Hepimizin bildiği üzere Türkiye’nin 7 farklı coğrafi bölgesi bulunuyor. Ülkemiz diye söylemiyoruz, her bölgenin kendine has özellikleri vardır ve insanlar üzerinde muazzam etkiler bırakabilirler. Ancak söylemeden geçmek olmaz, aralarında Ege Bölgesinin ayrı bir yeri vardır desek yalan olmaz sanırım.  Ege Bölgesi, denizi, kumu, güneşi, tarihi ile bir kez ziyaret edenin aklından bir daha kolay kolay çıkmaz.  En güzel yanlarından biri ise kesinlikle bir kere gittiğinizde, sizi kollarında sağladığı huzur ile kendine bağımlı hale getirmesi.  Elbette bunun kötü anlamda bir bağımlılık olduğunu söylemek mümkün değil. Ege’yi yeniden ve yeniden ziyaret etmek ne kadar kötü olabilir ki? Bence her fırsatı değerlendirmek yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri. Peki, Ege’yi bu kadar huzurlu ve huzuru miktarınca da çekici hale getiren nedir? Bizce, sizleri Ege kıyılarına bağımlı hale getirecek yedi nedeni listeledik.

1 . Cunda Adası ve Muhteşem Ege Mutfağı

Aslında Cunda Adası’nın ne kadar muazzam bir tatil mekanı olduğunu daha önceki yazılarımızda anlatmıştık. Bunun için üzerinde fazla durmaya gerek yok diye düşünüyoruz. Cunda Adası küçük ancak verdiği huzur ile insanın hafızasından kolay kolay çıkmayan bir doğa harikası. Eğer bir kez olsun bu sevimli adaya yolunuz düşmüşse ne demek istediğimizi çok iyi anlıyorsunuz demektir. Deniz kıyısında, güneşin kızıla boyadığı bir gökyüzü altında kendine özgü şirin restoranlarda taze deniz ürünleri ile hazırlanmış mezelerde kendinizi kaybetmek sizlere tahmin edemediğiniz kadar iyi gelecek. Bunların yanı sıra sağlıklı lezzetleri ile ünlü Ege mutfağı var ki, bu konuda pek tartışmaya gerek yok. Doğadan, saf ve temiz ürünlerin usta ellerde özellikle de zeytinyağı eşliğinde sunulması ile oluşan bu yemek kültürü hem lezzetin hem de sağlığın bir arada bulunduğu harika bir mutfağı oluşturuyor. En taze sebze ve meyveler ile hazırlanan yemekler bir yandan göz zevkinizi dolduruyorken diğer yandan damak tadınıza hitap ediyor.

2 . Doğada ile Başbaşa Kalmak Size İyi Gelir

Gelin şunu kabul edelim, genlerimizde stres yok ya da bizlerin trafik içinde kaybolmaktan hoşlanmak gibi bir genimiz de yok. Belki alıştığımız şehir yaşamından vazgeçmek pek çoğumuz için mümkün değil ancak şu bir gerçek ki; aniden bastıran bir doğaya ve huzura dönüş güdüsü hepimizde mevcut. İnsan göğe yükselen devasa ürkütücü binalar yerine, parlak mavi bir gökyüzüne uzanan yemyeşil ağaçların gölgesini tercih ediyor. İşte bunu en güzel yaşayabileceğiniz yerlerden birinin Ege kıyıları olduğunu bir kez gittiğinizde çok daha iyi şekilde anlıyorsunuz.

3 . Kaz Dağları’nın Eteklerine Yayılmış Köyler…

Doğaya tutkun bir gezgin için Kaz Dağlarını gezmek başlı başına bir ayrıcalık. Ege’nin sıcak, misafirperver halkının kurduğu köyler ise Kaz Dağlarının eteklerine serilmiş durumda. Tabiatın burada insanlara sunduğu nimetlerin yanında bir de küçük ve huzurlu yerleşkelerde sıcacık yöresel lezzetleri yediğinizde geldiğiniz yere hiçbir zaman dönmek istemeyebilirsiniz. Bize sorarsanız erken kalkın, saatinizi güneşin doğuşu ile başlatın ve ince patikaları takip ederek bütün köyleri tek tek gezin. Ancak benim vaktim kısıtlı, böyle bir yolculuğu da çekemem diyorsanız, “Adatepe, Çamlıbel, Tahtakuşlar” gibi köyleri mutlaka ziyaret edin.

4 . Belki de Denizin Ne Demek Olduğunu Burada Anlayacaksınız

Suları bulanmamış berrak bir denizin huzurlu gecelerimizde gördüğümüz rüyalardan bize bir armağan olabilir. Özellikle de sıcak yaz ayları boyunca güneşin bizlere biraz hoyrat davranmasıyla nereye kaçacağımızı bilemediğimiz sıcak havalar için muazzam bir sığınak olur deniz. Ancak insanların her yerde kendilerine bırakılan mirasa hakkıyla sahip çıktığını söylemek pek de mümkün değil. Ege kıyıları boyunca uzanan, kendimizi sularıyla ile buluşmaktan alıkoyamayacağımız birçok sahil ise Ege kıyılarında bizleri bekliyor.

5 . Sosyal Medya Hesaplarınız için Eşsiz Manzaralar

Gezgininin temel amacı keşfetmek üzerine kurulmuştur. Ancak özellikle teknolojinin artık elimiz, ayağımız gibi bir uzvumuz haline gelmesi ile birlikte bazı alışkanlıklarımızdan kopamıyoruz. Sosyal medya bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Artık her gittiğimiz yerden beğeni rekorları kırmak amacı ile harika manzara fotoğrafları paylaşmak insanların vazgeçemeyeceği bir alışkanlık haline geldi. Siz de bu takıntıdan mustarip iseniz o zaman Ege’de sizler için müjdeli haberler bütünü bekliyor diyebiliriz. Çünkü adım başı eşsiz fotoğraf kareleri yakalamak için fırsatınız olacak.

6 . Sadece Doğanın Değil, Tarihin Kokusunu da Alabileceğiniz Bir Yer

Deniz, kum, güneş ve bunlarla paralel uzanan eşsiz güzellikte sınırsız manzara seçeneği aslında Ege kıyılarının müptelası olmak için yeterli. Ancak siz gene de farklı nedenler arıyorsanız sizin hemen listeye bir yenisini ekliyoruz. Böylesine güzel bir bölgenin tarihi boyunca tek başına bırakıldığını düşünmediniz değil mi? Düşünmeyin! Ege Bölgesi sahip olduğu onca güzellikle geçmişinde de farklı medeniyetleri bünyesinde ağırlamayı başarmış. Bunun sonucunda ise günümüze harika miraslar alarak günümüze ulaşmış. Doğaya ile bütünleşmenizi tamamladıktan sonra yeter bu kadar deyip birazcıkta tarihin tozlu sayfalarını aralamak istiyorsanız, yolunuzun üstünde Efes Antik kenti gibi bir dünya mirasını ziyaret edebilirsiniz.

7 . Bir Tatlı Huzur Almaya Geleceğiniz Harika Bir Yer

Huzur, huzur ve gene huzur… Şehir  yaşamı içerisinde belki de en çok ihtiyacını hissettiğiniz ögelerden bir tanesi. Hal böyle olunca insan bir kez tadını aldığında bırakması gerçekten zor oluyor. Endişeye mahal yok! Pek de uzakta olmayan yerlerde, sakin bir Ege kıyısında kesinlikle doğanın huzurlu kollarını bulabilirsiniz. Ancak uyarması bizden, bu ayrıcalıktan vazgeçip şehir yaşamına dönmek gerçekten zor oluyor.

En kısa zamanda Ege kıyılarını fethetmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun otobüs biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin