“Hayattan kaçmak için değil hayatı kaçırmamak için yolculuğa çıkın.”

Evet, bir çok insanın uzun zamandır beklediği tatil kapımıza geldi. Malumunuz 25 Haziran günü Ramazan bayramının ilk günü. 23 Haziran Cuma gününden sonra çalışan insanlar için dört günlük bir tatil başlıyor. Bayram tatilleri kısa olsa da şehrin keşmekeşinin içerisinde kalan insanlar için harika kaçış fırsatları yaratıyor. Bu nedenle yıl içerisinde en çok beklenen zamanlardan bir tanesi. Kültürümüzün bir parçası olarak bayramlarda yakınlarımızı ziyaret etmek bizler için oldukça önemli bir unsur. İl  dışına yolculuk gerçekleştiren milyonlarca insan ile birlikte şehir adeta boşalıyor diyebiliriz. Birçok insan ise akraba ziyaretlerini es geçerek ülkenin yada dünyanın farklı noktalarına kısa tatiller düzenliyor.

Dört günlük bayram tatili boyunca kendinize güzel ve huzurlu bir rota çizebilirsiniz. Yıl içerisinde yoğun geçen çalışma yaşamının bedeninizde ve zihninizde bıraktığı ağır yükü üzerinizden atmak için huzur dolu sakin köşelere kaçmak sizin elinizde. Bu kısa tatili gerçekten iyi değerlendirmek gerekiyor. Düşünmek için pek fazla fırsat bulamayanlara bizden dev hizmet. Sizler için dört günlük bayram tatilinde gidebileceğiniz dört harika yeri listeledik.

Güzelliğini Saklayan Mütevazı Erdek

Kısa bir bayram tatili için Marmara bölgesinden fazla uzaklaşmayı düşünmeden sakin ve huzurlu bir ortamda tatil geçirmek isteyenler için harika fırsatlar sunan bir noktadır. Yıllardır çok populer olmasa da aile ile birlikte çıkılan tatillerin vazgeçilmez adresi olarak bilinmektedir. Marmara bölgesinden fazla uzaklaşmadan kısacası yol derdi çekmek istemeyenler için ekonomik tatil fırsatları sunmaktadır Erdek. Bu bölge yapılanmanın fazla olmadığı doğal güzelliklerin ise kendini çekinmeden sergilediği oldukça huzurlu bir tatil noktasıdır. Erdek’te bayram tatiliniz boyunca konaklamak için otelleri yada küçük, ekonomik ve kaliteli hizmet sağlayan pansiyonları kullanabilirsiniz. Hazır yaz da gelmişken denize girmeden bir tatil olmaz diyorsanız sakın endişelenmeyin. Çünkü Erdek’te denize girebileceğiniz yirmiye yakın plaj bulunuyor. Eğer ben ailem ile birlikte kalabalıktan uzak, rahat ulaşabileceğim huzurlu bir nokta arıyorum derseniz 15-20 dk kadar uzaklıkta bulunan Ocaklar Köyü yada Narlı Köyü’nün plajları tam sizlik.

Birazcık uzaklaşalım diyenler için Kıbrıs

Ben bu tatilde birazcık uzaklara gitmek istiyorum ancak öyle çok da açılmanın bir lüzumu yok diyenler için harika bir yer Kıbrıs. Kavurucu sıcaklarını ferahlatan Akdeniz kıyılarında geçirebileceğini eşsiz yerlerden bir tanesi. Kıbrıs’a gitmek için internet üzerinden birçok seyahat firması ile anlaşma sağlayabilirsiniz. Şimdiden bayram tatili için oldukça uygun tatil paketleri hazırlanmış durumda. Gitmişken güneşin batımını tüm çıplaklığı ile gözlerinizin önüne serecek Girne Limanı’na uğramayı unutmayın derim.

Ege ikliminde bir bayram için Cunda Adası

Hazır yaz da gelmişken Ege’nin insanın için ısıtan ikliminin tadına bakmamak olmaz diyorsanız Cunda adası size harika bir tatilin kapılarını açabilir. Kendi şahsına münhasır yapısı ile son zamanlarda bir çok insanın tatil için tercih ettiği bir yer haline gelen bu şirin mi şirin Ege adasını ziyaret etmenizi mutlaka tavsiye ederim. Hazır Cunda Adası’na kadar gitmişken Ege mutfağının damla sakızlı lezzetlerinin de tadına bakmayı kesinlikle unutmayın. Aradığınız huzuru Cunda Adası’nın kollarında yakalayabilirsiniz.

Deniz, kum ve güneşten daha fazlasını isteyenler için Side

Yazın rahatça gezebileceğim bir tatil fırsatı ayağıma geldi, bunu değerlendirirken birazcık da tarihin tozlu sayfalarına dalmak isteyenler için harika bir tatil noktasıdır Side. Hem çok güzel bir denizi hem de harika plajları bulunan bu yerde bulunan ünlü antik şehir ile birlikte tarihin saklı odalarını da dolaşabilirsiniz. Antalya’nın şirin bir beldesi olan Side’de konaklama imkanları da bir hayli geniş. Oldukça uygun fiyatlara kaliteli hizmet sağlayan konaklama tesislerinde eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz.

Bayram tatilinizi değerlendirmek için listemizde yer alan yada çok sizin belirlediğiniz herhangi bir rotaya en hızlı şekilde varmak için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden otobüs yada uçak biletlerinizi satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin