Sonbaharda İstanbul

İstanbul, tartışmasız dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Ancak, bu güzel şehrin eksi noktaları düşünüldüğünde akla ilk olarak oldukça fazla olan nüfusu ve yoğun şekilde devam eden şehirleşmesi geliyor. Dünyanın en hareketli metropollerinden biri olan İstanbul son derece renkli  demografik yapısı, binlerce yıl boyunca şehrin manzarasını süslemiş tarihi ve kültürel değerleri ile tüm dünyadan milyonlarca insanın ilgisini cezbetmeyi başarıyor. Gene de şehir insanlarının özlem duyduğu bazı noktalar var. Son derece yoğun olan şehirleşme ile birlikte bu kalabalık şehirde insanlar biraz olsun doğanın kollarına kaçarak kendilerine huzurlu dakikalar ayırmak istiyor. Ne sıcak ne de soğuk yapısı, ağaç dallarından yavaşça süzülerek patikaları süsleyen yaprakları, rüzgarın dinlendirici sesi ile sonbahar doğanın kollarına koşmak için son derece uygun bir mevsim. Bu nedenle özellikle son yıllarda insanlar ellerine geçen kısa tatil fırsatlarında doğa ile başbaşa kalabilecekleri kamp fırsatlarını değerlendirmek istiyor. Biz de NeredenNereye.com ailesi olarak siz gezginler için sonbaharda İstanbul’da kamp yapabileceğiniz alanları sizin için kısaca listeledik. 

Kamp Çadırımı Nasıl Seçmeliyim?

İstanbul ve çevresinde yer alan kamp alanlarına bakmadan önce ufak bir detaya değinmekte yarar var. Eğer tabiatın içerisinde huzurlu ve konforlu zamanlar geçirmek istiyorsak özellikle sonbahar ve kış mevsimleri için en dikkat edilmesi gereken konu kamp için doğru çadırı seçmek diyebiliriz. Kendiniz için belirlemiş olduğunuz kamp rotası zorlu doğa koşulları ile başbaşa kalmanıza neden olabilir. Zorlu hava koşullarını geçmenin en rahat yolu ise kamp çadırınızı doğru seçmekten geçiyor. Öncelikle kaç kişilik bir ekip olacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Eğer çift olarak gidiyorsanız her çift için iki kişilik bir çadır tercihi yerinde olacaktır. Daha sonra ise özellikle sonbahar ve kış mevsimi için çadırınızın su geçirmez yüzeye sahip olduğundan emin olmalısınız. Aksi taktirde bütün bir tatili oldukça kötü koşullar altında geçirebilirsiniz. Ayrıca çadırlar için mevsimlik tercihler bulunuyor. Zorlayıcı tabiat koşulları için 4 mevsim çadır almanızı öneririz. Böylece yağmur, rüzgar, kar gibi hava koşulları karşısında sıkıntı yaşamadan kamp yapabilirsiniz. 

Beykoz – Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’un en büyük tabiat parkı olan Polonezköy Tabiat Parkı özellikle sonbahar mevsiminde mutlaka görmeniz gereken manzaralara ev sahipliği yapıyor. Yalnızca doğanın kısık sesli rüzgarlarını dinlerken şehrin gürültüsünden uzakta huzurlu yürüyüşler yapmak, burada kamp yaparak birkaç gün geçirmek şehir yaşamının yoğunluğundan bunalan bünyenize ne derece iyi gelecek tahmin edemezsiniz. Yaklaşık olarak 3000 metrekare doğal alanı kaplayan park içinde kamp yapmayı planlıyorsanız bilmeniz gereken konulardan biri de parkın çok sayıda yabani hayvana ev sahipliği yaptığı. Elbette mevsim ile birlikte dinmeyen kuş sesleri kamp süreniz boyunca sizin çalar saatiniz oluyor ve doğanın sesleri ile uyanmanızı sağlıyor. 

Kırklareli – İğneada Longoz Ormanları

İstanbul’a yalnızca birkaç saat mesafede yer alan Longoz Ormanları şehirden uzaklaşmak isteyenler için harika kamp alanları sunuyor. Haftasonu tatillerini değerlendirmek için son derece uygun bir konumda İğneada Longoz Ormanları. Sonbahar ile birlikte pastel renklere bürünen doğa ve uyandığınızda sizi selamlayan eşsiz göl manzarası ile kendinizi huzurun kollarına bırakabilirsiniz. Kamp boyunca yapacağınız doğa yürüyüşlerinde karşınıza çıkan eşsiz manzaraları ölümsüzleştirmek adına fotoğraf makinelerinizi yanınıza almayı unutmayın.

Şile – Sahilköy Kamp

İstanbul’un şehirleşmesinden uzak kalarak, oldukça yakın bir mesafede insanlara doğa ile buluşma şansı sunan Şile yıllardır küçük kaçamak yolculuklar yapmak isteyen gezginlerin bildiği bir nokta. Sahilköy tabiat alanı Şile merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta yer alıyor ve gerek İstanbul içerisinden gerekse de yurdun farklı noktalarından gelen doğa severlere kollarını açıyor. Alan içinde ister ormanın en kuytu noktalarında isterseniz de kuş bakışı manzaralara tanıklık edebileceğiniz tepelik alanlarda kamp yapabilmeniz mümkün. Ayrıca denize yakın bir konumda yer alması nedeni ile bu kamp alanı yalnızca sonbahar ayları için değil yaz ayları için de son derece uygun bir bölge. Kamp bölgesinde doğal yaşamını sürdüren onlarca farklı kuş türünü gözlemleyebilmek Şile – Sahilköy kamp alanının en ilgi çekici noktalarından bir tanesi. Doğal ortamında gözlemyebileceğiniz yabani hayvanların yanı sıra onlarca farklı bitki türünü de burada görebilirsiniz. 

Gebze – Ballıkayalar Tabiat Parkı

İstanbul’a 45 dakika uzaklıkta yer alan Kocaeli’nin ilçesi Gebze mükemmel bir haftasonu tatili için sizleri bekliyor. Gebze merkezinden 8 km uzaklıkta Tavşanlı Köyü’ne sadece 1 km uzaklıkta yer alan Ballıkayalar Tabiat Parkı ziyaretçilerine harika yürüyüş yolları sunuyor. Bu kamp alanının en güzel yanlarından biri de tırmanış yapmak isteyen gezginler için etrafı kayalık alanlarla çevrili olmasından dolayı harika alanlar sunuyor. Ballıkaya Tabiat Parkı İstanbul ve çevresinden gelen dağcılar, kendilerine harika tırmanış rotaları belirliyor. 

Belirlediğiniz tüm tatil rotaları için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin