Kurban Bayramı, ailemiz, arkadaşlarımız, sevdiklerimiz ile keyifli vakit geçirmek için harika fırsatlar sunan bir dönem. Malumunuz artık nüfusun oldukça büyük bir kısmı şehirlerde yaşıyor. Şehir yaşamına alışmış insanlar için ellerine geçirdikleri ufacık bir fırsatta, huzuru ve sakinliği yakalayabilecekleri bir tatile çıkmaları oldukça normal. Bu yıl da kurban bayramına sayılı günler kaldı. Biliyoruz ki, bayram tatilleri Türkiye’de seyahat çıkmak için bulunmaz Hint kumaşı niteliğinde. Elbette özellikle dövizin bu denli yükseldiği zamanlarda yurt dışı tatilleri bütçeleri bir hayli zorlayabiliyor. Türkiye ise gerek kısa süreli gerekse uzun süreli tatiller için harika bir ülke; hemen hemen her noktasında keşfedilmeyi bekleyen farklı bir güzelliği barındırıyor. Biz de sizler için Kurban Bayramı tatilinde Türkiye’de gidebileceğiniz 8 seyahat rotasını listeledik.

Perşembe Yaylası – Ordu

Ne demiştik?.. Şehir yaşamı dolayısı ile insanlar modern dünyada doğanın henüz bozulmamış noktalarına kaçmaya belki de özlerine dönmeye çalışıyorlardır. Ülkemizde yeşilin mavi ile buluştuğu ve doğanın cömert davrandığı yerlere baktığımızda gözümüze ilk çarpan Karadeniz Bölgesi oluyor. Ülkenin kuzeyinde uzanan bu bölge Türkiye’nin en yeşil alanlarına sahip. Ormanları, akarsuları, denizi ve doğaya ayak uydurmuş yerel halkı ile kesinlikle görülmeyi hak ediyor. Kurban Bayramı tatilinde alışılmış rotaların dışına çıkmak isteyenler için Karadeniz, Ordu’nun Perşembe Yaylasını sunuyor. Vücudunuzda biriken siniri, stresi tamamı ile kendinizden uzaklaştırmak istiyorsanız, Perşembe Yaylası eşine ender rastlanır manzarası ile sizleri bekliyor. Yayla, Ordu’nun Aybastı ilçesinde yer alıyor.

Erikli – Edirne

İstanbul’da yaşayan biri olarak Kurban Bayramı tatilinde uzun yolculuklar ile kendinizi yormak istemiyorsanız Edirne’de yer alan Erikli tam sizlere göre. Balıkları bir akvaryum gibi izleyebileceğiniz denizi, kalabalık olmaktan çok uzak olan sahilleri ile henüz kimseler duymamışken gitmeniz gereken yerlerden bir tanesi Erikli.

Sığacık Köyü – İzmir

İzmir, Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden biri olmak ile birlikte gezginlerin de gözdeleri arasında. Doğal güzellikleri ile ön plana çıktığı gibi şehir yaşamı ile de dikkat çekiyor. Kurban Bayramı tatilinden yararlanarak ziyaret etmek için mükemmel bir şehir ancak Kurban Bayramında sessiz, sakin güzergahlar tercih etmek isteyenler için bir liste hazırlayacağımızdan bahsetmiştik. Bu nedenle sizlere tatilinizin birkaç gününü mutlaka Sığacık Köyünde geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Sığacık Kalesi, beyaz badanalı evleri, yerel halkın pazarı, köyü çevreleyen Teos Marina, Teos Antik kentleri gezginlerin keşfetmesi için pek çok olanak sunuyor.

Narlıkuyu – Mersin

Malumunuz yaz aylarındayız, hali ile insan deniz serinlemek için en iyi seçeneklerden bir tanesi haline geliyor. Narlıkuyu ise Mersin’in en güzel koylarından biri. Tatlı ve berrak suyu, deniz kenarına konumlanmış irili ufaklı restoranları ile ziyaretçileri ağırlıyor. Ayrıca burada yer alan Kız Kalesi ve Cennet Cehennem Mağaraları tatilinizde gerçekleştireceğiniz ufak keşif gezileri için son derece ideal.

Didim – Aydın

Didim yalnızca bayram tatili için değerlendirme listesinde bulunması gereken bir rota değil. Yılın her döneminde Didim’i rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Eşsiz doğası, denizi, güneşi ile dikkat çeken Didim konaklama imkanlarının gelişmişliği ile ziyaretçilerine büyük kolaylık sağlıyor. Didim çevresinde yer alan antik kentler ve Apollon Tapınağı gibi kültürel miraslar da bayram tatilinizi burada geçirmeniz için artı neden oluşturuyor. Hazır gitmişken Eski Doğanbey Köyünde kendinizi huzurun kollarına bırakmayı da unutmayın.

Eceabat – Çanakkale

Özellikle İstanbul’dan fazla yorulmadan bir yolculuk gerçekleştirmek isteyenler için Eceabat, Çanakkale’de yer alan son derece ideal bir nokta. Milli park sınırları içerisinde yer alan Eceabat, Çanakkale Savaşının yapıldığı toprakları bünyesinde barındırıyor. Ancak huzurlu bir ortam yakalamak isteyenler merak etmesinler, topraklarının büyük çoğun milli park sayıldığından çarpık yapılaşma ya da kalabalık bir nüfus görmek mümkün değil. Ayrıca hafızalara kazınan manzaralara sahip olduğunu da söylemek gerek.

Kapıdağ Yarımadası – Balıkesir

Bu sıcak yaz aylarını cennet gibi koylarda geçirmek ister misiniz? Erdekler ve Ocaklar Köyü, Marmara Bölgesinde yer alan büyük şehirler için son derece popüler tatil rotaları. Ancak bilinenden çok bilinmeyeni aramak lazım değil mi? Kurban Bayramı boyunca Balıkesir’de yer alan Kapıdağ Yarımadasını baştan sona keşfederek, cennet koyların tadını çıkarmak harika bir serüven olabilir.

Erikli Yaylası – Yalova

Teşvikiye Köyü yakınlarından bulunan Erikli Yaylası, özellikle doğa içerisinde kaybolup bir kamp yapmak isteyenler için harika bir yer. Sağlıklı mı sağlıklı, doğal mı doğal köy kahvaltıları ile güne başlanmak, uçsuz bucaksızmış gibi görünen yaylayı keşfe çıkmak ve birbirinden harika iki şelaleyi seyre dalmak Kurban Bayramında huzuru arayanların tercihi olabilir.

Biletler Tükenmeden Bayram Biletlerinizi Almayı Unutmayın! Kurban Bayramı tatilini Türkiye’de listemizde yer alan tatil rotalarından ya da çok daha farklı noktalarda farklı maceralar ile geçirmek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden en uygun otobüs biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin