“Macera tehlikeli sanıyorsan, rutini dene; öldürücüdür..” Paulo Coelho

Tüm dünyada inanılmaz satış rakamlarına ulaşmış Simyacı’nın yazarından gelen bu söz düşünüldüğünde pek de yabana atılır bir tespit değil. Özellikle içinde daima bir kıpırtı besleyen insanlar için rutine dönüşen bir hayat boğucu olabiliyor. Çalışma yaşamı içerisinde kendimizi metropollerin keşmekeş içerisinde olan akışına kapılmış olarak bulabiliyoruz. İnsanlar yılın belirli dönemlerinde kendilerine ayırabildikleri kısacık zamanları değerlendirmek için çeşitli yollar arıyorlar. Bu kısacık zamanlarda tekrar eden tatiller dahi bir süre sonra rutin haline gelebiliyor. Halinden memnun olan insanlar elbette ki var. Ancak başta belirttiğimiz gibi içerisinde bir maceracı ruh bir kıpırtı barındıran insanlar için rutin her zaman kaçılan bir öge. Bu nedenle sizler için rutin döngünüzü bozacak, Türkiye’de denemeye değer diyebileceğiniz 7 macerayı listeledik.

Yenice Ormanlarında Kamp

Sanıyorum ki ormanlara olan ilgimiz içimizdeki ait olduğumuz yere dönme doğaya dönme isteğinin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Şehirden kaçıp doğanın kollarına sığınmak biraz olsun herkesten uzaklaşabilmek zihnimizi kurcalayan düşüncelerimiz için bir kaçış fırsatı yaratıyor. Eğer tabiata böyle bir yolculuk gerçekleştirmek istiyorsanız Karabük’ün Yenice ilçesinde bulunan Yenice ormanları tam sizlik. Yakın bir arkadaşınız, eşiniz yada sevgilinizle geceyi parlak yıldızların altında geçirebileceğiniz ve anılarınıza keyifli dakikalar ekleyecek bir kamp yapabilirsiniz bu doğa harikası yerde. Göl kenarına kurulmuş bir çadır, yakılan bir ateş ve odun ateşinde lezzetin zirvesine ulaşmış yemekler eşliğinde bir gece hem beden hem de ruh sağlığınız için etkili bir ilaç olacaktır.

Yamaç Paraşütü

Listemizin bu sırasında yer alan maddeyi gerçekleştirmek gerçekten biraz yürek istiyor. Öncelikle kendinize ben yüksekten korkuyor muyum diye sorsanız iyi edersiniz. Elbette bu söylediklerimizi yamaç paraşütünü ilk kez deneyecek adaylar için geçerli. Yamaç paraşütü özellikle son yıllarda oldukça fazla popüler olan bir adrenalin kaynağı diyebiliriz. Türkiye’de yamaç paraşütü yapmak içinse 1969 metre yüksekliği bulunan Denizli’nin Babadağ bölgesi biçilmiş kaftan.

Bisiklet ile Ege turu…

Çocukluğumuzun en güzel anılarından değil midir bisikletlerimiz ile geçirdiğimiz zamanlar? Bilemiyorum belki de benim için ayrı bir yeri vardır. Ancak emin olduğum çocukluğunda bisiklete binmiş birinin büyüdüğünde hayali olur o yaşlardaki gibi özgürce bisiklet kullanmak. Rüzgara karşı yarışıp, sonunda yorgun düşmenin hazzını çok az şeyde bulabiliriz büyüdüğümüzde. Şimdi bu anılara geri dönem zamanı… Sözü fazla uzatmaya gerek yok, kapın bisikletlerinizi Ege turuna çıkıyorsunuz.

Zorlu bir tırmanışa hazırlanın…      

    

Yükseklik korkusu olan biri olarak bu tarz aktivitelere fazla katılamasam da meraklılarının bir hayli çok olduğunu biliyorum. Sinemanın gözde sporlarından biri olan tırmanışı bol bol yabancı yapımlarda görürüz. Genelde ise masum dağcılarımızın başına akla hayale sığmayan felaket dolu olaylar silsilesi gelmektedir. Ancak gerçek hayatta burada yaşanılan kaza oranlarının trafik kazasından daha düşük olduğunu belirtmek isterim. Türkiye’de aksiyon dolu bir tırmanış gerçekleştirmek içinse 3.756 metre yüksekliği Aladağların zirvesi olan Demirkazık’a bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz.

Amazon nehri değil, Kızılırmak…

Efendim eminim ki pek çoğumuz izlediği belgesel yayınları içerisinde yerli kabilelerin nehir üzerinde kano ile yağ gibi kaymasını izlemiştir. Özellikle Güney Amerika ve çevresinde uzun uzadıya akan nehirlerde yerliler ulaşım için genellikle kanoları kullanırlar. Tabi bunu gerçekleştirmek için balta girmemiş Amazon ormanlarına gitmenize gerek yok. Debisi biraz yüksek olsa da aynı etkinliği ülkemizde akan Kızılırmak üzerinde de yapabilirsiniz. Elbette ki hatırlatmakta fayda var: Kızılırmak ülkemizin debisi en yüksek olan nehirlerinden biridir ve özellikle yılın belirli dönemlerinde fazlası ile kuvvetli akıntılara ev sahipliği yapar. Bu nedenle kano ile açılacağınız döneme, akıntının gücüne ve güvenlik önlemlerine dikkat etmelisiniz.

Çoruh’ta Rafting

Heyecan, macera ve spor üçlemesi birleşince Çoruh Nehri Türkiye’de ilk aklımıza gelen yerlerden bir tanesi. Rafting sporunun itina ile icra edilebildiği bu yer sporun meraklıları için bir marka konumunda. Dizginlenemeyen bir nehir üzerinde rodeo yapmaktan farksız Çoruh Nehri’nde rafting yapmak.

Türkiye’deki buzulları keşfedin…

Rotamızı biraz Karadeniz’e çevirdikten sonra buzulları keşfetme yoluna koyuluyoruz. Türkiye’de yer alan tabiat harikalarından biri olan Kaçkar DağlarI Milli Parkı içerisinde buzulların yer aldığını biliyor muydunuz? Park içerisinde, Erzurum ve Rize illerimizin kesişim noktalarında Mal Gölü, Deli Göl, Yıldız Gölü gibi eşsiz güzellikte buzul göller yer alıyor.

Listemizde yer alan rotalara zaman kaybetmeden bir yolculuk gerçekleştirmek için en uygun uçak yada otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin