Özellikle içerisinde yaşamış olduğumuz mega kentler söz konusu olduğunda hepimiz zaman zaman kaçacak kuytu bir köşe ararken buluyoruz kendimizi. Bir yerlere yetişme telaşı olmadan kısa süreli de olsa kendimizi dinleyebilmek yıl içinde omuzlarımıza binen iş yükünü atmamıza bire bir geliyor diyebiliriz. Seyehatsever için bunun en makul yolu elbette şehirden uzak ücre bir köşeye yapılan yolculuklar oluyor. Ülkemiz de çok yaygın olmasa da tüm dünyada yapılan karavan kampları kendiniz ve sevdikleriniz ile baş başa kalmak için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Peki, Türkiye’de karavan kampı yapmak isteyen seyahatseverler kendilerine nasıl bir rota çizebilir? Bu sorunun yanıtını size verebilmek adına Türkiye’nin en güzel karavan kampı noktalarını kısaca listeledik.

Kaş Camping

Antalya içerisinde bir bölge olan Kaş, özellikle bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor diyebiliriz. Ancak siz bu turist kalabalığından uzakta, kendinize ayırdığınız zamanda huzurlu ve doğa ile iç içe vakit geçirmek istiyorsanız Kaş Camping alanı tam size göre. Denize sıfır konumu ile yeşilin ve mavinin neredeyse tüm tonlarını birleştiren bu karavan kampı bölgesinde birkaç komşunuz ile birlikte samimi bir hava içerisinde uzun süre hafızalarınızdan çıkmayacak bir karavan tatili yapmanız için önünüzde hiçbir engel yok. Bahar ve yaz aylarında denize sıfır konumunda olan bu bölgede güneşin ilk ışıkları ile birlikte muhteşem bir deniz manzarasına uyanmak size başka hiçbir yerde yakalayamayacağınız bir tatil fırsatı sunuyor.

Ada Camping Cunda

Seyahatseverlerin yakından bildiği gibi Balıkesir’in Cunda Adası özellikle son zamanlarda kısa kaçamaklar yapmak isteyen tatilseverlerin gözdesi konumunda diyebiliriz. Elbette adayı baştan sona gezmek ve harika havasının tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. Ancak bu adaya ayıracak biraz da fazla zamanınız varsa, merkeze 3 km uzaklıkta bulunan Ada Camping karavan kampı bölgesi kesinlikle sizin için biçilmiş kaftan. Yerli halkın biraz dışında kalan bölgede sessiz ve huzurlu bir tatil geçirirken yolculuğunuz sıyrasındaki bütün ihtiyaçlarınızı adadan kolaylıkla temin edebiliyorsunuz. Kendine özgü manzarlarının ise uzun süre aklınızdan çıkmayacağına emin olabilirsiniz.

Artvin – Borçka

Tüm dünyadan turistlerin ilgisini çekmeyi başaran Karadeniz’in son dönemin revaçta olan rotalarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Yeşilin hemen hemen her tonunu kolaylıkla bulabileceğiniz Karadeniz’in şüphesiz en can alıcı noktalarından bir tanesi Artvin. Eğer amacınız tamaman doğa ananın kollarında kaybolmaksa Artvin Borçka’dan daha iyi bir seçenek yok gibi. Burada yer alan geniş kamp alanına karavanız ile birlikte kurulabilir ve rahatsız edilmeden doğal kollarında harika bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Yedigöller

Bolu’da, Yedigöller bölgesinde karavan kampı yapmak için çok sayıda alan bulunuyor. Türkiye’de özellikle bahar döneminde ziyaret edildiğinde doğa ananın açan binbir renkli çiçekleri ve taze taze kokularını size sunan renkli yapraklarını izleyebileceğiniz en güzel noktalarından biri Yedigöller. Bu nedenle buraya ister normal olsun ister karavanı ile olsun çok sayıda turist kamp yapmak için geliyor. Özellikle Büyükgöl kıyısı kampçıların favorisi diyebiliriz. Tatilinizi yazın çok sıcak günlerine kalmadan baharda uyanan doğa ana ile birlikte geçirmek isteyebilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya uzun yıllardır Türkiye’nin en gözde tatil bölgelerinden bir tanesi. Binlerce yıllık coğrafi oluşumların bu bölgeyi masallardan dünyamıza ulaşmayı başarmış bir kent gibi gösterdiğini bilmeyen yoktur. Peri bacaları, kiliseleri, doğası, tarihi eserleri ile seyahatseverlerin mutlaka görmesi gereken noktalardan bir tanesi. Kapadokya içerisinde aynı zamanda karavan kampı yapabileceğiniz özel kamp alanları da bulunuyor. Bu mistik atmosferi bir yerlere yetişme telaşı olmadan yalnızca kendinize ayırdığınız zaman sınırlaması içerisinde özgürce teneffüs etmek isterseniz Kapadokya karavan kampı yapmamanız için herhangi bir neden yok.

Hisarönü – Fethiye/ Muğla

Ölüdeniz, Türkiye’de turizmin kalbinin attığı noktalardan bir tanesi diyebiliriz. Sahip olduğu eşsiz deniz manzarası, yazın sıcak havalarının tadını çıkarmak isteyenlere ikram ettiği muhteşem iklimi ile birlikte seyahatseverlere kapılarını açıyor. Bölgede bir tatil geçirirken kalabalık turistik mekanlardan uzak kalmayı tercih eden seyahatseveler ise burada kendine bir kamp alanı buluyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında sıcak ve canlı doğanın kollarında huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler burada karavan kampı yapıyor.

Kuşadası

Kuşadası, ülkemizin mutlaka görülmesi gereken noktalarından bir tanesi. Burada doğa her zaman canlı ve misafirperver diyebiliriz. Yeşilin hemen hemen her tonunu ılıman bir iklimin sizi rahatlatan etkisi ile birlikte doyasıya çıkarmak istiyorsanız karavan kampı yapmanız için son derece ideal bir nokta. Daha önceden hazırlığınızı yaparak kendi tatil mekanınızı belirleyebileceğiniz gibi bölgede geniş alanlara yayılmış olan karavan kampı işletmelerinin mülkünü de kullanabilirsiniz.
Türkiye’nin en güzel noktalarına en kısa sürede ulaşım sağlamak için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin