Türkiye, sahip olduğu doğal güzellikler ve ülkenin her bir yanına dağılmış olan kadim kültürel mirasları nedeni ile bir seyahatsever için harika fırsatlar sunan bir ülke. Ülkenin başından sonuna çeşitli vasıtalar ile ulaşım sağlamak ise günümüz şartlarında oldukça kolay diyebiliriz. Durum böyle olunca da bizler için tatillerimizi değerlendirebileceğimiz harika kaçamak noktaları sunuyor. 

Doğa her mevsim güzel elbette… Bir ülkenin doğal güzelliklerine en yakından tanıklık edebileceğiniz bölümler ise hiç şüphesiz ülke yönetimi tarafından koruma altına alınmış olan milli parklar olarak karşımıza çıkıyor. İçerisinde yer aldığımız sonbahar ve kış mevsiminde doğa bizlere solgun renklerin büyüleyici tablosunu çiziyor. Sonbahar bu yıl biraz uzun sürdü, Aralık ayında olmamıza rağmen henüz kış tam olarak gelmiş değil… Tabiatın hüzünlü renkler ile boyadığı olağanüstü manzaralara tanıklık edebileceğiniz Türkiye’nin en güzel milli parklarını NeredenNereye.com ailesi olarak sizler için kısaca derledik. 

Yedigöller Milli Parkı – Bolu

Kameranızı elinize alın ve doğanın oldukça cömert davrandığı bu manzaranın tadını çıkarın. Karadeniz’in gözde noktalarından biri olan Bolu’da yer alan Yedigöller Milli Parkı içerisinde “kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, kavak, köknar, fındık, ıhlamur, dişbudak” gibi ağaç türlerine ev sahipliği yapıyor. Sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte yapraklarını birbirleri ile ahenkli şekilde farklı renklere bürüyen bu ağaçlar ziyaretçilerinin hafızalarından uzun süre çıkmayacak manzaralar oluşturuyor. Gezinizi ölümsüz hale getirmek için oldukça fazla sayıda fotoğraf çekme şansınız olacak. Sonbaharda yapraklarını dökmeye başlayan ağaç, usul bir sessizliğe bürünen göl ve bunlara eşlik eden bir gökyüzünü kadraja sığdırmak ise tamamen sizin yeteneğinize kalıyor. 

Kazdağı Milli Parkı – Balıkesir

Balıkesir özellikle son dönemlerde giderek daha fazla ziyaretçi ağırlamaya başlayan seyahat severlerin uğrak noktalarından bir tanesi. Gerçekten kendine özgü doğası ile dikkat çeken ve insanı huzurla dolduran şehirlerimizden biri olduğunu söylemek gerek. Balıkesir’de yer alan Kazdağı Milli Parkı ise şehrin tabiat harikalarını bir arada görmek için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Tatili sırasında kelimenin tam anlamı ile doğanın içerisinde kaybolmak isteyen gezginler için Kazdağı Milli Parkı yeşilin bütün tonlarını sakınmadan sunuyor. Elbette bölgeye sonbahar ya da kış mevsiminde gitmek istiyorsanız doğa koşullarının daha zorlayıcı olduğunu ve ağaçların baharın canlı rengi yeşili taşımak yerine daha solgun renklere büründüğünü söylemek gerek. Ancak bu kameranız ile harika manzaraları ölümsüzleştirmek için harika bir fırsat sunuyor. 

Küre Dağları Milli Parkı – Kastamonu – Bartın

Karadeniz’in bu saklı cenneti taşıyla, toprağıyla renk renk bitkileri ile gözlerinizi kamaştıracak bir güzelliğe sahiptir. Hepimizin bildiği gibi her mevsim ülkemizin en çok yağış alan noktası olan Karadeniz insanların hafızasından uzun süre çıkmayacak doğa harikalarına sahip olması ile ünlü bir bölgemiz. Bu nedenle yıl içerisinde yurt içinden ve yurt dışından binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Özellikle büyük şehirlere olan yakınlığı nedeni ile dikkat çeken Küre Dağı Milli Parkı son dönemin en çok ziyaretçi alan Karadeniz seyahat rotalarından bir tanesi. Yeşilin hemen hemen her tonunu bulabileceğiniz bu devasa milli park içerisinde harika kareler yakalamak ise tamamen sizin yeteneğinize kalıyor. 

Altındere Vadisi Milli Parkı – Trabzon

Daha önce de belirttiğimiz gibi Karadeniz doğanın bize sunduğu harikaları gözlemlemek için inanılmaz bir bölge. Trabzon, Osmanlı döneminden bu yana kendine hayran bırakan doğal güzelliği ile ünlü bir şehrimiz. Şehzadelerin eğitim amacı ile yollandığı bu şehir aynı zamanda şehzadeler şehri olarak anılıyor. Trabzon’un en önemli turistik noktalarından biri olan Sümela Manastırı’nı da içerisine alan Altındere Vadisi Milli Parkı ise mutlaka görülmesi gereken bir doğa harikası. Yeşilin hemen hemen her tonunu rahatlıkla görebileceğiniz bu park içerisinde huzur dolu bir gezintiye çıkmak üzerinizdeki stresi atmanızda oldukça etkili olacak. 

Köprülü Kanyon Milli Park – Antalya

Kuzeyde yer alan Karadeniz topraklarından bahsettikten sonra şimdi de güneye iniyoruz. Antalya’da yer alan Köprülü Kanyon Milli Parkı doğada sakin bir yürüyüş yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız noktalardan bir tanesi. İçerisinde binlerce renkli bitkiler, ağaçlar, akarsular olan bu milli park sadece yerli turistin değil Antalya’da tatilini geçiren yabancı turistlerin de gözde noktalarından bir tanesi. 

Uludağ Milli Parkı – Bursa

Özellikle kış mevsiminin en gözde tatil rotalarından biri olan Uludağ, içerisinde bulunan milli park ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Kış mevsiminde gidenler soğuk hava nedeni ile biraz zorlanabilir ancak bölgenin özellikle kış mevsiminde harika manzaralara tanıklık ettiğini de söylemekte yarar var. Soğuk havada enfes doğa manzarasına karşı içtiğiniz sıcak içeceklerin de tadı bir başka oluyor doğrusu. Bitki örtüsü bakımından son derece zengin olan bu parkı sessiz ortamında rahatsız edilmeden gezebilirsiniz. 

Ilgaz Dağı Milli Parkı – Kastamonu – Çankırı

Özellikle kışın oldukça güzel olan bu Milli Park sizlere karın ağaçlar üzerindeki o müthiş görüntüsünü tattıracaktır. Beyazın tonlarını tek tek çekip şahit olabileceğiniz bu milli park fotoğraf arşivinize büyük bir katkı sağlar. Karadeniz’in büyüleyen doğal güzelliklerinin bir araya toplandığı bir alan diyebiliriz. Görece olarak büyük şehirlere daha yakın bir konumda olduğu için ulaşım sağlaması da daha kolay.

Türkiye’nin en güzel milli parklarına en kısa sürede ulaşım sağlamak için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. NeredenNereye.com tüm Türkiye’ye sağlıklı ve mutlu günler diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin