“Sevginin olduğu yerde diken gül olur, huzurun olduğu yerde taş aş olur.”

Eskiden bir tatlı huzur almaya Kalamış’a giderdik peki bu huzuru bulabileceğimiz alternatif noktalar hangileridir. Bugünkü yazımızın konusunu huzurlu tatil noktaları oluşturuyor. Huzur, insanların hayatlarında durmadan aradıkları bir olgu sanırım. Adına şarkılar, oyunlar, filmler yazılmış… Özellikle şehirde iş yaşamının içerisinde bulunan insanlar için yılın belirli bir döneminde şehrin tüm kargaşasından uzaklaşarak deyim yerinde ise kafasını dinlemek istiyor. Bunun için de en ideal fırsat genellikle yıllık izinlerimiz zamanında oluyor. Yaklaşık bir yada iki hafta süren yıllık izinlerimiz içerisinde sakin, huzur dolu bir mekanda tatil yapmak güzel olmaz mıydı? Elbette tüm tatil bölgelerinde bunu sağlamak pek mümkün olmuyor.  Sessiz bir ortam, eşsiz bir doğa, tek başınıza yada ailenizde yapabileceğiniz aktiviteler olması gerek. Sizler için Türkiye’de huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz beş yeri listeledik.

Bördübet / Muğla

Muğla herkesin bildiği gibi Türkiye’nin en gözde tatil bölgelerinden bir tanesi. Özellikle yaz turizmi için en ideal merkezlerden biri olan bu yerde herkes iyi bir tatilden aradığını bulabilir. Bu nedenle yıl içerisinde oldukça fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Ancak, huzuru kalabalıktan uzaklaşmakta arayanlar için pek de uygun olduğu söylenemez. Gene de Muğla’nın Bördübet bölgesi doğanın huzurlu kollarında kendinizi kaybetmeniz için oldukça ideal. Bördübet’i ziyaret edenlerin bu bölgenin yöresel yemeklerini tatmasını ve bölgede yaşayan yerel halk ile samimi bir sohbete girmesini tavsiye ederiz. Eşsiz doğası ile sizleri büyülerken, tertemiz havası, sessizliği ile dünyada mutluluğun resmini görmenizi sağlayacak nadir yerlerden birisi olabilir.

Gökçeada / Çanakkale

Yaz tatiliniz için deniz, kum, güneş bir arada harika bir ahenk ile bulunsun fakat bunun yanında farklı kültürleri de görün… Böylesi bir tatili yapmak için ülkenin en büyük adalarından bir tanesi olan Gökçeada’ya gitmeniz yeterli olacaktır. Gökaçeada taş döşeli yolları ile ünlü Rum köylerine sahip. Yeşilin mavi ile buluştuğu bu noktada gürültüden uzak zihninizdeki düşüncelere yer açan bir ortam bulmanız oldukça basit. Gökçeada aynı zamanda sizlere nostaljik bir yolculuk yapma imkanı da sağlıyor.  Huzur, doğa, samimiyet aranılan bütün özellikler burada…

Karagöl / Artvin

Listemizin bu sırasında yeşilin en canlı renklerinin bulunduğu bir bölge olan Karagöl var. Artvin özellikle son zamanlarda doğa turizmi ile oldukça ünlü hale gelmiş yerlerden bir tanesi. El değmemiş yeşil alanları ile görenleri büyüleyen bu yer, aileniz ile birlikte sessiz sakin bir tatil geçirebileceğiniz nadir alanlardan bir tanesi. Özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından biraz olsun kurtulmak isteyenler için tercih edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yemyeşil bir sahanın ortasına kurulmuş esrarengiz bir göl barındıran bölgede arşivlik fotoğraflar çekebileceğinizden eminiz.

Datça / Muğla

Sizin tatil planlarınızda deniz olmazsa olmazlardan bir tanesi mi? Benim için yaz tatili pırıl pırıl bir denizin çevresinde mi olmalı diyorsunuz. O zaman ülkemizin nadide tatil yerlerinden biri olan Datça tam sizlere yönelik tatil imkanları sunuyor. Kuzeyinde Ege, güneyinde Akdeniz bulunan bu bölge el değmemiş doğal güzellikleri ile birlikte her yıl yüzlerce insanı büyülemeye devam ediyor. Laf aramızda kısa sürede bu kadar popüler hale gelmesi bazı özelliklerinin kaybolmasına da neden olmuyor değil. Huzurlu bir tatil için siz siz olun hala fırsatınız varken Datça’ya bir yolculuk düzenleyin.

Ihlara Vadisi / Aksaray

Deniz, kum, güneş bunların bir tatilde elbette en çok aranılan etmenlerin başında geliyor. Ancak huzurlu bir yaz tatili için mutlaka deniz olan bir yere gitmek zorunda değilsiniz. Biraz daha kısıtlı zaman içerisinde sessiz, sakin aynı zamanda bir doğa harikası olan Ihlara Vadisinde tatilinizi geçirebilirsiniz. Hasan Dağı eteklerinde çağlar önce püsküren lavların günümüze bırakmış olduğu bir miras olan peri bacaları burayı belki  de dünyanın en eşsiz noktalarından bir tanesi yapıyor. İlk dönem hiristiyanlarının burada oluşan kayalara yaptığı evler, kiliseler mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Özellikle balon ile birlikte bir gün batımı izlediğinizde buranın neden bu kadar değerli olduğunu anlıyorsunuz.

Listemizde yer alan yada sizin rotanızda bulunan huzur dolu tatil noktalarına bir an önce gitmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak yada otobüs biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin