Malumunuz, bu yıl Türkiye’nin ve Dünya’nın gündeminden Koronavirüs (COVID-19) salgını düşmüyor. Hepimizin oldukça zor zamanlardan geçerek atlatmaya çalıştığımız bu pandemi dönemi yaşam biçimlerimizi salgına göre şekillendirmemize neden oldu. Dünya genelinde geçerliliği kanıtlanan bir aşı bulunmadan bu etkilerden tam anlamı ile kurtulmak da ne yazık ki pek mümkün görünmüyor. 

Bu süreç içerisinde Türkiye’de en çok dikkat çeken noktalardan birisi ise düğünler. İnsanlar hayatlarının dönüm noktalarından biri olan bu etkinlikten pandemi nedeni ile vazgeçmek istemiyor. Elbette güzel bir düğün her çiftin hakkı ama olağanüstü zamanlardan geçiyoruz. Bu sebeple Eylül ayının başlaması ile düğünlere de bazı kısıtlamalar getirildi, çünkü sağlığımız her şeyden önemli.

Düğünler kısıtlı olsa da henüz balayı yada tatil rotaları için bir kısıtlama söz konusu değil. Balayından vazgeçmek istemeyen çiftler için Türkiye’deki en iyi balayı rotalarını belirledik. Kalabalıklardan uzak, başbaşa dinlenebileceğiniz yerler mevcut. Yine de hangi ortamda olursanız olun Maske ve Sosyal Mesafenize dikkat etmenizi öneriyoruz.

Datça 

Ege tartışmasız Türkiye’nin uzun yıllardır en önemli turizm bölgelerinden bir tanesi. Denizi, kumu, güneşi ile büyüleyen bu bölge balayı seyahatleri için de biçilmiş kaftan. Ege’de son derece popüler ve kalabalık tatil noktaları bulabildiğiniz gibi kalabalıktan izole olmuş sessiz sakin tatil noktalarını da görebilirsiniz. Ege’de neredeyse insan elinin değmediği topraklardan biri olan Datça yeni evli çiftler için balayı adına doğanın sunduğu harika bölgelerden bir tanesi. Doğanın en gözde renkleri olan mavinin ve yeşilin hemen hemen her tonunun bulunduğu Datça, Türkiye’den ve Dünya’dan ziyaretçilerini son derece misafirperver bir şekilde karşılıyor. Balayı tatili için Datça içerisinde lüks oteller bulabileceğiniz gibi bütçenize uygun otelleri de gözlemleyebilirsiniz. 

Dalaman 

Tertemiz bozulmamış koyları, denizin en ince girintilerinde bile kendine yer bulan yeşil bir doğa… Liste uzayıp gidiyor ve bu uzun listenin tamamını Dalaman içerisinde gözlemleyebilirsiniz. Pandemi döneminde harika bir balayı tatilden vazgeçmek istemeyen çiftler için doğası ile büyüleyen ve kalabalıktan uzak yapısı ile huzur veren Dalaman biçilmiş kaftan diyebiliriz. Muğla’nın en gözde tatil merkezlerinden biri olan bölge balayı tatiliniz için sizleri bekliyor. 

Kuşadası 

Kuşadası

Ege’nin diğer tatil noktalarına nazaran çok daha sakin olduğunu söyleyebileceğimiz Kuşadası hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin göz bebeği diyebiliriz. Gerçekten eşine ender rastlanan bir doğal güzelliğe ve bununla beraber hafızalarınızdan uzun süre çıkmayacak olan manzaralara sahip olan Kuşadası’nda her bütçeye uygun konaklama imkanları bulunuyor. Pandemi sürecinde gözlerden uzak bir balayı yapmak için son derece uygun bir lokasyon. 

Ayvalık

Ayvalık

Kaz Dağları’nın eteklerinde bulunan Ayvalık da eşine ender rastlanan bir güzelliğe sahip. Bir yaz tatilinden beklentiniz olan Deniz, kum ve güneş üçlüsünden son derece cömert şekilde faydalanabileceğiniz Ayvalık yeni evli çiftlerin hayallerindeki balayı noktası olabilir. Özellikle yerli turistlerin belirli bir yaştan sonra yerleştiği bu sevimli kasaba son derece huzurlu, sessiz ve sakin. Doğanın kollarında Kaz Dağları’nın eteklerine doğru yürüyüş yaparken ya da deniz kenarında güneşlenirken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmayacaksınız. Bölgede balayı geçirmek isteyenler için oldukça geniş yelpazede konaklama imkanları bulunuyor. 

Side 

Side/Antalya

Ülkemizde yaz turizminin en hareketli olduğu alan hiç şüphesiz Türkiye’nin güneyinde yer alan Akdeniz sahilleri oluyor. Akdeniz Bölgesi yaz sezonunda Dünya’nın farklı noktalarından gelen ziyaretçileri kelimenin tam anlamı ile cıvıl cıvıl diyebiliriz. Bu yıl turizm pandemi dönemi nedeni ile kontrollü şekilde sağlanıyor. Ancak gene de yaz başından bu yana ülkenin güneyine turistlerin akın ettiğini söyleyebiliriz. Akdeniz Bölgesi’nin incilerinden biri olduğunu söyleyebileceğimiz Side de en çok ziyaretçi alan noktalardan biri. Pandemi döneminde gerçekleştireceğiniz bir balayı için hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu alanın oldukça uygun olduğunu söylemek mümkün. Sonbaharda bu bölge biraz daha sakin oluyor.

Belek 

Serik’e bağlı bir mahalle olan Belek, Antalya’nın en çok dikkat çeken turizm noktalarından bir tanesi. Pandemi sürecinden sonra yavaş yavaş normalleşmeye başlayan turizm ile birlikte ziyaretçilerini yeniden ağırlamaya başlıyor. Bu küçük turizm noktası tüm güzelliği ile güneyde bir balayı geçirmek isteyen çiftleri bekliyor. 

Lara

Eğer balayı tatiliniz için doğal güzellikleri ile beraber bütçenize uygun imkanlar sunan bir alan arıyorsanız Lara tam sizlere göre diyebiliriz. Her ne kadar pandemi dönemi ile birlikte oldukça sakinleşmiş olsa da gene de yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak noktası olduğunu söylemek mümkün. Antalya kent merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan bu bölge doğayı baştan sona keşfetmeniz için size harika fırsatlar sunuyor. 

Abant 

abant

Eğer balayınızı pandemi dönemi nedeni ile kalabalıktan uzak daha izole tatil noktalarında geçirmeyi planlıyorsanız Karadeniz Bölgesi’nin tam sizlere göre olduğunu söylememiz gerek. Karadeniz’in kendine hayran bırakan, yeşilin her tonunu cesurca sergileyen uçsuz bucaksız doğal alanları ülkemizde olduğu kadar Dünya genelinde de son derece ünlü. Bolu’un en çok ziyaret edilen bölgesi olan Abant, doğa ile baş başa kalmak isteyen çiftler tarafından tercih ediliyor. Türkiye’nin balayı tatil için en çok tercih edilen noktalarından biri olan Abant, göz alabildiğince uzanan yeşil alanları, gölleri, akarsuları ile tam bir doğa harikası. Bu sessiz, sakin ve huzurlu tatil bölgesinde eşinizle birlikte son derece romantik dakikalar geçirebilirsiniz. 

Ayder Yaylası 

Ayder

Karadeniz Bölgesi’nde yayla da tatil geçirmekten bahsedildiğinde pek çoğumuzun aklına şüphesiz Rize’nin dillere destan güzelliği ile büyüleyen Ayder Yaylası geliyor. Karadeniz Bölgesi’nin gözlerden uzak en huzurlu tatil noktası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayder Yaylası’nda balayı geçirirken Kaçkar Dağı Milli Parkı manzarasında romantik yürüyüşler yapmayı unutmayın. 

Erdek

Balıkesir’e bağlı Erdek özellikle İstanbul çevresinden fazla uzaklaşmak istemeyen yeni evli çiftlerce balayı noktası olarak tercih ediliyor. Tüm Dünya’da etkili olan Pandemi süreci ile birlikte Erdek’in de eski kalabalık günlerinin geride kaldığını söylemek mümkün. Ancak bu doğa  harikası bölge, bu dönemde huzurlu bir balayı geçirmek isteyen çiftler için son derece uygun. Erdek’te doğayı keşfetmenin en güzel yollarından biri de dalış gerçekleştirmek. Balayınızda partneriniz ile birlikte yapabileceğiniz harika bir etkinlik. 

Kapadokya

kapadokya

Milyonlarca yıllık coğrafi oluşumları ile tüm Dünya’da bilinen bir nokta olan Kapadokya balayı çiftlerini de tüm misafirperverliği ile bekliyor. Kendine özgü coğrafi yapısı ile masal kitaplarından fırlamış gibi duran bu harika bölge yılın her döneminde ziyaretçilere kapılarını açıyor. Dünya’nın dört bir yanından gelen turistler için hazırlanmış olan konaklama imkanları çok geniş bir yelpazede ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Kapadokya’da yeraltı şehirlerini gezmek, sevdikleriniz için egzotik hediyeler almak, eşiniz ile birlikte balonla yükselip Dünya’nın ev sahipliği yaptığı en etkileyici manzaralardan birine tanıklık etmek mümkün. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin