“İnsan hep bekler; hafta boyunca cuma gününü, yıl boyunca yaz tatilini, hayat boyu mutluluğu.”

Hayatımız beklemekle geçiyor efendim. Belki de hayatı güzel yapan da budur… İnsan biraz düşününce her istediğini hiç beklemeden elde edebilseydi hayatın pek de renkli olmayacağını anlayabiliyor. Neleri bekliyoruz hayatımızda? Okulu bekliyoruz sonrasında mezun olmayı. Bir iş bulmayı bekliyoruz sonrasında ufak bir tatil fırsatını ve daha çok fazla şeyi. Beklediklerimizin arasında öyle şeyler var ki tüm hayatımızı baştan sona değiştiriyor. Hayatımıza anlam katacak birini bulmak, onu her yönü ile sevebilmek ve sonrasında hayatımızı onunla birleştirmek. Evet, evlilik de hayatta beklediklerimizin içerisinde ve belki de en önemlilerinden bir tanesi. Bu mutlu günün elbette ki beraberinde getirdiği yüklü bir yorgunluk oluyor. Biz insanlar için de yorgunluğumuzu atmanın en iyi yolu bir tatile çıkmak. Balayı yeni evli çiftlerin baş başa vakit geçirerek mutluluklarının tadını sonuna kadar çıkarırken diğer yandan evlilik telaşı ile gelen bütün yorgunluğu üzerlerinden atmaları için harika bir fırsat. Hayatınızın insanı ile birlikte olma mutluluğunu pekiştirecek eşsiz bir balayı tatili bütün çiftlerin hakkı. Biz de sizler için Türkiye’de balayı tatilini geçireceğiniz beş harika yeri listeledik.

Bodrum

Türkiye’de bir tatil planı hazırlandığında bir çok insanın aklına gelen nokta Bodrum oluyor. Bunun haklı sebepleri var elbette. Yerli ve yabancı pek çok insan yıl içerisinde özellikle yaz aylarında Bodrum’da bir tatil geçiriyor. Yeşilin, mavinin ve üzerine serpilen güneşin eşsiz bir mozaik oluşturduğu bu coğrafya harika bir yaz tatili için adeta biçilmiş kaftan. Ulaşım imkanları ise bu bölgeye olan yoğun ilgi nedeni ile oldukça gelişmiş durumda. Türkiye’nin herhangi bir noktasından kolaylıkla otobüs yada uçak yolculuğu ile Bodrum’a ulaşmanız mümkün. Bölgeye girer girmez sıcağa karşı bir önlem olarak tasarlanmış beyaz evler sizleri karşılıyor. Uzaktan bakıldığında birbirinin ardı sıra dizilmiş mantarları andıran bu evler kavurucu sıcaklarda biraz da rahat etmenize olanak sağlıyor. Bodrum hem yurt içinde hem de yurt dışında oldukça popüler olan bir tatil bölgesi olduğu için konaklama konusunda da sıkıntı yaşamıyorsunuz. Balayınızı dilerseniz beş yıldızlı lüks otellerde geçirebilirsiniz yada kendinize uygun harika butik oteller bulabilirsiniz.

Marmaris

Düğün planlarının genellikle yaz ayları içerisinde planlamasının neticesinde balayı tatillerinin en çok yaşandığı dönem de hali ile yaz mevsimi oluyor. Muğla’nın incilerinden biri olan Marmaris yıl içerisine birçok balayı çiftini ağırlıyor. Özellikle yaz aylarında doğal bir cennet içerisinde serinlemek için sürekli denizde olmak istiyorsanız hiç düşünmeden balayı tatili için Marmaris’i seçebilirsiniz. Bölgede birbirinden harika koylar, plajlar tatilciler için kendini göstermekten çekinmiyor. Bir durduğu noktada bir daha durmak istemeyen Marmaris ziyaretçileri buradaki seyahatlerini sonlandırmadan önce, “Abdi Reis Koyu, Kızkumu, Ayın Koyu, Marmaris Boncuk Koyu, Bördübet, Kumlubük, Selimiye” gibi noktaları görmelerini tavsiye ederiz.

Belek

Antalya- Belek şüphesiz her özelliği mükemmel bir tatil imkanı sunan alternatif noktalardan bir tanesi. Aynı zamanda dünyanın balayı tatili için en çok tercih edilen bölgelerinden bir tanesi. Bölge sahip olduğu müzeleri, kanyonları, plajları, denizi ile birlikte ülkemizin en değerli tatil noktalarından bir tanesi. Özellikle eşsiz koylarından çıkılan mavi yolculuklar eşine pek az rastlanır nitelikte. Aynı zamanda buraya gelen yerli ve yabancı birçok ziyaretçi için tasarlanan çeşitli aktivitelerde oldukça keyifli zamanlar geçireceksiniz.

Çeşme

Çeşme, Ege’nin değerlisi İzmir’in en gözde tatil mekanlarından bir tanesi. Çeşme sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi değerleri ile de adından söz ettiren tatil beldelerinden biri. Ege’nin sıcak insanları gibi sımsıcak bir iklime sahip olan bu bölgede yer alan eşsiz plajlar, koylar ve tabiat harikaları insanın içerisinde buradan hiç ayrılmama isteği uyandırıyor. Çeşme hem gezmek hem de eğlenmek isteyen balayı çiftleri için gerçekten biçilmiş kaftan diyebiliriz. Turizm açısından böylesine gelişmiş bir yerde ise balayınızı değerlendirmek için çok farklı çeşitlerde otel seçenekleri bulabiliyorsunuz. İsterseniz lüks bir otelin özel balayı odasında yada isterseniz huzurlu bir butik otelde konaklamayı tercih edebilirsiniz.

Özdere

Bilindik noktaların biraz daha dışına çıkmak isteyen çiftler için harika bir alternatif sunuyor Ege’nin keşfedilmemiş bölgelerinden olan Özdere. Listemizde yer alan diğer tatil beldelerinden eksiği yok fazlası var denilebilir rahatlıkla. Burada harika bir balayı geçirmemeniz için hiçbir neden yok. Yalnız konaklama noktasında popüler tatil noktaları kadar farklı seçenek bulamayabilirsiniz. Özdere, İzmir’in Menderes ilçesinin sınırları içerisinde bulunuyor ve Ege’nin muhteşem doğasından nasibini almış bir tatil beldesi olarak her geçen gün daha fazla tercih ediliyor.

Listemizde yer tatil beldelerinden yada çok daha farklı noktalarda harika bir balayı tatili geçirmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak yada otobüs biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin