buraya tıklayarak evinizin konforunda online olarak ziyaret edebilirsiniz.

Göbeklitepe – Şanlıurfa  

Ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi, tarihin ilk dönemlerinde eski Mezopotamya medeniyetlerine ev sahipliği yapması ile biliniyor. Bu nedenle binlerce yıllık tarihi boyunca biriktirdiği kültürel değerleri günümüze taşıması ile bizlere eşsiz imkanlar sunuyor. Göbeklitepe şüphesiz Türkiye ve Dünya adına bölgenin tarihini yeniden şekillendiren bir keşif olarak karşımıza çıkıyor. İnsanların yerleşik tarihinin başlangıcını tarih kitaplarına yeniden yazdıran Göbeklitepe, Türkiye’nin ve dünyanın en değerli tarihi alanlarından biri olarak görülüyor. Bu nedenle bölgede yapılan büyük keşiflerden sonra alan bir müzeye dönüştürüldü. Eğer tarihe yakından ilgi duyuyor fakat Göbeklitepe’yi ziyaret etmek için gerekli imkanları bulamıyorsanız burayı tıklayarak bu değerli alanı evinizin konforunda online olarak ziyaret edebilirsiniz. 

Türkiye’nin birbirinden harika turistik noktalarına en uygun otobüs biletlerini istediğiniz zaman NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin