Sıcak yaz mevsiminin günlerini sonlandırdığımız şu dönemde sonbahar mevsimi kapımızı çalıyor. Sonbahar, aşırı sıcaklardan bunalmış ancak kışın dondurucu ikliminden de çekinen gezginler için seyahate çıkmanın tam zamanı olarak görülüyor. Türkiye ise dört mevsimi de bünyesinde yaşayan bir ülke olarak yurt içinden ve yurt dışından pek çok insanın ilgi gösterdiği ülkelerden biri.

Daha önce sonbaharda Avrupa’da gezilecek yerleri sizler için listelemiştik. Avrupa’ya gitmek istemeyenler ya da fırsat yakalayamayanları da unutmuş değiliz elbette. Bu mevsimdeki tatil fırsatlarını yurt içinde değerlendirmek isteyenler için sonbahar mevsiminde Türkiye’de gezilecek yerleri sizler için listeledik. Gezileriniz esnasında konaklama ihtiyaçlarınız için Türkiye’nin her köşesindeki ucuz otelleri inceleyebilirsiniz.

Kaz Dağları – Balıkesir

En yüksek noktası Karataş Tepesi ile 1774 metre yüksekliğe ulaşan Kaz Dağları, bilinen diğer adı ile İda  Dağları Çanakkale ve Balıkesir illerimiz arasında konumlanıyor. Yeşil yapraklar henüz tam anlamı ile solmadan doğanın içerisinde adım adım karışmak isteyenler için burası sonbaharda huzurla dolu bir tatil seçeneği sunuyor. Tabiat alanı içerisinde yer alan Habitat, hayvanlar, şelaleler, akarsular şehir yaşamından kaçmak ve biraz da stres atmak isteyenler için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Cunda Adası – Ayvalık – Balıkesir

Ayvalık’ta yer alan Cunda Adası, son dönemlerde özellikle tatilini yurt içerisinde değerlendirmek isteyenlerin uğrak adresi olmuş durumda. Eğer deniz, kum, güneş üçlüsü dışında bir tatil yapmak istiyorsanız Cunda Adasına sonbaharda gitmelisiniz. Dediğimiz gibi adanın popüler bir tatil beldesi olmasının ardından yazları artık o eski sakin günlerini yaşayamıyor. Ancak nispeten sıcaklıkların azaldığı sonbahar mevsiminde hem sahip olduğu doğal güzellikleri hem de sessiz ve huzurlu ortamı ile sizleri bekliyor.

Kapadokya

Kapadokya çok uzun yıllardan bu yana Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden birisi. Binlerce hatta milyonlarca yıllık coğrafi oluşumların eşsiz bir görüntü kattığı bu bölge yılın her mevsiminde çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor elbette. Ancak yazın kırk derecenin üstüne çıkan sıcaklıklar ile bunaltıcı bir havanın hakim olduğu da kesin. Sonbaharda da güzelliğinden bir şey kaybetmeyen Kapadokya bu mevsimde de ziyaretçilere kapılarını açıyor.

Abant Gölü – Bolu

Bolu’nun güney batı bölgesinde yer alan Abant Gölü sahip olduğu eşsiz manzara ile çok uzun yıllardır sosyal medyanın en çok paylaşılan yerlerinden bir tanesi. Karadeniz iklimi altında şekillenmiş yemyeşil doğası ve temiz havası ile doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerin sonbaharda da adresi burası oluyor. Tüm stresten arınmış ve neşeniz yerinize gelmişken sonbaharın doğayı boyadığı pastel renklerde bir çok fotoğrafa imza atabilirsiniz.

Ağva –  Şile – İstanbul

Tatil için şehirden uzaklaşamayanlara yönelik harika bir adres var sırada. İstanbul’un hemen yanında olsa da doğal yapısını korumayı başarmış olan Ağva ulaşım imkanlarının gelişmesi ile birlikte son dönemin en çok ziyaret edilen noktalarından biri haline geldi. Ağva’da bisiklet turu yapabilir kendinize harika bir kamp alanı seçebilirsiniz. Elbette hava koşullarını da seyahate çıkmadan önce mutlaka dikkate almalısınız.

Trilye – Bursa

Bursa’nın Mudanya ilçesinde bulunan Trilye az bilinen bir seyahat noktası olsa da gün geçtikçe ünü yayılmaya devam ediyor. Aslında burada pek çok dizi film çekilmiş durumda  bu da bölgenin tanınmasında bir hayli yararlı oluyor. Yeşili ve mavisi ile birleşen huzurlu ortamı sonbahar mevsiminde Türkiye’de vakit geçirmek isteyenler için harika bir tatil seçeneği sunuyor.

Amasra –  Bartın

Türkiye’nin en küçük illerinden biri olan Bartın’a bağlı Amasra, muhteşem doğal güzelliğinin yanı sıra etkileyici tarihi dokusu ile de dikkat çekiyor. Ayrıca bölgenin kendine özgü yöresel lezzetleri de ziyaretçilerinin hafızalarından uzun süre çıkmayacak tatlar bırakıyor diyebiliriz. Yarımada üzerine kurulu olan bu bölge sonbahar tatiliniz için son derece uygun.

İğneada – Langoz Ormanları – Kırklareli

İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan doğanın kollarında harika bir sonbahar tatili geçirmek istiyorsanız İğneada – Langoz Ormanları tam sizlere göre. Burada dilerseniz çeşitli araçlar kiralayarak doğanın zorlu şartları ile mücadele edebilir, dilerseniz sandal kiralayarak dingin bir yolculuk yapabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük Langoz ormanı arazisinde geçireceğiniz birkaç saat bile stresten uzaklaşmanız için yeterli olacaktır.

Şavşat Karagöl – Artvin

Sosyal medyada biraz olsun gezi – seyahat platformlarını takip ediyorsanız Artvin ilimizden haberdar olmamanız imkansız. Artvin yeşilin en koyu ve canlı tonlarını sakınmadan insanlar ile paylaşan bir coğrafi bölge. Bu şehre vardığınızda bir kartpostalın içinden fırlamış gibi duran manzaralar ile sık sık karşılaşacaksınız. Doğu Karadeniz’in doğası ile tüm dünyayı büyüleyen bu şehri sonbahar mevsiminde de sizleri bekliyor. 

Nemrut Dağı – Adıyaman

Gün batımının en güzel göründüğü yer olarak kabul edilen Nemrut Dağı yılın her döneminde ziyaret uygun diyebiliriz. Kış mevsimini bu yükseklikte geçirmek alışık olmayanları hayli zorlayabilir elbette. Ancak paha biçilemez tarihi yapıları, tepe noktadan çıplak gözle izlenebilen kızıl gün batımı ile Nemrut Dağı tüm dünyadan ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başarıyor.

**Gezmek, yeni yerler görmek çok güzel… Ancak gezerken pandemi kurallarına uymayı unutmayalım… Maske, Hijyen, Mesafe önemli.

Sonbaharda gerçekleştireceğiniz yolculuklar için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin