“Dünyanın diğer yarısında ay ışığını gördükten sonra ben eski ben değilim.” – Mary Anne Radmacher

Evet, bu yazıyı yazmak için biraz geç kalmış olabiliriz ancak “söz uçar, yazı kalır,” derler. Türkiye’de yaşayan insanların yakından tanıdığı, neredeyse hepimizin genlerine işlemiş bir geleneğimiz vardır. Yanlış anlaşılmasın bu durumdan şikayetçi değiliz. Hatta gezmenin, görmenin, eğlenmenin yöresi yurdu olmaz diyenlerdenseniz bedenimize ilmik ilmik işlemiş çekinik piknik geni gelen bahar ve yaz ayları ile bizi kontrolümüz dışında harekete geçirdiğinde mutlu oluruz. Evet, yanlış duymadınız Türk halkının bastırılmış yanı piknik geni kelimenin tam anlamı ile gerçek. İstanbul gibi metropol bir şehirde dahi hava sıcaklıklarının biraz olsun yükselmesi ile yeşil alanların nasıl dolduğuna hepimiz şahitlik etmişizdir.

Piknik, yıl içerisinde günübirlik olarak yapabileceğimiz en güzel etkinliklerden bir tanesi. Hele ki sevdiğimiz insanlarla birlikte sohbet, muhabbet eşliğinde yenilen ev yapımı lezzetlerin tadını dünyanın başka hiçbir yerinde bulamayız. Evet, şimdi içinizdeki piknik geni harekete geçtiyse eğer asıl konumuza gelebiliriz. Efendim, sizlerin ilk fırsatta harika bir gün geçirmeniz için Türkiye’deki beş harika piknik yerini listeledik.

Gölcük Gölü (Bolu)

Aileniz ile birlikte harika bir piknik geçirmek istiyorsanız gidebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi Gölcük Gölü. İnsanı ilk bakışta kendisine aşık eden bir doğal güzelliğe sahip bu göl. Her ne kadar baktığınızda derinliğinde kaybolacakmış hissi yaratıyor olsa da gölün derin noktası yalnızca beş metre. Bu durum pek çok kişinin bilmediği bir gerçekten kaynaklanıyor. Gölcük gölü aslında 1958 yılında oluşturulan bir yapay göl. Çevresi de turistler ve piknikçiler için özel olarak tasarlanmış. Ziyaretçiler için restoranlardan, ihtiyaç merkezlerine birçok şey düşünülmüş. Bu nedenle ailenizle birlikte piknik yaparken hiç de zorlanmıyorsunuz. Bu kadar ünlü olan bir noktanın dezavantajı ise yılın belli dönemlerinde gerçekten yoğun oluyor olması.

Sasalı piknik Alanı (İzmir)

Ege bölgesinin güzelliğini anlatmaya gerek duymuyoruz. Doğal güzellik bakımından bu kadar zengin olan bir bölgede elbette ki pek çok piknik alanı bulabilirsiniz. Ancak Sasalı piknik alanı bunların içerisinde ayrıcalıklı bir konuma sahip. Özellikle geniş düzlüklere yayılıp huzurlu dakikalar geçirmek isteyenler için tasarlanmış gibi. Piknik alanı 1800 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş durumda. İçerisinde bolca yeşil alan ve ağaçlar mevcut. Özellikle sıcak yaz günlerinde geniş gölgelikler sağlayan söğüt ağaçlarının altında serinlemenin tadı ise bir başka.

Mogan Gölü (Ankara)

Ülkemizin başkenti Ankara’da insanlar için tasarlanmış en harika yerlerden bir tanesi Mogan Gölü çevresi. Oldukça geniş piknik alanı içerisinde spor tesisleri, aktivite merkezleri, koşu yolları bulunuyor. Bölge Ankara’da hafta sonları piknik yapmak isteyenlerin yıllardır ilk tercihleri arasında yer almakta.

Belgrad Ormanı (İstanbul)

Artık iyiden iyiye yeşil alanların daraldığı İstanbul için ufak bir kaçamak merkezi Belgrad bölgesi. Piknik denildiği zaman ise şehir içerisinde ilk akla gelen merkezlerden bir tanesi. Oldukça geniş alan üzerine kurulu olan bölgede ziyaretçiler için hazırlanmış birçok farklı piknik bölümü bulmanız mümkün. İçerisine bir kez girdiğinizde kaybolabileceğiniz kadar geniş bir alana sahip Belgrad.

Karagöl (Ankara)

Tam tamına 22 hektarlık bir piknik alanı ilginizi çeker miydi? Ankara’da bulunan Karagöl kentin yerlilerine ve dışarıdan gelen ziyaretçilerine böylesine geniş bir piknik alanı sunuyor. Ayrıca bu geniş alan içerisinde keşfetmenizi bekleyen birbirinden harika doğa manzaraları da sizleri bekliyor. Huzur içinde kısa bir kaçamak yaparak haftasonu pikniğe gitmek için tam anlamı ile biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Listemizde yer alan piknik alanlarına vakit kaybetmeden gitmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak yada otobüs biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin