Takvimlerimiz her ne kadar kış aylarını gösteriyor olsa da tatil planları kısa süreli yapılmıyor. Ülkemizin kuzeyinde yer alan Karadeniz Bölgesi, tüm dünyada yeşilin her tonunu insanlara sergilemesi ve muhteşem doğal güzellikleri ile ünlü. Bu mevsimde biraz soğuk olsa da özellikle bitmek tükenmek bilmeyen yaylaları ile dünyaca ünlü. Bu nedenle her yıl dünyanın farklı köşelerinden binlerce insan yaylalarda tatil yapmaya geliyor. Özellikle son yıllarda yapılan turizm çalışmaları ile birlikte Karadeniz’in incisi diyebileceğimiz Rize şehrimiz turizm alanında son derece parlak zamanlar geçiriyor diyebiliriz. 

Rize, Karadeniz Bölgesinin en popüler seyahat noktalarından biri ve bu özelliğini uzun yıllar boyunca koruyacağa benziyor. Şehir, yaylaları, gölleri, ormanlık alanları, mesire yerleri dünyanın dört bir köşesinden insanı kendine hayran bırakıyor. Rize meşhur yaylaları ile özellikle ilkbahar ve yaz mevsiminde son derece kalabalık oluyor. Bu dönemde şehirde yapılabilecek en güzel etkinliklerden biri de sevdiklerinizle birlikte doğanın huzurlu kollarında enfes bir kamp yapmak. Önümüzdeki dönemde planlarında Rize seyahati olan ziyaretçilerimiz için bu sevimli şehrimizin en harika kamp alanlarını kısaca listeledik. 

Ayder Yaylası 

Ayder Yaylası ve Rize isimleri günümüzde birbiri ile özdeşleşmiş durumda diyebiliriz. Bunda en büyük etkinin sosyal medya kullanımı ile birlikte eşine ender rastlanan manzaraların belirli platformlarda fazlası ile beğenilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Rize’nin Çamlıhemşin bölgesinde yer alan Ayder Yaylası, şehir merkezine 85 km uzaklıkta bulunuyor. Yemyeşil doğası ile insanları büyüleyen bu alana toplu taşıma ya da özel aracınız ile ulaşım sağlamak mümkün. Yayla boyunca uzanan Ladin ve Kayın ağaçları yeşil bir denizi andırıyor. Yaylaya ayak bastığınızda karşılaştığınız bu huzurlu manzara burada vakit geçirmek için sizi ikna etmeye yetiyor diyebiliriz. 

Ayder Yaylası, popüler olmasının ardından turizm alanında pek çok yatırım aldı. Bu nedenle yayla çevresinde farklı konaklama tesisleri bulmanız mümkün. Ancak sevdiklerinizle birlikte çadır kampı yapmanız için de son derece geniş bir alana sahip. Kış mevsiminde yüksekliğinden ötürü fazlası ile soğuk olsa da yazın kavurucu sıcaklıklarından kurtulmak ve serin havada eğlenmek isteyenler için harika bir kaçamak noktası oluşturuyor. 

Gito Yaylası 

Gito Yaylası, Rize şehir merkezine 83 km uzaklıkta bulunuyor. Tıpkı Ayder Yaylası gibi son dönemde yıldızı parlayarak şehrin en popüler noktalarından biri olmuş durumda. Ancak, yapılaşmanın daha az olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden insanlar tarafından tam anlamıyla doğa ile iç içe bir çadır kampı yapmak için kullanılıyor. Sahip olduğu manzara ile daha ayak bastığınız anda sizi kendine hayran bırakan bu yayla ziyaretçiler tarafından yaz aylarının favorisi olarak görülüyor. Yazın en sıcak döneminde dahi sıcaklık ortalamasının altında kalan bu yemyeşil alan serin bir kaçamak noktası diyebiliriz. Üstelik, yaz mevsiminin yeşili kurutan etkisi burada hiç görünmüyor. Yeşilin her tonunu görmek mümkün. Bahar mevsiminde de çadır kampı yapmak için son derece uygun. Zamanlama konusunda tercih tamamen size kalıyor. Dikkat etmeniz gereken nokta ise eğer ilk kez kamp etkinliğinde bulunacaksanız, tecrübeli birinden destek almanız gerektiği. Çünkü yerleşimden uzak olan bu alanda kolay kolay bir şeyler bulmak mümkün değil. Bu nedenle seyahatten önce ihtiyaçlarınız tamamını kapsayan bir hazırlık yapmanız gerekiyor. 

Pokut Yaylası 

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Pokut Yaylası merkeze 85 km uzaklıkta yer alıyor. Hem özel aracınız hem de toplu taşıma ile yaylaya ulaşım sağlamak mümkün. Rize’nin popüler noktalarından biri olan Pokut Yaylası, son yıllarda giderek daha kalabalık bir hal almaya başladı. Rize’nin en yüksek noktalarından biri olması nedeniyle yaz mevsiminde son derece serin olması nedeniyle gelen turistler kadar yerel halkta yaylada konaklıyor. Rize’nin sıcak kanlı insanları ile kaynaşmak, farklı insanlar tanımak için harika bir fırsat diyebiliriz. Böylece seyahatiniz sırasında Karadeniz mutfağının en leziz yöresel lezzetlerini de ustalarının ellerinden deneyimleyebilirsiniz. 

Kaçkar Dağları Milli Parkı 

Karadeniz’in zirvesi olarak bilinen Kaçkar Dağları Milli Parkı oldukça geniş bir alanda sahip. Şehir merkezinde 113 km uzaklıkta bulunan alana ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Milli Park içerisinde çok sayıda yayla, göl, vadi, şelale ve akarsu bulunuyor. Bu nedenle doğa yürüyüşünü sevenler için dünyada eşine ender rastlanan alanlardan biri diyebiliriz. Doğa severlerin favori alanlarından biri alan park, yaz ya da kış fark etmeksizin ziyaretçi alıyor diyebiliriz. Bu nedenle farklı gruplar ile park içerisinde yer alan etkinlik alanlarında kaynaşabilir, birlikte farklı etkinlikler de bulunmanız da mümkün.  Kuş gözlemciliği, kampçılık, tırmanış, fotoğrafçılık gibi aktiviteleri de kampınız esnasında yapabilirsiniz. Kampçılar için birçok hizmet sunan parka giriş için ve kamp için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. 

Huser Yaylası 

Huser Yaylası, sizleri kelimenin tam anlamı ile bulutların üzerine taşıyor diyebiliriz. Şehir merkezine 95 km uzaklıkta bulunan Huser Yaylası, Rize’nin zirvesi olarak tanımlanıyor. Kaçkar Dağları’nda bulunan bu yayla alanı son derece yüksek olması nedeniyle sıcaklık seviyesi bir hayli düşük. Bu nedenle çok sayıda insan tarafından yazın kavurucu sıcaklarından kaçmak ve sevdikleri ile birlikte yemyeşil doğanın kollarında unutulmaz bir kamp tatili yapmak için tercih ediliyor. 

Huser Yaylası ziyaretçiler tarafından özellikle gün doğumu manzarası mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri olarak tanımlanıyor. Sahip olduğu yükseklik nedeniyle bulutların tepesinden bir doğa manzarasına tanıklık edebilme olanağı sunması bunu doğrular nitelikte. Ancak, acemi kampçılar için bir uyarıda bulunmak şart. Alan içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz neredeyse hiçbir tesis yok. Bu nedenle kamp tatiliniz için ihtiyacınız olabilecek her şeyi yanınızda getirmeniz gerekiyor. 

Rize’nin muhteşem kamp alanlarına, yaylalarına, ormanlarına en hesaplı şekilde ulaşım sağlamak için en uygun Rize otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin