Seyahat hiç şüphesiz insan hayatının ayrılmaz parçalarından bir tanesi. Hepimizin seyahat etmek, uzun yollar katetmek için birbirinden farklı nedenleri bulunuyor. Kendine özgü coğrafyaları ile belli başlı sporların yapılmasına izin veren yerler de seyahatseverlerin yollara düşmesi için önemli bir neden. Ülkemizde şimdiye kadar çok yaygın olarak görülmese de rüzgar sörfü tüm dünyada seyahatseverlerin ilgisini çeken spor dallarından bir tanesi. Ancak son yıllarda gerekli tanıtım çalışmalarını da bir adım öteye taşınması ile birlikte Türkiye’nin rüzgar sörfüne olanak sağlayan plajları ilgi çekmeye başladı. Giderek daha popüler hale gelen bu spor dalı bu günlerde ülkemizin eşsiz doğal güzellikteki plajları ile parlıyor, popülerleşiyor, yerli ve yabancı olmak üzere onlarca turistin rotasını belirliyor. NeredenNereye.com ailesi olarak biz de sizler için Türkiye’de rüzgar sörfü yapabileceğiniz yerleri kısaca listeledik.

Alaçatı Plajı

Alaçatı Plajı, Dünya’nın en iyi rüzgar sörfü alanlarından biri olarak görülüyor. İzmir’den otoyola yarım saatlik bir mesafede yer alan Alaçatı Plajı yaklaşık 15 yıldır sörfçülerin uğrak adreslerinden biri olarak görülüyor. Bu turizm alanında kendine tüm dünyada isim yapmayı başarmış plaj 700 metre mesafeye kadar 1 metre derinliği geçmeyen altın rengi kumsallara sahip yapısı ile kumun, güneşin ve denizin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz bu alanlar dünyanın her köşesinden ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Aynı zamanda Alaçatı’da oluşturulan özel alanlarda rüzgar sörfünü tüm incelikleri ile öğrenebilmek için ders alma imkanınız da bulunuyor.

Akyarlar Feneri

Bodrum Yarımadası’nın batısında yer alan Turgutreis ve Akyarlar koyları özellikle son yıllarda giderek daha popüler hale gelen rüzgar sörfü alanları. Biraz daha gözlerden uzak bir noktada, kalabalık ile baş etmeye çalışmadan bir yandan rüzgar sörfü dersi almak bir yandan da deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız burası tam size göre. Bölgede açılan sörf okulları rüzgar sörfü öğrenmek isteyen kişilerin ilgisinin buraya yönelmesine neden oluyor. Akyakalar Feneri’nde rüzgar sörfü öğrenmek istiyorsanız bölgenin dalga yapısının biraz zorlayıcı olduğunun farkında olmalısınız.

Bitez Koyu

Herkesin bildiği gibi Bitez, Bodrum’un en gözde turizm alanlarından bir tanesi. Bodrum Otogarı’nden hareket eden minibüs seferlerini kullanarak Bitez’e 15 dakika içerisinde ulaşım sağlamak mümkün. Bitez’de denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarırken bir yandan da rüzgar sörfü yapabilirsiniz. Ziyaretçilerin buraya ilgisini en çok, ulaşım konusunda sağladığı kolaylık ve aynı zamanda yılın her döneminde rüzgar sörfü için gereken eşyaları kiralayabileceğiniz yerlerin olması çekiyor.

Datça

Marmaris’e 70 km uzaklıkta yer alan Datça, eşsiz doğası ile insanların dikkatini çekiyor. Ayrıca buraya Bodrum’dan kalkan feribot seferleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Datça bölgesinde rüzgarlı havanın her daim hakim olması rüzgar sörfçülerinin ilgisini çeken en önemli özelliklerin başında geliyor. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında öğleden sonraki zaman diliminde sörf yapmak için uygun rüzgarı her daim yakalamanız mümkün. Datça’da sörf yapmak isteyenlerin yararlanabileceği çok sayıda tesis de bulunuyor. Ancak ilk kez sörf yapmak isteyen ziyaretçiler bölgede hakim olan sert rüzgarlar nedeni ile uyarılıyorlar.

Mimarsinan – Büyükçekmece Gölü

Eğer İstanbul’da yaşıyor ve sörf tutkunuzu gerçekleştirmek için kısa zamanda ulaşım sağlayarak yıl içerisinde kaçamak yapmak istiyorsanız Büyükçekmece Gölü sizleri bekliyor. Trakya üzerinden gelen şiddetli rüzgar akımlarının etkisi altında oldukça uygun olan Büyükçekmece Gölü, İstanbul’da bu sporu yapmak isteyenler için en uygun noktalardan bir tanesi. Rüzgar sörfü yapmak isteyenler, eşyalarını taşımak ya da saklamak sıkıntısından bölgede yer alan depolama tesisleri aracılığı kurtuluyor.

Saroz Körfezi

Bölgede rüzgar sörfü yapmak için en uygun alan Gelibolu’ya 12 km uzaklıkta bulunan Güneyli Köyü olarak gösteriliyor. Köy çevresinde kurulmuş olan çok sayıda yazlık site, yaz aylarında çok sayıda sörf meraklısını ağırlıyor. Ancak daha önce gidenler ve uzmanlar, Saroz Körfezi’ne gitmeden önce sörf malzemelerinizi almanız zira orada bulamayabileceğinizi belirtiyor.

Ilıca Plajı

Yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki plajı ile ziyaretçilerin dikkatini çeken Ilıca Plajı tatilcilerin en popüler rotalarından bir tanesi. Kıyıdan deniz doğru gidildiğinde yaklaşık 100 metre kadar derinliğin insan boyunu geçmemesi burayı eşine ender rastlanan plajlardan biri haline getiriyor. Derinliğin bu denli sığ olması rüzgar sörfünü ilk kez deneyecek ve öğrenme aşamasında olan seyahatseverler için uzmanlar tarafından son derece uygun görülüyor. Bir yandan deniz, kum ve güneşin insanı kıpır kıpır yapan birleşimi ile eğlenirken diğer yandan rüzgar sörfüne başlamak için harika bir alan elde ediyorsunuz.

Gümüşdere Plajı

Gümüşdere Plajı, özellikle son birkaç yıl içerisinde şehir merkezine olan yakınlığı nedeni ile rüzgar sörfü meraklılarının ilgi odağı konumunda yer alıyor. Karadeniz’in bir uzantısı şeklinde geniş sahili ile İstanbul’da kıvrılan Gümüşdere’de bu şehrin iki önemli rüzgarı olan Lodos ve Poyraz ile rüzgar sörfü yapmak mümkün hale geliyor. Bölgede yer alan tesislerden rüzgar sörfü için malzeme kiralama imkanı bulunduğundan özellikle zamanı kısıtlı olan seyahatseverler için harika bir imkan sunan Gümüşdere’nin denizi uzmanlarca fazla dalgalı olarak görülüyor. Bu nedenle rüzgar sörfüne Gümüşdere’de başlamak sizler için biraz zorlayıcı olabilir.

Türkiye’de yer alan rüzgar sörfü alanlarına en kısa sürede seyahat edebilmek için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin