Evet, bu hafta Denizli’deyiz.  Denizli, Türkiye’nin Ege bölgesinde yer alan, son derece sakin ve bir o kadar huzurlu noktalarından biri. Şehirde keşfedilmeyi bekleyen pek çok güzellik olmasına karşın, ülke içerisinde bu şehrin horozu ünlü hale gelmiş ve hatta şehrin sembolü haline gelmiştir. Sahip olduğu doğal güzellikleri ile birlikte yaşama elverişli koşulları ile de köklü bir geçmişe sahip olan Denizli ili Ege bölgesinin en şirin şehirlerinden biri. Şehirde yapılan tarihi incelemeler sonucunda M.Ö 3. Yüzyılda Helen kralı 2. Antiokhos’un şehrin kurucusu olduğu tahmin edilmektedir. Şehir antik dönemlerde geçirdiği bu süreç sonrasında bir süre farklı medeniyetlerin egemenliği altında kaldıktan sonra, Osmanlı yönetimine geçene kadar farklı Türk beyliklerinin himayesi altında kalmış.

Denizli, ülke içerisinde efeler ve zeybekler diyarı olarak biliniyor. Egenin lütuflarından yararlanarak sergilediği muazzam doğal güzellikleri ile Denizli yıl içerisinde yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan bir şehir. Her ne kadar ülke genelinde horozu ile ünlü olsa da Denizli’nin ekonomisi, tekstile, turizme ve sanayiye dayanmaktadır. Türkiye özellikle kısa süreli tatillerinizi değerlendirmek ve bol bol gezmek için oldukça uygun bir şehir. Denizli ise durmak isteyeceğiniz en güzel duraklardan biri; doğası, tarihi mirası, etkinlikleri, yöresel lezzetleri ile gezginleri cezbediyor.

Ülkemizde  ya da farklı bir ülkede bir şehri ziyaret etmeyi etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi de elbete ki bölgenin iklimi. Ege bölgesinde yer alan bu şehir, yılın her dönemi için yolculuğa uygun bir nokta diyebiliriz. Akdeniz ikliminin özelliklerini sergileyen bu şehirde isterseniz yaz aylarında güneşe doyarak bir tatil geçirebilirsiniz. İsterseniz de fazla soğuk olmayan kış mevsiminde termal kaynaklarından yararlanarak bir yandan bedeninizi tedavi ederken diğer yandan huzura kavuşabilirsiniz.

Denizli’de Gezilecek Yerler

Bir şehri ziyaret etmek için farklı nedenler olmasının yanında en önemlilerinden bir tanesi elbette ki gezilecek görülecek yerlerini keşfetmek. Yakında zamanda Denizli’ye bir yolculuk düzenleyecekler için bu genel rehberimiz içerisinde Denizli’nin gezilecek yerlerine kısaca değineceğiz.

Pamukkale

Denizli dediğimizde elbette ilk akla gelen isim Türkiye’nin beyaz cenneti Pamukkale geliyor. Burası koruma altına alınmış harika bir bölge ve masalsı diyarı gezerken bir yandan da şifalı suların ritmini deneyimleyebilirsiniz. Yıl içerisinde binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Pamukkale dünyanın sayılı nadidelerinden bir tanesi.

Hierapolis Antik Kenti

Denizli’de gezilecek yerlerin bir başkası ise Hierapolis Antik Kenti, Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan bu alan özellikle tarih meraklılarının en azından bir kere görmesi gereken alanlar içerisinde. Arkeolojik kültürde, “Kutsal Şehir” olarak adlandırılan bu alan Bergama Krallığı tarafından kurulmuş ve günümüze kadar ulaşmayı başarmış.

Honaz Dağı Milli Parkı

Denizli’de, Pamukkale Travertenlerini gezdikten sonra güzergahımıza ekleyebileceğimiz bir başka doğa harikası alan ise Honaz Dağı Milli Parkı. Özellikle kendine özgü endemik türlere meraklı alanların uğrayarak harika bir doğa yürüyüşü geçirebileceği bölge ülke içinden ve ülke dışından ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Honaz Dağı Milli Parkı içerisinde onlarca hatta yüzlerce bölgeye özgü endemik türü keşfetmeniz, bu keşif gezisi sırasında sevdiklerinizle, eşiniz, dostunuz aileniz ile huzuru yakalamanız mümkün. Evet, yeterince doğa gezisi yaptım, benim Denizli’ye gelmemin arkasında başka bir neden var mı diyorsunuz?

Karahayıt Kaplıcaları

Denizli’ye gelme nedenlerinizden biri biraz olsun şehrin stresinden kurtularak sağlınıza katkıda bulunmaksa sizlerin adresi Karahayıt Kaplıcaları olacaktır. Bildiğiniz gibi Denizli termal kaynakları ile Türkiye’de bir hayli ünlü bir ilimiz ve gerçekten de bu termal kaynaklarda geçirmiş olduğunuz zamanlardan sonra ne kadar rahat hissettiğinize siz bile inanamayabilirsiniz. Şehirde adından en çok söz ettiren termal kaynak ise Karahayıt kaplıcaları.

Denizli yolcularının şehirdeki gezilerini sonlandırmadan önce, “Akhan Kervansarayı, Yeşildere Şelalesi, Keloğlan Mağarası, Hierapolis Arkeoloji Müzesi, Leodikea Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Hierapolis Antik Tiyatrosu, Pamukkale Arkeoloji Müzesi” gibi Denizli’nin diğer gezilecek yerlerini yakında görmelerini tavsiye ederiz.

Denizli’de Ne Yenir?

Ege bölgesinin birbirinden lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olan lezzetlerini yemek kültüründe ağırlayan Denizli’ye yolu düşenler, “Denizli usulü tarhana çorbası, Keşkek, arabaşı, yen böreği, börülce böreği, kuyu kebabı, katmer, yaprak sarması, patlıcanlı kapama, çiğ dolma” gibi yöresel lezzetleri denemeden dönmemelerini tavsiye ederiz.

Tüm bu güzelliklerden bahsettikten sonra Denizli’ye seyahat etmek aklınıza düştüyse Denizli Otobüs Bileti yada Denizli Uçak Bileti için artık nereye bakmanız gerektiğini biliyorsunuz… 😉 Bu yılda en uygun fiyatlar ve en fazla seçenek NeredenNereye.com’da!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin