Türkiye, tartışmasız dünyanın en güzel iklim kuşaklarından birinde yer alıyor. Ülkemizde dört mevsiminin belirgin şekilde yaşandığını görmek mümkün. Bu durum coğrafi olarak sayısız doğal güzelliğin ülke sınırları içerisinde yer almasına ve tarihi boyunca yerleşime el verişli olan bu güzel topraklara farklı medeniyetlerin gelmesine neden olmuş. Bakıldığında kara yüz ölçümü çok büyük olmasa da, Türkiye içerisinde hem tarihi ve kültürel açıdan hem de doğal güzellik bakımından sayısız yerle karşılaşmak mümkün. Bu denli zengin bir yapıya sahip olan ülkemizde özellikle son yıllarda gezginler arasında giderek popüler olan kamp alışkanlığı öne çıkıyor. Yılın belirli bir dönemini sevdikleri ile tatile ayıran insanlar, beş yıldızlı otellerde tıkılıp kalmaktansa sevdikleri ile birlikte kamp yapmayı ve tatiline biraz daha heyecan katmayı tercih ediyor. Biz de kamp yapmayı seven ve tatilini bu şekilde değerlendirmek isteyen gezginler için Türkiye’deki 10 harika kamp alanını listeledik.

Akyaka Orman Kampı (Muğla)

Bir yanınızda deniz diğer yanınızda sessiz ve huzurlu kuytu orman. İnsanların hayallerini süsleyen doğa tablolarından fırlamışcasına bir kamp alanında tatilinizi geçirmek istiyorsanız Akyaka Kamp alanı tam da sizin istediğiniz gibi bir yer.  Akyaka’ya ilk geldiğiniz tatilinize ufak bir dinlenme sonrası keşif gezisi ile başlayın mutlaka. Sessizliğin içinde kaybolmuş bu doğa harikasını gezerken neden böyle bir tavsiyede bulunduğumuzu daha iyi anlayacaksınız.

Karagöl Kamp Alanı – İzmir

İzmir, Ege bölgesinin en gözde şehirlerinden biri. Tatilim boyunca hem şehir de vakit geçirmek istiyorum hem de doğa ile bütünleşmek istiyorum diyenler için İzmir’de yer alan Karagöl kamp alanı harika bir seçenek sunuyor. Mitolojideki Tantalos efsanesine ev sahipliği yapan yamanlar dağının eteklerinde yer alan bu harika kamp alanı sevdikleriniz ile birlikte gitmek için harika bir yer.

Bozcaada Kamp Alanı – Çanakkale

Denize yalnızca 200 metre uzaklıkta yer alan bu kamp alanı Bozcaada’nın güney kesiminde bulunuyor. Deniz, kum, güneş üçlüsü ile birlikte harika bir kamp etkinliği yapmak için de ideal olan alan arkadaş çevreniz ile gidecekseniz oldukça müsait geniş bir bölge. Çam ağaçlarının altında yakılan bir kamp ateşi edeceğiniz sohbetler paha biçilmez olabilir.

Kapadokya Kaya Camping – Nevşehir

Kaya Camping, Nevşehir’de 23 yılı aşkın süredir hizmet veren oldukça geniş bir kamp alanı. Çadır kampı yapabileceğiniz gibi geniş alanı sayesinde karavan kampı da kurabiliyorsunuz. Ayrıca Türkiye’nin en gözde turistik mekanlarından biri olan bu yerde yaz boyunca düzenlenen farklı festivallere de katılarak tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Kabak Koyu – Fethiye

Muğla’nın bir başka güzel ilçesinde daha harika kamp alanları mevcut. Fethiye’nin dillere destan güzelliğini bilmeyen yoktur sanıyorum. Denizin mavisinin bittiği yerde başlayan yeşili ayak bastığınız anda sizi büyülemeye başlıyor. Fethiye’nin güzelliği tüm dünya tarafından bilinen bir gerçek. Böylesi bir doğa harikasının kıyısında kamp yapmak ise ayrıcalık.

Uludağ Çobankaya Kamp Alanı – Bursa

Bursa’da kış sporlarının yapıldığı bölgede bir de kamp alanı bulunuyor. Bu alan pek çok kişi tarafından bilinmese de bir kez gidenlerin tekrar ziyaret ettiği bir yer. Kamp kurmak için ayrılmış geniş alan içerisinde rahatça sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz. Elbette hava koşullarını göz önünde bulundurmanız gerekecek.

Cunda Adası Kamp Alanı – Balıkesir

Balıkesir’in küçük ama bir o kadar güzel olan Cunda Adası gezginlerin popüler rotalarından biri haline geldi. Gezilip görülmeyi kesinlikle hak eden bu ada da bir de harika bir kamp alanı bulunuyor. Eşine ender rastlanan bu doğa harikası yerde güvenli ve huzurlu şekilde harika bir tatil geçirebilirsiniz.

Yenice Ormanları Kampı – Karabük

Çaycuma Havaalanına yaklaşık 90 km uzaklıkta bulunan bu alanı çok kişinin bildiğini söylemek mümkün değil. Dünyanın acil korunması gereken 100 noktası listesinde yer alan Yenice Ormanları eşsiz bir doğal yaşam alanı. Türkiye’de vahşi yaşamın devam ettiği tek yer olan bu ormanlarda, göl kenarında mükemmel bir kamp alanı bulunuyor. Doğaya gerçekten sıkı sıkıya bağlı olan gezginlerin burayı mutlaka görmesi gerek.

Gökçeada Yıldızköy Kamp Alanı – Çanakkale

Eğer tam anlamı ile gözlerden uzak, sessiz ve sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız Çanakkale’de yer alan Gökçeada Yıldızköy  Kamp alanı bunun için oldukça uygun. Bir de berrak deniz suları ile bütünleşen koy karşısında bir kamp alanı olan Yıldızköy’e geldiğinizde tatilinizin iyi gitmemesi için hiçbir neden yok.

Kaş Camping – Antalya

Antalya’nın küçük doğal cenneti Kaş’tan daha önce de bahsetmiştik. Burası yaz tatilinde doğanın, denizin ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız en elverişli alanlardan bir tanesi. Dalaman Havaalanına hem de denize olan yakınlığı ile dikkat çeken Kaş Camping özellikle arkadaş grubu ile eğlenmek isteyen gençlerin tatil adresi oluyor.

Listemizde yer alan kamp alanlarında zaman kaybetmeden harika bir tatil geçirmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com ile başlayabilirsiniz. Hemen bir otobüs bileti alın, yolculuğa başlayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin