Hepimizin bildiği gibi bir yılı aşkın süredir dünya genelinde insanların hayatını olumsuz yönde etkileyen ve pek çok kayıp vermemize neden olan Covid -19 pandemisi ile mücadele ediyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde pandemi ile mücadele edebilmek adına pek çok farklı kısıtlamalar uygulandı ve uygulamaya devam ediliyor. Sosyal hayattan iyice izole olan insanlar son derece sıkıldı ve bu durum toplum sağlığını olumsuz olarak etkiliyor. İnsanlar artık normal hayata dönmeyi ve seyahat ederek güzel bir tatil geçirmeyi iple çekiyor diyebiliriz. Umut ediyoruz ki, ülkemiz pandeminin etkisinden en hızlı şekilde kurtulur ve kendimizi özgürce yollara atabiliriz. Güzel bir tatil adeta her köşesi saklı bir cennet olan Türkiye son derece uygun bir ülke. Bu yazımız da sizleri turizmin baş tacı olmuş, enfes doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistleri büyüleyen Marmaris’e davet ediyoruz.

Heredot, Marmaris’in M.Ö. 3 binli yıllarda kurulduğunu söyler. M.Ö. 7. yüzyılda Lidyalıların egemenliğine giren bu bölge, M.Ö. 6. yüzyıldan Büyük İskender tarafından işgal edildiği M.Ö. 334 yılına kadar Perslerin hâkimiyetinde kalıyor. Seleukoslar ve Bergama Krallığı egemenliğinin ardından 13. yüzyılda Menteşeoğulları tarafından alınana kadar Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu tarafından yönetiliyor. 1451’de Osmanlı’ya katılıyor. Marmaris, 1867 yılında Muğla iline bağlı ilçe oluyor. 1919 yılında İtalya tarafından işgal edilen bölge, 22 Temmuz 1922’de bağımsızlığına kavuşuyor.

Marmaris, tek kelime ile Türkiye’nin turizm cenneti olarak kabul edilen noktalarından bir tanesi. Bu nedenle haliyle bölgede turizm sektörü diğer sektörlere fark atmış durumda. Kamp gibi hiçbir ücret ödemediğiniz etkinlikleri rahatlıkla yapabileceğiniz gibi bütçenize uygun her çeşit konaklama imkanına da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Marmaris özellikle yaz döneminin gelmesi ile birlikte bölgeye akın eden yerli ve yabancı turistler nedeni ile nüfusunu iki, üç katına çıkarıyor. Bu nedenle kalabalık ortamlardan hoşlanmayanların daha sakin dönemlerde gitmesini tavsiye ediyoruz. Ancak, meşhur eğlence hayatının özellikle gecenin ilerleyen dönemlerinde yaz sezonu boyunca daha canlı olduğunu belirtmekte de fayda var.

Eski Çarşı

Marmaris’teki sembolik yerler arasındadır. Marmaris bölgedeki en küçük tatil alanlarından biri olarak bilinir. Bu nedenle kısa bir tatil imkanınız olsa dahi sevdikleriniz ile birlikte rahat rahat gezebilirsiniz. Mimari yapı özellikleri İstanbul’da yer alan Kapalı Çarşı’ya oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Çarşının sizleri tarihin eski sayfalarına getireceğini ve burada geçirdiğiniz zamanın oldukça keyifli olabileceğini söylemek gerek. Marmaris tatiliniz sırasında yörenin otantik ürünlerini satın almak istiyorsanız eski çarşıyı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Marmaris Kalesi

Marmaris Kalesi, uzun yıllar içerisinde adeta bölgenin sembol yapısını haline gelmiştir. M.Ö 1044 yılında inşa edildiği tahmin edilen yapı günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Uzmanlar tarafından zamanında burada yaşamış olan İyonya halkı tarafından inşa edildiği düşünülmektedir. Oldukça eski olan bu kale doğal afetler gibi nedenler dolayısı ile çok sayıda restorasyona uğramıştır. Osmanlı döneminde Kanuni Sultan Süleyman tarafından burası Rodos Seferine çıkmadan önce genişletilmiştir. Birinci Dünya Savaşı sırasında oldukça tahribata uğrayan kale sonradan tadilata girmiş ve kurtarılmıştır. Fransız donanmasının attığı toplar nedeni ile yıkılan kale en son 1990 yılında restore edilmiş ve günümüzdeki halini almıştır.

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Marmaris’teki değerli müzelerden biri olan Halıcı Ahmet Müzesi, adını buranın sahibi olan Ahmet Urkay’dan almıştır. 2005 yılında tamamlanan müze bu tarihten itibaren yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açmaktadır. Son derece zengin içeriği ile dikkat çeken müze içerisinde M. Ö 3000 yılından günümüze değin uzanan geniş bir yelpazede eserler sergilenmektedir.  Öğrenci giriş ücreti 10 TL iken, yetişkinler için giriş ücreti 25 TL’dir.

Günnücek

Marmaris’in milli parkı olarak adlandırabileceğimiz Günnücek, şehrin gürültüsünden bir nebzede olsa uzaklaşabileceğiniz çok güzel bir parktır. Doğa yürüyüşü ve piknik yapabileceğiniz bu parkın içerisinde ayrıca harika güzelliğe sahip bir göl de yer alır. 1996 yılında Gönnücek milli park haline getirilmiş, Akdeniz ve Ege’nin kesişim noktası kabul edilen bu alan o tarihten itibaren çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Günlük ziyaretçi kapasitesi 3 bin olan Gönnücek Parkı, Marmaris merkezine 2 km uzaklıkta yer alır. Parka giriş ücretsizdir.

Turgut Şelalesi

Şelaleleri gezmeyi sevenler için Turgut Şelalesi harika bir gezi imkanı sunar. Marmaris’in Turgut Köyü içerisinde yer alan şelale 4 metre yükseklikten akan suyu ile muhteşem manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Marmaris’in bu dingin ve güzel noktalarından biri olan şelaleyi seyahatiniz sırasında ziyaret ederek hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Bu harika tatil noktasını gezerken tanıklık edeceğiniz eşsiz manzaraları ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinelerini yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Ayrıca bölgede güzel bir yemek isteyenler için çok sayıda kaliteli balık restoranı da mevcuttur.

İçmeler Plajı

Söz konusu Marmaris gibi özellikle yaz turizminin en önemli adreslerinden biri olduğunda bir plajdan bahsetmeden listeyi sonlandırmak olmaz. Evet, Marmaris içerisinde hayran kalacağınız çok sayıda plaj bulunuyor ancak şüphesiz ilk akla gelen isim meşhur İçmeler Plajı oluyor. Marmaris merkezine son derece yakın bir konumda yer almasından ötürü çok sayıda insan tarafından tercih edilen İçmeler Plajı içerisinde ayrıca çok sayıda yeme ve içme tesisi bulunuyor. Plajda geçireceğiniz vakit için neredeyse her yerde şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti alabileceğiniz çok sayıda işletme var. Marmaris’in bu harika plajına giriş ise tamamen ücretsizdir.

Türkiye’nin turizm cennetlerinden Marmaris’e en yakın zamanda seyahat etmek için ülkenin her yanından en uygun Marmaris otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin