Karadeniz, Türkiye’nin en fazla yağış alan bölgesi ve bu nedenle yeşilin insanlarla kaynaştığı en geniş coğrafyaya sahip. Özellikle modern toplumun yaşam biçimi düşünüldüğünde hepimiz betonların arasına sıkışmış şekilde günlük hayatımızı devam ettiriyoruz. Hal böyleyken insanlar en azından ellerine geçirdikleri kısa fırsatlarda kendilerini doğanın kollarına bırakmak istiyor. Sınırlarımızı Türkiye olarak belirlediğimiz de ise Karadeniz, mavisi ve yeşili ile bunun için en uygun bölgesi. Gölleri, akarsuları, güneşe uzanan yeşil vadileri şehrin stresinden ve sıkıntılarınızdan kurtulmanızda oldukça etkili oluyor. Üstelik y13

Uzungöl

Son zamanlarda artan ziyaretçi sayısı ile birlikte Uzungöl, Karadeniz denildiğinde ilk akla gelen rotalardan bir tanesi oldu. Berrak suyu ile görenleri kendine çeken bir göl ve çevresine kurulmuş ahşap evlerle bütünleşmiş bir doğa. Uzungöl Karadeniz’in mutlaka görülmesi gereken noktalarından bir tanesi.

Sümela Manastırı

Deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikte bulunan Sümela Manastırı koruma altına alınan alanlardan bir tanesi. Tarihi ve kültürel değeri tartışılmaz olan bu yer aynı zamanda mükemmel bir Karadeniz coğrafyasına konumlanmış durumda. Ender rastlanan doğal güzelliği gözlemlerken bir yanda da manastırı keşfetmek ayrıca keyifli.

Ayder

Ayder Yaylası 1987 yılında resmi makamlarca turizm alanı ilan edildi. Bu tarihten itibaren ziyaretçi sayısının sürekli olarak artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle Ayder Yaylası çevresi farklı bütçelere uygun konaklama alanları ile donatılmış durumda. Balı, şelaleleri, uçsuz bucaksız ormanları ile Ayder Yaylası Karadeniz turunun olmazsa olmazlarından.

Amasra

Bartın’ın ilçelerinden biri olan Amasra popüler bir tatil rotası sayılmaz ancak daha önce ziyaret edenlerin buranın biraz olsun huzur arayan insanlar için ne denli harika bir lokasyon biliyor. Amasra Kalesi, Cenova Şatosu, Roma dönemine ait Kuşkayası gibi görülmeye değer noktaları ile Karadeniz’in cennet noktalarından biri Amasra ziyaretçilerini bekliyor.

Cide

Küre Dağlarının eteklerine kurulu olan Kastamonu’da yer alan Cide pek fazla kişinin bilmediği bir alan. Karadeniz’in yağışlı ikliminin her dönem hakim olduğu Cide’de yeşilin en güzel tonlarını bir arada görmek mümkün.

Safranbolu

Yasal koruma altında bulunan Safranbolu evlerini bilmeyen yoktur. Karadeniz’in benzersiz doğasını her fırsatta dile getiriyoruz ancak bu tarihi ve kültürel açıdan eksik olduğu anlamını taşımamalı. Karabük iline bağlı olan Safranbolu’da yaklaşık 2000’e yakın tarihi ev bulunuyor. Bunlardan bini aşkını ise yasal olarak koruma altına alınmış durumda.

Boztepe

Ordu özellikle son yıllarda tamamlanan sahil yolu ile birlikte ülkemizin öne çıkan turizm noktalarından bir tanesi oldu. Ordu ülke genelinde fındık merkezi olarak ün salmış olsa da doğal güzelliği ve yaylaları ile de oldukça popüler. Ordu merkezine yaklaşık 4 km uzaklıkta bulunan Boztepe’de yer alan teleferikte ise şehrin en güzel manzaralarını yakalayabilirsiniz.

Borçka

Artvin’in sahip olduğu doğa kelimenin tam anlamı ile “anlatılmaz, yaşanır” denilebilecek türden. Doğa gezileri ve ekstrem sporlar için sayısız alan bulmanız mümkün.

Borçka’da Artvin’de yer alıyor ve sahip doğal güzellikler ile son yıllarda daha da çok dikkat çekiyor.

Giresun Kalesi

Giresun, fındığı, sahili, yeşili ve mavisi ile kelimenin tam anlamı ile doğa harikası olarak nitelendirilebilecek bir şehir. Yolunuz düştüğünüzde ise mutlaka uğramanız gereken noktalardan bir tanesi tarihi Giresun Kalesi. Ayrıca şansınız yerindeyse festival dönemlerinde tarihi kalede yapılan etkinliklere de katılabilirsiniz.

Kaçkar Dağları

Egzotik doğa yürüyüşleri için dünyanın farklı köşelerine gitmenize gerek yok. Kısa süreli tatillerinizi bu şekilde değerlendirmek için Artvin son derece uygun. Kaçkar Dağları kendine özgü pek çok endemik bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Karadeniz’in harikalarını en kısa sürede keşfetmek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden en uygun fiyatlarla uçak bileti ya da otobüs bileti satın alarak başlayabilirsiniz.

 

1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin