Hepimizin temennisi Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele ettiğimiz şu günlerin bir an önce geçmesi ve normal hayatımıza dönmek. Bu karantina ve sosyal izolasyon süreci hepimizi fazlası ile yordu diyebiliriz. Vaka sayısındaki rakamların giderek daha iyi olarak açıklanması ile birlikte tedbirler gevşetildiğinde şöyle tüm yorgunluğumuzu atacağımız, yaşadıklarımızın stresinden bizi kurtaracak bir tatil hepimizin hayali. Ancak bu yıl insanlar kalabalık tatil ortamları yerine daha çok sevdiği birkaç kişi ile yalnız kalabileceği tatil türlerini tercih edecektir. Durum böyle olduğunda elbette en iyi seçeneklerden biri kamp yapmak oluyor. Biz de NeredenNereye.com ailesi olarak siz seyahatseverler için ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir kamp alanlarını listeledik. 

Karagöl Orman Kampı – Menemen

Tektonik bir göl etrafında konumlanan kamp alanı yeşil ile mavinin buluştuğu harika bir manzaraya sahip. Üstelik bu kamp alanında son derece özgürsünüz. Göl çevresinde istediğiniz yere kamp çadırınızı kurabilirsiniz. Yeşil ile mavinin birleştiği bu harika alanda doğanın size sunduğu güzelliklerin tadını özgürce çıkarabilirsiniz. 

Pırlanta Plajı – Çeşme

Çeşme’de toplu taşıma ile oldukça yakın bir mesafe bulunan bu alanın büyük bir kısmını enfes plaj kaplıyor. Ancak siz plajın biraz daha gerisinde yer alan ağaçlık alanlarda kamp çadırınız için uygun yerler bulabilirsiniz. Çeşme’nin eşsiz plajı ve denizinin tadını çıkarırken bir yandan da kamp yapmak oldukça iyi bir tatil fikri olarak karşınıza çıkıyor. 

Balçova Terapi Ormanı

Dağların zirvesine kadar uzanan binlerce ağacın oluşturduğu manzara ile eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Balçova Terapi Ormanı yılın her mevsiminde oldukça güzel diyebiliriz. Ancak özellikle sonbahar mevsiminde görmeniz tavsiye ediliyor. Sahip olduğu binlerce ağacı ile bu kamp alanında doğa kollarını misafirlerine sonuna kadar açıyor. 

Kaynaklar Kamp Alanı

Yılın sadece belirli dönemlerinde tırmanış yapmak isteyen dağcılar için açık olan kamp alanı bu dönem dışında son derece sessiz ve sakin doğa ile baş başa geçirebileceğiniz zamanları ziyaretçilerine sunuyor. Köy merkezine olan yakınlığı ve kamp alanlarının ücretsiz olması burayı son derece cazip bir alan haline getiriyor. 

Kayser Kaya – Şirince

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince Köyü’nde yer alan Kayser Kaya kamp alanı özellikle son yıllarda giderek popüler bir yer olan bu doğa harikası köyde ziyaretçilerini bekliyor. Birçok imkanı bulabileceğiniz kamp alanın ücretli olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Delikli Koy Kamp Alanı – Çeşme

Bu koyda kamp yapmak sizin bir ayrıcalık olabilir. Listemizde yer alan diğer kamp alanlarına göre biraz daha kalabalık olduğundan bahsetmek gerek. Denize olan yakınlığı nedeni ile özellikle bahar ve yaz aylarında tatil yapmak isteyenlerin tercih noktası oluyor. 

Su Uçuran Şelaleleri Kamp Alanı – Menemen

Aliağa Karakuzu Köyü, Menemen Çukur Köy ve Türkmen Köyü üçgeninde yer alan kamp alanı İzmir’de doğası ile mutlaka görülmesi gereken noktalardan bir tanesi. Özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcağından kaçmak isteyenler tarafında serin suları nedeni ile tercih edilen bu kamp alanı doğanın huzurlu kolları ile ziyaretçilerini bekliyor. 

Sazlıca Plaj Kamp Alanı – Foça

Bu bölgede bir piknik alanı ve kamp alanı ayrı şekillerde bulunuyor. Kamp alanının da kendi içerisinde karavan kampı ve çadır kampı olarak ayrıldığını söylemek mümkün. Kısacası bölgede kamp yapmak isteyen ziyaretçiler için hemen hemen her şey düşünülmüş diyebiliriz. Kamp yapmış olduğunuz yerde yer alan plaj ise sıcak yaz günlerinde denizin tadını çıkarabilme imkanı sunuyor. 

İngiliz Burnu Kamp Alanı – Foça

Geçmişinde farklı müzik festivallerine de ev sahipliği yapmış olan İngiliz Burnu kamp alanı oldukça popüler diyebiliriz. Bu bölgede ister ücretli kamp alanında isterseniz de ücretsiz olarak kendinizin belirlediği herhangi bir ağacın altında doğa ile iç içe bir kamp yapabilirsiniz. Serin havası, denizi, sunduğu imkanları ile İzmir’in en çok tercih edilen kamp alanlarından bir tanesi ziyaretçilerini bekliyor. 

Balaban Gölü Kamp Alanı – Menderes

Menderes’in Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Balaban Gölü kamp yapmak isteyen ziyaretçiler için harika bir fırsat sunuyor. İzmir’in sahip olduğu harika iklim, göl, temiz hava birleştiğinde sevdiklerinizle beraber geçireceğiniz şanslı dakikalar ortaya çıkıyor. 

İzmir’in en gözde kamp alanlarını sizler için listeledik. Türkiye’nin her yerinden en uygun İzmir otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin