Takvim yaprakları birbiri ardına ilerlerken mevsimler de değişiyor. Bu yıl için yaz mevsiminin geçtiğimiz yıllara nazaran biraz geciktiğini söylemek gerek. Ancak önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları giderek artacak. Yaz mevsimi hava sıcaklıkları ile birlikte doğanın yeşerme sürecine tanıklık edebilmemize olanak sağlayan bir mevsim. Dört mevsimin belirgin şekilde yaşandığı ülkemizde her mevsimde ziyaret edebileceğiniz harika rotalar bulunuyor. Bugün sizler için yazın gelişini kutlayabileceğiniz harika rotaları derledik.

Edirne

Ülkemizin Batı Trakya bölümünde yer alan Edirne, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir ilimiz. Hıdırellez etkinlikleri dâhilinde bu yıl düzenlenen eğlence ile dikkat çeken şehir her zamankinden daha fazla turist ağırladı diyebiliriz. Kakava Festivali olarak adlandırılan eğlence sırasında insanlar ülkemizin bir nebze unutulmuş köşesini yeniden keşfettiler. Osmanlı döneminin önemli kentlerinden biri olan Edirne başta Mimar Sinan tarafından yapılan eserler olmak üzere çok sayıda tarihi değere ev sahipliği yapıyor. Göz alabildiğince uzanan tarım alanlarını geçtikten sonra kentin korunmuş yeşil alanlarını görebiliyorsunuz. Elbette Edirne topraklarına kadar gelmişken meşhur tava ciğerini de tatmadan dönmek olmaz.

Kaş

Türkiye’de turizm anıldığı zaman akıllara ilk gelen şehrimiz olan Antalya’da yer alan Kaş, her geçen gün popülerliğini arttırıyor. Yaz mevsiminde yapılacak bir tatil için enfes bir rota olan bu bölge denizin, güneşin ve doğanın tadını çıkarmak için gerçekten harika. Kaş gelişmeye devam ettikçe bölgede yapılanma artıyor olsa da hala kendine özgü doğası içerisinde huzurlu vakitler geçirmeniz için ideal. Göz alabildiğince uzanan meşhur Kaputaş Plajı, Kaş’ın en dikkat çekici noktalarının başında geliyor. Bölgede son yıllarda Akdeniz mutfağının birbirinden enfes lezzetlerini çekinmeden deneyimleyebileceğiniz çok sayıda restoran da açılmış durumda. Eğer vize probleminiz yoksa Kaş gezinizden sonra Yunanistan’a geçiş yaparak hem yurt içi hem de yurt dışı tatili yapmanız mümkün.

Cunda

Hazırlardan uzun süre silinmeyecek olan manzaralara tanıklık edebileceğiniz Cunda, Balıkesir içerisinde yer alıyor. Bölgede Rumların yaşamış olduğu dönemden kalan taş sokaklar ve şirin taş evler oldukça şirin duruyor. Cunda’ya giderseniz 1873 yılında yapılan ve şu an da Rahmi Koç Müzesi olarak kullanılan Taksiyarhis Kilise’sini gezmeden, Girit mutfağının birbirinden leziz yemeklerini tatmadan dönmek olmaz elbette. Çınarlı Camii gene Cunda’nın görülmesi gereken noktalarından bir tanesi. Önceleri çok daha kısıtlı imkânlara sahip olan Cunda Adası zamanla gelişim göstererek daha fazla ziyaretçiye kapılarını açmaya başladı. Bu durum sessizlik ve huzur arayanları pek memnun etmese de bu küçük ada Türkiye’nin kendine özgü güzellikleri ile yazın gelişini kutlayabileceğiniz en harika noktalarından bir tanesi.

Kaz Dağları

Büyük şehirlerin insanı yoran kalabalığından ve kaosun getirmiş olduğu stresten kaçmak isteyenler Kaz Dağları bilhassa Adatepe köyü son derece uygun bir seyahat rotası. Öyle ki, doğanın gözbebeği olan bu alanda yeşilin ve mavinin huzurlu tonları ile saatlerce yürümek, içe dönmek insana son derece iyi geliyor. Sevdiklerinizle birlikte göz alabildiğince uzanan patika yollarda zamanın nasıl geçtiğini anlamadan harika doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Kaz Dağları ülkemizin oksijen miktarı en yüksek alanlarından bir tanesi. Temiz havanın tadını çıkarırken bir yandan da doğal yaşamın nedenli hareketli olduğunu yakından gözlemleyebilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya, Türkiye’nin tartışmasız en ilgi çekici coğrafyalarından biri. Bu nedenle yalnızca yaz aylarında değil, yılın her döneminde ziyaret edilebilecek bir seyahat rotası. Ancak kış aylarında sıcaklıklar bir hayli düştüğünden bazı ziyaretçiler için uygun olmayabilir. Kapadokya’da binlerce turist ile beraber bölgenin binlerce yıllık egzotik coğrafyasını keşfedebilir, romantik bir balayı tatili geçirebilir, arkadaşlarınızla tarihin izlerini yerinde gözlemleyebilirsiniz. Balon turları ile bölgeyi kuşbakışı keşfetmek artık Kapadokya’nın vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda. Bölgenin yeraltı şehirleri her yıl dünyanın farklı noktalarından binlerce turiste kapılarını açıyor. Yazın gelişi ile birlikte bu kafileye katılmamanız için hiçbir neden yok.

İzmir

Türkiye’nin en büyük kentlerinden biri olan İzmir, Ege’nin incisi olarak kabul ediliyor. Ege’nin canlanan doğasını keşfetmek, hareketli bir şehrin sokaklarında kaybolmak ve Ege mutfağının hem sağlıklı hem de leziz yemeklerini ustalarının ellerinden deneyimlemek için yaz aylarında İzmir sizlere kapılarını açıyor. İzmir’e kadar gitmişken kalış sürenizi biraz uzun tutup Seferihisar’a, Sığacık’a ve hatta Urla’ya da mutlaka uğramak yerinde bir karar olacaktır. İzmir ziyaretinizi biraz uzak tutarak şehri keşfetmek ve farklı etkinliklere katılmak tatilinizden çok daha fazla keyif almak için yerinde olacaktır.

Bodrum

Bodrum’u uzun uzadıya anlatmak gerekli mi? Türkiye’nin Muğla ilinde yer alan Bodrum onlarca yıldır yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Son zamanlarda yapılanma artmış olsa da konaklama imkânları, eşsiz doğası, sayısız plajı, denizi ve çok daha fazlası ile tam bir tatil cenneti. Yazın kıpır kıpır havası ile enerjinizi atabileceğiniz gece hayatı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Yüzlerce yıldır ayakta duran Bodrum Kalesi, bölgede keşfedebileceğiniz tarihi noktalardan yalnızca bir tanesi. Bodrum’da yapabileceğiniz birçok etkinlik bulunuyor. Bu nedenle tatiliniz boyunca sıkılmadan elinizin altında bulunan farklı birçok alternatifi değerlendirerek bolca keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Çamlıhemşin

Yaz turizmi söz konusu olduğunda rotalarımızın çoğunluğunu Ege ve Akdeniz kıyıları oluşturuyor. Ancak özellikle son on yılda bir hayli gelişim gösteren Karadeniz turizmini de atlamamak gerek. Elbette yeşilin sembolü haline gelmiş olan Karadeniz’de en sık rastlayabileceğiniz etkinlikler arasında yayla ziyareti geliyor. Şehrin stresinden kaçarak kendinizi doğanın kollarına düşünmeden bırakmak için bundan daha bir alan bulmak zor. Rize’deki Çamlıhemşin Yaylası yalnızca ülkemizden değil dünyanın farklı noktalarından da çok sayıda turiste kapılarını açıyor. Yükseltisi oldukça fazla olan bu yemyeşil yaylaya çıktığınızda insanların neden tatil rotası olarak burayı seçtiğini çok daha iyi anlıyorsunuz. Sevdiklerinizle birlikte yazın kavurucu sıcaklarından kaçarak rahat nefes alabileceğiniz ve tüm stresinizden kurtulabileceğiniz bu bölge yaz aylarında ziyaret etmek için son derece ideal.

Yazın keyfini çıkarabileceğiniz en harika rotalara en kısa sürede ulaşım sağlamak için Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin